Wernhout gaat door goede generale met vertrouwen de na-competitie in

7-5-2017 Wernhout 1 – OMC 1  3-3 (1-1)

Het laatste competitieweekend was er in Wernhout heel wat te vieren. Op zaterdag werden de Wernhout meiden O17 kampioen, op zondag deden de Wernhout dames dit kunstje na en behaalde Wernhout 2 de na-competitie voor promotie. Chapeau en proficiat aan voorgenoemde teams voor deze prestaties .

Voor Wernhout 1 stond de kraker  thuis tegen nummer 3 OMC uit Dordrecht op het programma. De brigade van Jan jr kwam goed uit de startblokken en in de eerste minuut viel al de openingstreffer. Leroy knikt de bal met het hoofd binnen uit een corner van Davey. Na een kwartier de eerste kans voor OMC en Jasper houdt Wernhout met een redding op de been. OMC komt na een half uur terug langs zij met een penalty , 1-1, en Wernhout moet een uur lang verder met 10 man nadat Cristian met zijn tweede gele van het veld kan. Op slag van rust keurt de scheids een glaszuiver doelpunt af van Thijs wegens vermeend buitenspel.

In de tweede helft gelijk een paar kansen voor René maar hij weet helaas niet te scoren. Na ruim een uur dwingt Davey met een goede vrije trap de keeper tot een knappe redding. Een paar minuten later is het bijna 1-2, één van de Dordtse spitsen omspeelt Jasper maar Chris kan met een uiterste inspanning de bal nog net voor de lijn wegwerken. Hierna weer een kans voor Wernhout, voorzet Teo, de kopbal van Davey gaat net naast. OMC scoort na 72 minuten spelen en komt zo op een 1-2 voorsprong.

Wernhout strijdt voor wat het waard is en boort nog extra krachten aan. Chris krijgt van dichtbij de kans op de gelijkmaker maar de Dordtse keeper staat in de weg.  Even later is het toch raak, in de 84e minuut schiet Thijs van dichtbij de 2-2 binnen. Binnen no time komt Wernhout met een man minder zelfs op voorsprong door een pegel in de kruising van Leroy, 3-2. Enkele minuten later is het weer gelijk en blijft het 3-3.

SAB klopt in de laatste wedstrijd SSW en is zodoende kampioen, felicitaties vanaf deze plaats voor de Bredanaars met het behaalde kampioenschap. Wernhout pakte door het gelijke spel de 3e periodetitel en wordt bijna zeker in de na-competitie gekoppeld aan TVC-Breda, eerst op 21 mei thuis en een week later op de 28e uit bij TVC-Breda. De winnaar van dit tweeluik is verzekerd van de 4e klasse.

Deel dit bericht op social media