Wernhout JO17-1 doet Unitas’30 de punten cadeau

Koning Winter had op zaterdag 2 december ons land bereikt. Koud was het, heeeeeeul koud was het…

Temperaturen rond het vriespunt weerhield Wernhout JO17-1 desalniettemin niet van de laatste competitiewedstrijd….

Waar Wernhout JO19-1 de laatste weken ons een goede dienst had bewezen door ondersteuning te bieden waar nodig, werd ons dit keer een minder goede dienst bewezen door late/ nachtelijke afmeldingen aan hun zijde. Echter was vandaag de JO15-1 vrij, vanwege de slechte velden in Schijf, waardoor er toch voldoende spelers bijeen waren gekomen om een goede laatste competitiewedstrijd neer te zetten.

Alex was nog geblesseerd. Bram was op de weg terug, maar had nog nauwelijks getraind en dus ook niet wedstrijdfit. Axel had vanwege onze goedheiligman verplichtingen op het werk. Tel daar de afwezigheid van Stef bij op, die de JO19-1 versterkte en de zieke Wilco en we hebben een aardig lijstje met afwezigen.
Maar… Sem, Brett en Mart waren bereid gevonden op hun beurt de JO17-1 te ondersteunen, waardoor er 13 fitten op het wedstrijdformulier stonden.

Na wat passen en meten was een basiself gevormd en kon de wedstrijd beginnen.

Al snel bleek dat Wernhout JO17-1 geen makkelijke middag zou krijgen, maar dat een goede wedstrijd tegen Unitas’30 er zeker in zou zitten.

Het was Wernhout dat het betere van het spel had vanaf de aftrap. Er werd weinig weggegeven en bij vlagen werd er redelijk gecombineerd richting de goal van de geel-zwarten uit Etten-Leur.
Echter waren het de bezoekers die redelijke onverwacht op voorsprong kwamen. In de opbouw werd door Wernhout een lange bal verkozen boven de korte variant, zonder daarbij aan te sluiten en compact te gaan staan. De bal werd gewonnen door Unitas’30 en meteen diep gespeeld. Met een gelukje, het uitglijden van de Wernhout-keepert, kreeg de aanvaller de bal voor zijn voeten en kon hij afwerken om zo de score op 0-1 te zetten.

Wernhout bleek wat geschrokken te zijn en had de 10 minuten daarna meer moeite met het spel dan het eerste gedeelte van de eerste helft. Ondanks dat bleef Wernhout de betere ploeg en ging de jacht op doelpunten verder.

Deze jacht werd in de 36e minuut beloond door Jurre. Een keurige inspeelpass van rechtsback Sem op spits Axel was het begin van een solo van diezelfde spits. Het schot na deze keurige actie mocht dan geen doel treffen, de gretige Jurre kon de tweede bal mooi binnen prikken, 1-1.

Dit was tevens de ruststand waar beide teams de warme kleedkamers opzochten en zich klaar maakten voor het tweede bedrijf.

Brett verving zijn JO15-1 medespeler Sem en Mart kwam er voorin bij, waarbij gezegd mag worden dat elk van hen een keurige wedstrijd gespeeld heeft, chapeau!

Wernhout werd direct na rust wakker geschud door Unitas’30 en Stichting Open Deur was dan ook direct aanwezig met hun ‘Hey Wernhout, zijn we wakker?!?’.
Het hielp gelukkig wel en Wernhout kwam weer wat beter in de wedstrijd. Het was de betere ploeg, had het meeste balbezit en was het meest op zoek naar de tweede treffer.

Het was helaas Unitas’30 dat in de 53e minuut op voorsprong kwam. Een vrije trap in de achterhoede werd breed gespeeld om zo het spel te verleggen, alleen gebeurde dit net wat te kort, waardoor een scherpe Unitas’30-aanvaller de bal kon onderscheppen en de 1-2 kon maken.

Jammer, zonde, balen, maar niets aan de hand. Nog een half uur voor 2 doelpunten. Dat zou toch moeten kunnen tegen deze tegenstander, was dan ook de heersende gedachte bij de trainers.

Waar het dit najaar bijna elke wedstrijd al was gelukt om 4-5-6 100%-kansen te creëren, bleek dat vandaag wat moeilijker. En het ouderwetse pompen/ alles-of-niets-spelletje bleek niet iets wat Wernhout JO17-1 ligt, waardoor ook de laatste 10 minuten net niet bracht waar men recht op had en op hoopte.

‘We kunnen die wedstrijd er uit gooien, omdat we niet onze vaste mensen hebben. Maar wij hebben er vertrouwen in dat we met deze groep een goeie laatste competitiewedstrijd kunnen neerzetten’ waren de woorden van de trainers voorafgaand aan de wedstrijd.

Dit vertrouwen bleek terecht, zwaar terecht! Minstens 65 minuten het betere van het spel. Mensen die er ‘one for the team’ nemen, in het belang van de club denken en JO15-1 spelers die heerlijk meespelen tegen een stugge tegenstander, petje af! Of wellicht past mutsje af hier beter…

Al met al een positieve wedstrijd, met helaas niet het resultaat waar men op hoopte en misschien zelfs recht op had!