Wernhout JO16-1 wint gemakkelijk van Dia JO16-2

Zaterdag 20-11, stond de wedstrijd DIA JO16-2 – Wernhout JO16-1 op programma.  De spelers werden om 11:00 veracht op het sportpark aan de diepstraat in Wernhout, vanuit hier vertrokken we met 4 auto’s richting Teteringen. Aangekomen op het sportpark de QR code even scannen en we konden het sportpark betreden. We zaten nog steeds aardig in de ziekenboeg, waardoor er 1 speler van een overig elftal kon aansluiten bij de JO16.

 

Enfin de wedstrijd..

De volgende elf namen die in de basis mochten starten waren: Axel in de goal, het centrale duo was dit keer Xander en Jurre, aan de linkerkant in de verdediging stond Max en aan de rechterkant stond Robin. Op het middenveld stonden de vaste 3 weer opgesteld, Chiel, Faas en Tuur. In de aanval was het nodige aangepast stond Thijs linksbuiten, Vince rechtsbuiten en Hamza mocht zijn kunsten gaan vertonen in de spits. Wernhout begon sterk aan de wedstrijd wat we als leiding niet gewend zijn van onze jongens. In de 7e minuut geeft Tuur een op maat gemaakte steekbal op Vince, Vince rond keurig af op de goal en de 0-1 stond op het scorebord. Wernhout voetbalde goed samen, er kwamen goede kansen uit maar er ontbrak nog een puntje en dat was de kansen afmaken. Dit werd verder in de 2e helft goed opgepakt want in de 19e minuut schoot Hamza de 0-2 binnen op aangeven van Vince. Een keurige goal. 0-2 dus.. al snel merkte de jongens op dat hier meer te behalen was, in de 21e minuut maakt Vince een actie en zet daarbij 2 spelers uit de laatste linie van DIA op het verkeerde been en kon zo de 0-3 binnenschieten. Prima goal! Het bleef een aantal minuten rustig aan beide kanten. Axel had weinig te doen gehad in zijn goal, complimenten voor de verdediging al vonden een aantal spelers van de verdediging dit niet terecht. In de 35e minuut beloont Thijs zichzelf ook door een mooie schot die over de keeper van DIA heen valt. Met een tussenstand van 0-4 gingen we de rust in. Nog wat nodige besprekingen en een wissel, dat was Nawfal kwam het veld in en onze captain Chiel verlaatte het veld. Waardoor Thijs de plek van zijn grote broer over nam, kon Nawfal de positie van Thijs innemen. De 2e helft begonnen de jongens van Wernhout erg zwak aan de wedstrijd. Er werd veel slordig balverlies geleid en het liep niet gemakkelijk. In de 65e minuut maakte Nafwal een actie en scoorde hij de 0-5, een mooie goal. Na deze goal liet Wernhout het hangen, het leek of dat ze de overwinning al binnen hadden. Dia bleef doorstrijden voor een goaltje en dit is gelukt, in de 71e minuut scoorde DIA de 1-5 een rommelige fout in de verdediging bij Wernhout, waardoor de spits de bal gemakkelijk binnen kon schieten. Helaas niet net als vorige week de 0 voor onze doelman Axel. Eindstand 1-5 wederom neemt de JO16 de 3 punten mee naar huis.

 

Volgende week staat er op het programma: Wernhout JO16-1 – De Schutters JO16-1. Aanvang 13:00 op het sportpark aan de diepstraat. Helaas nog steeds zonder publiek hopelijk komt hier snel een einde aan zodat onze jongens weer kunnen stralen voor de vele oogjes langst de kant.

 

Deel dit bericht op social media