Wernhout JO16-1 speelt een spannende wedstrijd tegen Klundert JO16-1

 

Zaterdag weer een voetbal dag voor de jongens van de O16-1 van Wernhout, ze mochten vandaag optreden tegen Klundert JO16-1, de koploper van de competitie.  Om 10:30 werden de jongens verwacht op het sportpark aan de diepstraat. Dit keer hadden we een speciale dag omdat we 3 gast optredens hadden in de kleedkamer (hier later meer over…..). Het was onderweg naar Klundert een regenachtig weertje dit bleef de rest van dag ook zo, helaas. Alhoewel zijn er mooie verhalen uit de autorit naar voren gekomen, over de meisjes die sommige jongens versierd hadden, sommige met succes en sommige jongens zonder succes. Enfin de wedstrijd….

 

In de kleedkamer aangekomen mochten Bart A, Max, en Nawfal een liedje zingen omdat ze te laat waren. Max mocht beginnen en koos voor het liedje: Ik spring voor NAC…. Dit was niet een heel groot succes. Nawfal en Bart A mochten na de wedstrijd hun optreden doen. Verder met de opstelling: In de goal Axel, centraal achterin stond het vaste duo Xander en Youri, linksback begon Willem en rechtsback begon Robin. Op het middenveld startte het trio Chiel, Faas en Thijs voor de vaste lezer weten dat Chiel en Faas op de 6 en 8 positie plaats hadden genomen en Thijs op de 10 positie. In de spits stond wederom Jurre vandaag, rechtsbuiten begon Bart S en linksbuiten mocht Nawfal zijn kunsten vertonen.

De warming up kon beginnen, helaas gaf Willem tijdens de warming up aan dat hij zich duizelig voelde dus kon Max op zijn plek plaatsnemen. We mochten spelen op kunstgras. Nog even de bespreking voor de wedstrijd en de scheids kon fluiten voor de start van de wedstrijd. Wernhout begon moeizaam aan de wedstrijd merkte al snel dat het een goede tegenstander was waar we tegen voetbalden. In de 14e minuut jaagt Jurre door op de keeper van Klundert, de keeper schiet de bal weg maar raakt hem niet goed waardoor Chiel hem kan aannemen en de steekpass op Nawfal kan geven, en Nawfal de bal gemakkelijk in het doel achter de keeper van Klundert kan leggen. 0-1 Wernhout dus, na een moeizaam begin, werd het goed opgepakt door onze jongens. Dit succes duurde helaas niet voor heel lang want in de 18e minuut kregen we de 1-1 om ons oren, dit was wederom dezelfde goal als aan de andere kant. 40’ rust.. Een aantal wissels Hamza betreed het veld voor Jurre, Tuur betreed het veld voor Thijs en Bart A betreed het veld voor Max, nog een tactische bespreking en de 2e helft kon beginnen. We begonnen sterk aan de 2e helft met een aantal goede kansen maar de tegenstander deed hetzelfde een gelijkwaardige wedstrijd was het vandaag. In de 58e minuut gaf Tuur een steekbal op Bart S waarbij de vlag de lucht in ging, hier waren de 3 leiders van Wernhout het niet mee eens en terecht want de grensrechter zat er naast en de scheids ook. Het was geen buitenspel, Arno die nog even een preek kreeg van de scheidsrechter, maar we konden verder met de wedstrijd, het was spannend met aan beide kanten een aantal kansen maar de eindstand na 80 minuten spelen was nog altijd 1-1

 

Nog even een nabespreking in de kleedkamer en de jongens konden gaan douchen en terug naar Wernhout. Volgende week (06-11) mogen we het opnemen in eigen huis tegen Wieldrecht JO16-1 wederom een spannende wedstrijd waarbij er genoeg te vertellen zal zijn!

Deel dit bericht op social media