Meer nieuws

Wernhout en HVV delen de punten in een boeiend duel

Wernhout 1 – HVV’24 1 2-2 (1-2)

In de 4e competitiewedstrijd speelde Wernhout thuis gelijk tegen HVV’24 en kwam hierin twee keer terug van een achterstand.

De bezoekers uit Hulst waren in het eerste kwartier de bovenliggende partij en Wernhout kwam in de 3e minuut al goed weg dat een voorzet van dichtbij werd overgeschoten. Een minuut later moet Leroy Gommers opgeven met een blessure, Thijs vd Buijs komt er in als zijn vervanger. Balverlies op eigen helft op het middenveld leverde na tien minuten de voorsprong op voor HVV. Met een steekpass werd één van de snelle en gevaarlijke HVV-spitsen bereikt die hier wel raad mee wist, 0-1.

Kort hierna het eerste wapenfeit van Wernhout, Mathieu schiet vanaf een meter of 15 na een één-tweetje met Maikel maar net over. Hierna weer een kans voor HVV die voorlangs wordt geschoten. In de 16e minuut komt Wernhout langszij. Na een mooie aanval en voorzet van Jurre schiet Mathieu van dichtbij raak, 1-1. In de 20e minuut een schot van Mathieu uit de draai maar de HVV-keeper brengt redding voor de Hulstenaren.

Aan het einde van de eerste helft neemt de druk van de gasten weer wat toe en in de 40e minuut komt Wernhout weer op achterstand. Achterin wordt tot twee keer toe niet scherp genoeg in gegrepen en vanaf de rand zestien wordt de 1-2 binnen geschoten.

Na rust is er in de eerste minuut gelijk een grote kans voor HVV die gemist wordt en komt Wernhout goed weg. Tien minuten later wordt een treffer van HVV terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de 56e minuut dringt Wernhout aan, de HVV-keeper pakt een schot van Hein en de rebound van Davey gaat via een verdediger over. Uit de corner brengt Leroy Daems de bal terug voor de goal en de kopbal van Chris wordt op de doellijn weggewerkt.

Na een uur is het dan toch raak, Maikel zet goed een blok en Hein gaat met de bal aan de haal en slalomt langs een aantal HVV-spelers en schiet oog in oog met de HVV-keeper de bal snoeihard laag binnen, 2-2.

In de 67e minuut gaat een kopbal uit een corner van HVV net voorlangs. Gaandeweg de tweede helft blijkt dat bij HVV de krachten weg zijn gevloeid en wordt Wernhout steeds sterker en gevaarlijker. Vier minuten later een goede kans voor Thijs vd Buijs die van dichtbij op de HVV-keeper schiet.

Het venijn zit vaak in de staart, in de laatste tien minuten een schot van Maikel dat gepakt wordt door de doelman van de bezoekers, en een schietkans van dichtbij, ook voor Maikel,  uit een voorzet van Jurre die verkeerd wordt geraakt. En HVV wordt met een tweede afgekeurde treffer nogmaals gewezen op de buitenspelregel waarbij de frustratie bij de Hulstenaren oploopt.

Bijna maakt Wernhout nog de winnende treffer.  Jurre perst er nog een sprint uit maar kan oog in oog met de keeper vanuit een moeilijke hoek helaas het net niet laten bollen.

Zo is uiteindelijk het publiek de grote winnaar van de middag dat een uiterst boeiende en spannende wedstrijd te zien kreeg, die misschien ook wel geen winnaar verdiende.

Komende zondag komt Bavel, koploper in de 3e klasse B,  op bezoek voor de 2e bekerronde. Een week later wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd bij vv Hontenisse, die eveneens als kampioen zijn gepromoveerd naar de derde klasse.

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws