Wernhout JO17-1 vergeet zichzelf te belonen tegen sterk DIA

Een kansloze bekernederlaag tegen DIA JO17-2 (1-11) op woensdag was geen ideale voorbereiding op het competitietreffen met de geel-zwarten. Op de donderdagtraining werden de lichtpuntjes uit het bekerduel aangehaald en werd een strijdplan gevormd voor de eerste competitie-match van 2018-2019. Duidelijk was dat het iets gretiger mocht en moest, Wernhout JO17-1 het DIA zo lastig mogelijk moest maken en dat er altijd kansen komen…

Onderschatte DIA ons? Misschien. Speelde ze met een ander elftal? Nee. Was Wernhout beter dan afgelopen woendag? Ja. Zo maar wat ingrediënten van deze wedstrijd…

Waar in de beker 221 minuten nodig waren geweest voor een doelpunt, bleek dit in de competitie ons beter af te gaan. Wernhout startte namelijk gretig en kon al na 2 minuten juichen. Een diepe bal werd door Stef keurig aangenomen, waarna hij de keeper omspeelde en koeltjes de 1-0 binnen schoof.
Na 20 minuten was het wederom Stef die de 2-0 inleidde. Goed druk zetten op de keeper leverde namelijk balbezit voor middenvelder Mart op. Hij kon vervolgens de vrijstaande Stef bedienen, die zijn tweede van de (koude) middag maakte.
Een 2-0 ruststand was een uitstekende uitgangspositie. DIA gooide echter roet in het eten door net voor rust de aansluitingstreffer te maken en de spanning geheel terug in de wedstrijd te brengen.
Na rust bracht DIA nog wat gevaar met een extra (handige, snelle,) buitenspeler en kwam Wernhout minder aan voetballen toe.
In de 45e minuut kreeg DIA waar het op dat moment recht op had, de gelijkmaker. Een pass vanaf hun linkerkant naar het midden kon niet worden onderschept waardoor een vrijstaande DIA-speler vanaf een meter of 25 over Mart kon scoren.
Gelukkig toonde Wernhout een knap staaltje veerkracht en werd slechts 3 minuten later alweer brutaal de voorsprong genomen. Een misser van de DIA-defensie werd wederom afgemaakt door Stef.
DIA deed echter exact hetzelfde en maakte 3 minuten later ook hun 3e goal van de middag. De DIA-aanvaller kon iets te eenvoudig wegdraaien bij de Wernhout defensie en schoot met een droge knal in de verre hoek de 3-3 op het bord.
Een overwinning voor Wernhout zou er uiteindelijk niet in zitten vandaag, helaas kon ook geen punt worden gehaald. Het was namelijk DIA dat 10 minuten voor tijd met de overwinning aan de haal ging. Een misser in de rood-witte defensie werd genadeloos afgestraft waardoor de 3-4 op het scorebord verscheen.

Het nemen van risico’s mocht ook niet meer baten. Een 4-4 werd namelijk niet meer gescoord. Integendeel… van de gegeven ruimte werd door de handige DIA-speler gebruikt gemaakt, eindstand 3-5.

Wederom een wedstrijd verloren. Maar een wedstrijd op deze manier verliezen is niet erg. Volgende week uit naar Bavel, op naar de eerste driepunter!?

Deel dit bericht op social media