Wernhout Dames profiteren niet van ruime voorsprong

Onder wederom tropische temperaturen bevonden wij ons al tijdig op de groene velden van Wernhout. Met een iets andere warming-up dan normaal, waren wij goed voorbereid op de wedstrijd tegen de dames van Kruisland. We startten met de volgende 11:

In de goal: van Riel
In de verdediging: Broekie, Seebijn (’75 Fen), BreakyDaisy en Lot
Op het middenveld: Wildehil (’25 theBean), Irish en Nien
In de voorhoede: Kriest, Fen (’30 theBeast) en Peet

Iets na 10 uur klonk het fluitsignaal. Na nog geen minuut gespeeld te hebben, passeert Fen behendig de verdediging en scoort de 1-0! In de vijfde minuut geeft Fen de bal mee aan Peet, die de ’16 inloopt en van achteren gevloerd wordt: penalty! Kriest gaat achter de bal staan en schiet hem hard in de linkerhoek: 2-0! Nog geen 5 minuten later lukt het Peet de bal op te vangen uit de lucht, hem mee te nemen en hem vervolgens over de keepster heen te koppen. En zo staan wij na 10 minuten gespeeld te hebben op een 3-0 voorsprong. We zijn sterk gestart en spelen goed over. Kriest krijgt nog een grote kans in de 16e minuut, maar de bal verdwijnt net over de goal. In de 20e minuut haalt een speelster van Kruisland onverwachts uit buiten de ’16. De bal verdwijnt in de linkerkruising: 3-1. Wildehil valt uit door een blessure aan haar voet en theBean komt op haar positie te staan. Even later wordt Fen gewisseld en mag TheBeast invallen. Met nog een kwartier op de klok krijgen wij een vrije trap op het randje van de ’16. Irish geeft de bal goed voor, Kriest loopt weg van haar man en kan haar hoofd tegen de bal zetten. Helaas eindigt de bal op de paal, waarna de keepster hem kan pakken. Kort hierna geeft een aanvaller van Kruisland een strakke voorzet, waarna een speelster van Kruisland hem binnen kan lopen. We gaan met een 3-2 tussenstand de rust in.

Suikers zijn welkom met dit warme weer en de ranja smaakt dus erg goed. De wedstrijd wordt kort geëvalueerd. We zijn goed gestart, maar laten daarna Kruisland te veel voetballen. Er vindt alleen een onderlinge wissel op het veld plaats, namelijk tussen Seebijn en BreakyDaisy.

De tweede helft gaat van start en de dames van Kruisland startten fel. Wij laten ons ondersneeuwen, wat in de 55e minuut resulteert in een doelpunt voor Kruisland. De stand is weer gelijk en onze ruime voorsprong is weg. De dames van Kruisland zijn mondig en het niet eens met beslissingen van de scheidsrechter. Dit resulteert dan ook in een gele kaart, waardoor wij 10 minuten een mannetje meer hebben. Er wordt druk gezet. In de 69e minuut komt er dan ook een kans van Kriest, na aangeven van TheBeast. De bal belandt helaas in de handen van de keepster. In de 75e minuut krijgen wij een vrije trap, die goed wordt genomen door Kriest, maar wederom in de handen van de keepster valt. Hierna krijgt Kruisland een vrije trap op de rand van de ’16, die net naast de goal verdwijnt. Seebijn wordt gewisseld en Fen mag met een kwartier op de klok nog even knallen. Irish zakt terug op de positie van voorstopper en Kriest op midmid. Net voor tijd lukt het Kruisland om op voorsprong te komen en enkele minuten later valt zelfs de 3-5 middels een eigen doelpunt. Onze ruime voorsprong hebben wij helaas niet vast kunnen houden.

1-0 Fen
2-0 Kriest (pen.)
3-0 Peet
3-1
3-2
3-3
3-4
3-5 (e.d.)

Deel dit bericht op social media