Wernhout JO17-1 laat koploper eerste puntverlies lijden

Op zaterdag 3 november 2018 mocht Wernhout JO17-1 aantreden tegen koploper Beek Vooruit JO17-4.
De koploper had tot op heden alle wedstrijden gewonnen, Wernhout had wisselende resultaten behaald en maakte onderdeel uit van de middenmoot.

Uit de op voorhand beschikbare informatie bleek dat Beek Vooruit een goede ploeg was en alles uit de kast zou halen voor de drie punten. Maar ook was bekend dat ze moeite hadden met weerstand, vooral als die weerstand langer aan hield.

Gedurende de trainingen van dinsdag en donderdag was er daarom ook op gehamerd het onze tegenstander zo lang mogelijk zo lastig mogelijk te maken en in de wedstrijd te blijven. Wellicht maakte dat Wernhout JO17-1 vandaag iets meer counterploeg dan dat ze normaal zijn, maar ach… alles voor de overwinning!

Na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat Beek Vooruit beschikte over een aantal aardige voetballers in elke linie. Daarbij komt – het zal u niet verbazen – dat de tegenstander van vandaag ook fysiek een stukje sterker was. De oplossing was echter bekend: het collectief van Wernhout JO17-1.
Dit collectief streed de eerste helft prima en kwam een aantal keer gevaarlijk voor de Beekse goal vanuit de omschakeling. Ook werd er bij vlagen goed gecombineerd en onder de oranje-zwarte druk uitgevoetbald.
Maar ook Beek Vooruit was voldoende gevaarlijk met hun snelle sterke mensen voorin.

Goals werden er niet gemaakt, de rust werd bereikt met de brilstand op het scorebord.

De tweede helft werd Beek Vooruit sterker en sterker, Wernhout JO17-1 had het lastig.
Echter kreeg Beek Vooruit het niet voor elkaar door het rood-witte blok te voetballen. Dit leidde vanzelfsprekend hier en daar tot wat frustratie bij de mannen van De Heikant.
Deze frustratie bleek in Wernhouts voordeel. Beek Vooruit speelde het laatste kwartier niet alleen tegen Wernhout, maar ook tegen zichzelf.
Beek Vooruit liet het net één keer bollen, alleen werd deze treffer afgekeurd wegens een overtreding op de Wernhoutse goalie.

Zo hield Wernhout het 80 minuten vol tegen een goede tegenstander, kreeg Wernhout het voor elkaar om geen goals tegen te krijgen tegen de koploper en bereikte zij een prima 0-0 resultaat.

De ene 0-0 is de andere niet zullen we maar zeggen.

Volgende week speelt Wernhout JO17-1 wederom tegen de koploper, de oranje-zwarten van Chaam hebben namelijk het stokje overgenomen van Beek Vooruit.

Deel dit bericht op social media