Wernhout JO17-1 wint moeizaam van JEKA

Op zaterdag 6 oktober kon onder zomerse omstandigheden afgetrapt worden op het kunstgras van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles.

Dat bij JEKA niet alleen sprake is van jeugdig enthousiasme bleek snel, toen bij de pascontrole de enthousiaste leidsman de kleedkamer betrad.
Toen de spullen uit kleedkamer 6B in locker 6 waren gestopt en alle benodigde materialen (op Stefs scheenbeschermers na) mee naar het veld waren genomen, kon er worden warm gelopen en afgetrapt in de herfstzon.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. De onderlinge ruimtes waren enorm en het Wernhout-middenveld stond te zwemmen. JEKA kreeg op haar beurt genoeg ruimte om te voetballen en het werd een gelijkwaardige wedstrijd met weinig uitgespeelde kansen over en weer.
Na een ruim uur bedacht Brady dat het wel genoeg was, hij schoot dan ook de 0-1 op het scorebord.
Een diepe bal van Brett kwam via de kluts voor zijn voeten, goal!

Waar Wernhout dacht met een 0-1 te gaan rusten, was het JEKA dat als een duveltje uit een doosje 1-1 maakte.
Een vrije trap aan hun rechterkant werd voorgegeven, teruggekopt en binnen getikt. 1-1 Ruststand.

In de rust werd Wernhout JO17-1 even bij de les gebracht. Niet lullen, maar poetsen. Kein geloel, Fussball spielen!

Dit werd naar grote tevredenheid uitgevoerd het eerste kwartier na rust. Op een tijdsbestek van een 10 à 15 minuten werden 6-7-8 100% kansen gecreëerd, meer dan de eerste helft. Meer dan de afgelopen wedstrijden.
U denkt dat Wernhout JO17-1 met 1-6 voor stond na 55 minuten spelen? Het bleef helaas steken op 1-2. Een cadeautje van de JEKA-defensie werd door Brady onderschept, die Stef bediende. Stef +1, Wernhout JO17-1 +1

Deze 1-2 werd tevens de eindstand, een moeizame overwinning…

Deel dit bericht op social media