Wernhout houdt de punten in eiegen huis tegen Breskens

1-10-2023 Wernhout 1 – Breskens 1 3-1 (1-1)

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie kwam Breskens op bezoek in Wernhout. Het eerste kwartier een licht overwicht van de thuisploeg, met als resultaat een kans voor Sem die met de vingertoppen door de Breskense doelman werd naast gewerkt.

Hierna werden de gasten sterker en kwam Wernhout in het eerste half uur drie keer goed weg dat de bal naast ging of werd gered door Gijs. In de 35e minuut opende Wernhout wel de score. Mathieu werd in de zestienmeter aangespeeld en brengt met een leep balletje Jurre oog in oog met de Zeeuwsche doelman. Jurre aarzelde geen moment en jaagde de bal hard in de verre hoek, 1-0.

Hierna begon Breskens weer aan te dringen en werd hiervoor nog voor rust beloond met de gelijkmaker die na een fraaie aanval wordt binnengeschoten, 1-1.

In de tweede helft is het veldspel van de gasten wat beter, maar is Wernhout wel het gevaarlijkst. Na 57 minuten komt de bal via Davey en Sem bij Mathieu terecht die met een bekeken schot, laag in de verre hoek, Wernhout weer op voorsprong zet, 2-1.

Breskens moet wederom in de achtervolging maar komt niet tot scoren. Wernhout profiteert pas in de slotfase van de geboden ruimte. Karel wint het duel van zijn directe tegenstander en schiet met een boog over de keeper de verlossende 3-1 binnen.

Het voetbal was wat minder dan vorige week tegen VVR, maar op basis van karakter en inzet werden de drie punten toch in Wernhout gehouden.

Komende zondag reist Wernhout af naar Schijf waar het traditioneel altijd lastig is. Schijf verloor dit weekend met ruime cijfers van Virtus, dus Wernhout kan een getergde thuisploeg verwachten.