Wernhout JO19-1 bekert door!

Het bekerseizoen van Wernhout JO19-1 begon na het toernooi bij de Moerse Boys, waarbij alle wedstrijden werden gewonnen, tegen Zundert JO19-2. Een derby tegen Zundert moet natuurlijk altijd gewonnen worden, dus de manschappen van Wernhout moesten scherp beginnen. Dit was ook het geval, want bij rust stond het al 3-0 door doelpunten van Hein (2x) en Karsten, waarbij de score zelfs misschien nog hoger had moeten liggen. Na rust werd het krachtsverschil nog duidelijker, waarbij de score uiteindelijk uitliep tot 10-0 door doelpunten van Carlo, Rob, Gijs en Hein (4x). Een goed begin van het bekerseizoen!

De volgende tegenstanders was SAB JO19-1. Wernhout kon zich op gaan maken voor een lastige avond, want SAB uit is altijd lastig. Wernhout begon onrustig aan de wedstrijd. Er werd namelijk slordig gepast en nauwelijks gecoacht onderling. Wernhout had moeite met de formatie van SAB, waarbij Hein constant mee terug moest verdedigen en dus minder voor aanvallende dreiging kon zorgen. Door een tactische omzetting van 4-3-3 naar 4-4-2 door onze leider/trainer Dirk kwam Wernhout beter in de wedstrijd en kon Axel “oppie” van Opstal in staat worden gesteld om de 0-1 en, vlak voor rust, de 0-2 te maken. Wernhout kon dus met een comfortabele voorsprong de thee gaan opzoeken. Er werd in de rust daarentegen verteld dat ze scherp de kleedkamer uit moesten komen en zeker niet moesten verzaken. Er moesten een paar doelpunten bij worden geprikt! Dit werd goed opgenomen door de Wernhout selectie. Via Gijs, Hein en Jurre werd de score opgevoerd naar 0-5. Hierna zakte Wernhout te ver in en kon SAB, na slechte communicatie achterin de 1-5 maken. Hierna kreeg SAB ook nog een penalty, maar Jan kon zich onderscheiden door deze te stoppen en zo voorkomen dat SAB terug in de wedstrijd kwam. Wernhout heeft dus het goede begin een vervolg kunnen geven door ook de tweede wedstrijd te winnen. Zou de volgende ronde wellicht gehaald kunnen worden?!?!

De laatste tegenstander in de beker was JEKA JO19-6. JEKA had ook de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar met iets minder grote uitslagen. Een gelijkspel was dus genoeg om door te bekeren! Er stond natuurlijk iets op het spel, maar bij Wernhout leek in de warming-up geen spoor te zijn van zenuwen. Ook waren, net als bij de andere wedstrijden, veel supporters aanwezig. Voldoende elementen, op het ku(ns)tgras na, om er mooie pot bekervoetbal van te maken. Om 14.45 werd, na een kleine vertraging van 30 minuten, afgetrapt op sportcomplex “Tussen de Leijen”. Waarbij er in de warming-up geen zenuwen werden geconstateerd, was dit een ander verhaal tijdens de wedstrijd. Wernhout speelde onwennig en het lukte niet om goede kansen te creëren. In principe is dit niet erg, zolang je de 0 maar houdt zou je denken. Uit deze droom werd Wernhout na een half uur geholpen door een afstand schot van JEKA dat in het doel belande. Wernhout stond dus 1-0 achter en moest dus een doelpunt gaan maken, anders zou het bekeravontuur ten einde zijn. Wernhout leek als het ware wakker geschud en dit resulteerde in een kans voor Carlo, maar zijn inzet belande helaas naast. In de rust werd duidelijk gemaakt dat er een doelpunt moest worden gemaakt, anders zou dit de laatste bekerwedstrijd van het seizoen zijn. Wernhout ging met een flinke slok thee op weer aan de wedstrijd beginnen. Het recept voor de tweede helft was duidelijk. Wernhout viel aan, JEKA verdedigde en loerde op de counter. De kansen die Wernhout kreeg waren niet groot en konden misschien beter speldenprikjes worden genoemd. JEKA was daarentegen gevaarlijker uit de counters, waarbij de Wernhoutse verdediging zijn handen vol aan had. Jan moest dan ook een paar keer handelend optreden om de 2-0 te voorkomen. Dan zou de wedstrijd namelijk helemaal gedaan zijn. Het einde van de wedstrijd naderde en Joep werd vanuit achteruit mee naar voren gestuurd, maar de kans op doorbekeren leek steeds kleiner te worden, totdat…… Wernhout kreeg in de 90+2e minuut namelijk een corner en onder de aanmoediging van de Wernhout supporters werd deze bal ingedraaid door Jurre. Wat volgde was een scrimmage voor de goal, waarbij de bal uiteindelijk via Karsten in het goal belandde. De vreugde bij de spelers, de bank en de meegereisde aanhang was groot! De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en Wernhout JO19-1 bekert door!

Het wordt nu dus afwachten wie de volgende tegenstander van Wernhout JO19-1 gaat worden en het is natuurlijk de vraag hoe ver het bekersprookje gaat reiken. Het gejuich van supporters kunnen we in ieder geval goed gebruiken en aangezien Wernhout volgende week de eerste competitiewedstrijd thuis speelt tegen SC ’t Zand JO19-2 hopen we u dan ook weer te verwelkomen!

Deel dit bericht op social media