Wernhout JO19-1 boekt zakelijke overwinning op Unitas

Vorig weekend werd er gevoetbald tegen JEKA JO19-6. Wegens omstandigheden ontbreekt het verslag van deze wedstrijd. Niet dat deze wedstrijd een uitgebreid verslag waard was, een hele slechte wedstrijd van Wernhoutse kant werd met 1-3 verloren. Nadat Wernhout dus een uitstekende seizoensstart kende, vielen de resultaten de laatste weken wat tegen. Het was dus zeker geen tegenvaller dat afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Unitas JO19-3 op het programma stond, zij bekleedden voor aanvang van de wedstrijd de laatste plek op de ranglijst. Om het vertrouwen weer wat op te krikken, maar ook om niet richting de onderste regionen van de ranglijst af te zakken, moest er gewonnen worden.

Onder winterse temperaturen werd er om half 3 afgetrapt op sportpark v.v. Wernhout. De manschappen van Wernhout lijken er op gebrand om de overwinning binnen te slepen want vanaf het eerste fluitsignaal zijn zij de bovenliggende partij. Dit resulteert in enkele speldenprikjes, maar tot echt grote kansen weet Wernhout niet te komen. Tot de 21e minuut. Rob (de laatste weken omgetoverd tot linksback) ziet Jurre op snelheid vertrekken en weet hem perfect te bedienen met een mooie lange pass vanuit de verdediging. Jurre is niet meer te achterhalen door zijn directe tegenstander en werkt 1-op-1 met de keeper beheerst af, 1-0. Niet lang na de aftrap weet Wernhout de bal weer te veroveren, Carlo word vrijgespeeld op de rechterkant. Hij geeft de bal voor bij de eerste paal, daar duikt Jurre weer op voor zijn tegenstander. Hij werkt wederom knap af en zet de stand op 2-0. Met nog ruim een uur op de klok lijkt een hattrick van Jurre dus aanstaande. Tot de rust blijft er aardig gevoetbald worden, maar word er niet meer gescoord.

Het gevoel in de rust is positief, er wordt aardig gevoetbald en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Dit gevoel word vergroot nadat Jurre net na de rust aantekent voor zijn 3e goal van de dag. Een aantal minuten later wist ook Sven zijn goaltje mee te pikken. Hij ging binnen de 16 een 1-2 aan met Oppie en wist de bal uit een lastige hoek binnen te prikken. Met een 4-0 stand op het scorebord lijkt Wernhout het wel goed te vinden zo. Er word niet meer gevoetbald en het niveau van beide kanten daalt en daalt. Unitas krijgt nog één grote mogelijkheid, maar de spits weet op de doellijn over de bal heen te trappen. Eindstand is 4-0.

De mannen hadden nog uitgebreid de tijd om na te praten over bijvoorbeeld de goal van Sven, omdat na de wedstrijd het zogeheten ‘winteruitje’ op het programma stond. Er werd om kwart voor 7 verzameld om eerst met zijn allen wat te gaan eten, om vervolgens een kleine kroegentocht te starten in Zundert. Dit was erg gezellig op de zaterdagavond, maar de zondagochtend zal voor menig speler iets minder leuk zijn geweest.

Al met al dus een redelijk resultaat en een geslaagde avond. Grote tegenvaller deze dag is wel dat Hein in botsing kwam met de keeper. Hij heeft de wedstrijd nog uitgespeeld, maar achteraf bleek dat het toch wat erger was dan hij zelf dacht. Zijn knie werd bij de botsing hard geraakt en hij zal zeker een aantal weken afwezig zijn door deze blessure.

Deel dit bericht op social media