Meer nieuws

Wernhout JO17-1 wint op de Bavelse Hei

Zaterdag 29 september mocht Wernhout JO17-1 aantreden in Bavel tegen de plaatselijke JO17-2.

Op basis van de door Bavel behaalde resultaten konden nog weinig conclusies getrokken worden, dus was het afwachten met wat voor een tegenstander we te maken zouden krijgen. Al snel na het eerste fluitsignaal bleek dat ook deze tegenstander een sterke was. Een leuke ploeg die wilde voetballen van achteruit met hier en daar een aardig individu.

De eerste helft begon voortvarend met na 7 minuten een openingsgoal van Stefs voet. Een aanval werd door keeper Mart via Brett opgezet. De inspeelpass die Willem bereikte kon door hem mooi achter de verdediging langs worden gespeeld, waarna koeltjes afgerond kon worden.
Wernhout kreeg het nagenoeg niet voor elkaar om Bavel onder druk te zetten. De manier van spelen van Bavel was er namelijk één die we nog niet tegen waren gekomen in de voorgaande wedstrijden.
Hierdoor kwam Wernhout in het restant van de eerste helft steeds meer onder druk en gaf het zelfs (soms onnodig) kansen weg. In de 35e minuut viel dan ook de gelijkmaker. Een combinatie door het midden werd door de Bavel-speler afgerond en het was 1-1.
Met nog 5 minuten op de klok leek een gelijke stand tot de rust het maximale. Daar had Sem echter geen boodschap aan. 2 Minuten voor rust stuurde hij met een goede steekpass Stef weg die met zijn weak foot de bal langs de keeper plaatste.

In de rust werd de manier van spelen van Bavel gesproken en werden de posities van de rood-witten iets anders ingevuld.
Met een aangepast strijdplan trok Wernhout ten strijde op de Bavelse Hei voor de laatste 40 minuten van deze wedstrijd. Het doel? Een goede tweede helft en de eerste driepunter in de competitie.

Ja, Bavel was meer aan de bal. Ja, Bavel speelde meer op de helft van Wernhout in de tweede helft. Kwam Wernhout in de problemen? Dat niet.
Wernhout verdedigde geconcentreerd en gaf nagenoeg geen kansen weg. Vanuit de omschakeling werd de aanval vervolgens gezocht en werden kansen gecreëerd.
Bavel nam naar mate de wedstrijd vorderde vanzelfsprekend steeds meer risico en situaties met 3 Wernhoutenaren tegen 2 groen-witten kwamen dan ook steeds vaker voor. Het uitspelen van een overtal? Nee hoor, daar doen we niet aan.

Of dan toch? 5 Minuten voor het einde van de wedstrijd daalde de hartslag van trainer en leiders eindelijk. Een aanval over de rechterkant werd door Sergio keurig voorgegeven. De Bavel-keeper kon niet klemmen en Brady was er als de kippen bij om de 1-3 binnen te schieten.

Een keurige 1-3 overwinning bij Bavel JO17-2. Volgende week uit naar JEKA JO17-4, we gaan zien wat dat brengt!

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws