Wernhout JO17-1 is zichzelf niet en verliest van Virtus

Op zaterdag 16 februari 2019 stond de tweede competitiewedstrijd van de voorjaarsreeks op het programma.

Virtus JO17-2 was de tegenstander, een tegenstander die voor de winterstop ook in een andere klasse speelde, een tegenstander die onbekend was voor de rood-witten.

Na een gastvrij ontvangst voor de trainert werd onder de schitterende voorjaarszon om 14:45 uur afgetrapt. Op het fijne kunstgrasveld bleek dat Wernhout vanmiddag een zware kluif ging hebben aan Virtus. De tegenstander uit Zevenbergen bestond uit alleen tweedejaars spelers en de ene opponent was nog groter dan de andere.
Wernhout JO17-1 had al vaker te maken gehad met flinke tegenstanders en wist hier normaal gesproken prima mee om te gaan. Helaas bleek het deze keer lastiger dan ooit tevoren.

Ondanks dat Wernhout het lastig had met de lange ballen en het fysieke spel van de gastheren, kwam het na 11 minuten op voorsprong. Een ingooi van Brady kwam via Sem bij Stef, waarna de spits de 0-1 maakte.
Virtus was het even kwijt, want slechts 2 minuten later kwam Wernhout op 0-2. Een fout in de opbouw van de blauw-witten werd door Sem afgestraft.
Virtus werd hierdoor wakker geschud en slechts een minuut later maakte ze de aansluitingstreffer door een diepe bal achter de verdediging af te maken.
Binnen 20 minuten kwam Wernhout op een 1-3 voorsprong doordat een schot van Sem niet goed gepareerd werd door de keeper van Virtus.

Na de eerste 20 minuten was Wernhout het kwijt. Duels werden niet of nauwelijks gespeeld en dus ook niet gewonnen. Aan voetballen toekomen lukte nagenoeg niet en van de vorm van vorige week leek niets over.
Nog voor rust kreeg Wernhout 3 goals tegen, waardoor de rust ingegaan werd met een 4-3 achterstand. Een penalty werd weggegeven door slap ingrijpen en nog een tweetal diepe ballen werd verkeerd ingeschat.

In de rust werd de mannen verteld dat ze veel meer in hun mars hadden dan dat ze lieten zien. Wernhout was geen schim van zichzelf en dat was jammer.
De tweede helft heeft Wernhout weinig meer kunnen brengen tegen het fysieke Virtus. Daardoor kon de ploeg uit Zevenbergen niet meer ontregeld worden en konden zij uitlopen naar 8-3 overwinning.

Een heerlijke lentedag waarop de jongens van Wernhout JO17-1 zich af hebben laten troeven door de mannen van Virtus JO17-2. Onnodig, want die jongens hebben veel meer in hun mars!

Volgende week gaat Wernhout JO17-1 op bezoek bij Sprundel JO17-2. Tot dan!

Deel dit bericht op social media