Wernhout Dames kunnen zich niet herpakken

Vandaag kwamen de dames uit Nispen op bezoek. Het tropische weer van de afgelopen (zon)dagen, heeft plaatsgemaakt voor wolken. Op het eerste gezicht fijn voetbalweer. Nadat iedereen was omgekleed, werd de opstelling bekend gemaakt:

In de goal: van Riel
In de verdediging: Broekie (’55 Boutje), Seebijn, BreakyDaisy en Lot
Op het middenveld: Wildehil (’45 TheBean), Irish en Nien (’45 TheBeast)
In de voorhoede: Kriest (’70 East), Fen en Peet

Nadat we gedraaid zijn van helft, klinkt iets na 10 het fluitsignaal. We starten fel en Fen kan in de eerste minuut al een schot op goal lossen. Helaas net te zwak, waardoor de keepster de bal op kan pakken. In de 16e minuut is er gerommel in de verdediging, waaruit de aanvaller van NSV kan profiteren. Ze pakt de bal op en schiet hem binnen: 0-1. Ondanks de achterstand wordt er meer gevoetbald op de helft van NSV. We krijgen aardig veel corners en schietkansen, maar deze worden tot dusver niet benut. In de 30e minuut heeft Wildehil nog een grote kans, na aangeven van Kriest, maar de keepster voorkomt dat ze kan scoren. In de 34e minuut is het dan wel raak! Nien geeft een goede voorzet op maat, waarna Kriest hem hard binnen kan schieten: 1-1! De euforie is van korte duur. Net voor rust wordt de bal veroverd op het middenveld en krijgt de aanvaller van NSV een vrije schietkans buiten de ’16. De bal krult achter van Riel de goal in: 1-2.

Tijd voor rust. Het dondert lichtjes in de kleedkamer. Terecht.. Er is te weinig beleving en we spelen erg afwachtend, wat afgestraft is met 2 tegengoals. De tweede helft moeten wij ons herpakken. Er vinden twee wissels plaats op het middenveld. Wildehil en Nien worden gewisseld voor TheBean en TheBeast.

De tweede helft gaat van start. Door een slordige fout in de verdediging, valt al snel de 1-3. Er wordt terecht gevloekt, maar we moeten door. Nog 40 minuten op de klok om dit recht te trekken. In de 55e minuut wordt Broekie gewisseld voor Boutje. TheBean zakt terug op de linksbackpositie en Boutje komt op het middenveld te staan. In de 61e minuut krijgen wij een vrije trap op de rand van de ’16. Kriest raakt de bal lekker. Helaas belandt hij op de lat en valt er geen doelpunt. Kort hierna krijgen de dames van Nispen een corner. Zij hebben meer geluk dan ons. De corner wordt goed genomen en krult de goal in: 1-4. Nog meer teleurstelling.. Er wordt hard gewerkt om de achterstand weg te werken. In de 68e minuut werpt dit zijn vruchten af. Boutje kan Kriest bereiken, die hem vervolgens naar Peet speelt. Peet zet goed door en hierdoor valt de 2-4! Hierna wordt Kriest gewisseld. TheBean en Boutje schuiven een plekje naar voren en East komt linksback te staan. In de laatste 20 minuten proberen wij nog druk te zetten en tot scoren te komen. Meer doelpunten vallen er niet.. De stand eindigt in 2-4.