Wernhout JO17-1 krijgt niet wat het verdiend tegen Unitas’30 JO17-3

Zaterdag 8 oktober 2016. Na een vrij weekend, vanwege het afhaken van Moerse Boys JO17-2, werd er vandaag gevoetbald tegen Unitas’30 JO17-3. Ook vandaag stond er weer een tegenstander op het programma die fysiek superieur was aan de kleine rood-witten van Wernhout, maar dat wil niet alles zeggen natuurlijk.

Vanwege afmeldingen op het laatste moment bij Wernhout JO15-1 werden Brady en Stef bereid gevonden om hen te assisteren, voorafgaand aan onze wedstrijd. Axel en Wilco waren beide geblesseerd en Thieu had andere verplichtingen. Daardoor startte we met Jan in de goal, Stef, Alex, Joep en Bram in de achterste linie, daarvoor speelde Levi, Hein en Lorens en de voorhoede werd gevormd door Jurre, Axel en Brady. In het zonnetje op de bank zaten Milan, Sven en Stef.

Na 8 minuten was het eerste doelpunt een feit! Joep legde een vrije trap in de 16 van Unitas’30, waarna hun back zich verslikte in de kleine Jurre die 1-0 mocht maken.

Lang mocht de voorsprong niet duren, want na 14 minuten creeerde Unitas’30 een overtal – door niet omschakelen aan Wernhoutse zijde – en trokken zij de stand gelijk.

In het restant van de eerste helft golfde het spel op en neer en werden er over en weer kansen gecreƫerd, scoren gebeurde daarentegen niet.

In de rust werd verteld dat we zeker een overwinning zouden kunnen behalen tegen dit Unitas’30 zo lang we maar zouden doen wat we kunnen en er samen voor zouden knokken. De 3 punten zouden ons zeker niet komen aanwaaien…

Kort na rust, heel kort na rust, in de 42e minuut scoorde Unitas’30 de 1-2. Door gepruts, gepiel, gek*t – geef het beestje maar een naam – in onze eigen 16 en het nalaten van het wegwerken van de bal kon Unitas’30 de bal zacht langs Jan tikken, die in eerste instantie nog goed redde.

Wissels in de 55e minuut, Stef voor Brady en Milan voor Axel, een wissel in minuut 60; Sven voor Levi, het mocht helaas niet baten. De score bleef ongewijzigd en de vrije trap van Hein – onderkant lat, net niet over de lijn – was nog het meest gevaarlijk.

Ontzettend hard gewerkt en op basis van het wedstrijdbeeld was een punt zeker terecht geweest, alleen men krijgt niet altijd wat het verdiend. Volgende week staat TVC Breda op het programma, de eerste van een reeks van 3 uitwedstrijden achter elkaar.

Deel dit bericht op social media