Wernhout 2 wint topper overtuigend van Dosko 2

15 mei 2022

Dosko 2- Wernhout 2

Er stond een ware topper op het programma deze ochtend/middag, namelijk de nummer twee tegen drie. Niet alleen het aanhaken voor de eerste plaats stond deze middag op het spel, ook het verdedigen van de koppositie in de tweede periode en het afhouden van de concurrentie. Genoeg redenen om op en top gemotiveerd aan de wedstrijd te beginnen.

Ut Twidde is nog altijd afhankelijk van Virtus, wat vorige week won van Dosko. Virtus moet uit naar Kruisland, waar Wernhout zelf ook drie dure punten verspeelde. Er werden voor de wedstrijd al genoeg scenario’s uitgewerkt. In al deze scenario’s was een ding zeker, Ut Twidde moet winnen.

Voor de wedstrijd werd er al veel gesproken over de grote, robuuste spits. Echter was de desbetreffende heer niet aanwezig op het sportpark. Hij had namelijk een halfuur voor de wedstrijd laten weten niet mee te kunnen doen.

De selectie van Ut Twidde was weer goed gevuld nadat alle vakantiegangers waren teruggekeerd. Waar er vorige week nog vijf jeugdmannekes op lijst stonden, waren het er deze keer maar twee. Jan Sr. stuurde de volgende namen het veld in: Jo-19 speler Mart K., RL7 (75’ Jesse), Mouwskuhh (80’ Lexie), D’n blauwe envelop (80’ Chri), Bert, Doelpaal, D’n Borstel, Meijer (Jo-19 speler Mart A.), Luudje, The Burn & Bodybuilder Dennis (75’ Lolly).

Ut Twidde begon, ondanks het warme weer, fel aan de wedstrijd en zette hoog druk. Na vijf minuten was daar de eerste echte kans voor Wernhout. Dennis omspeelde zijn tegenstander en leverde een goeie voorzet af op Luudje bij de tweede paal. Hij raakte de bal niet goed, waardoor hij faalde in de afwerking. Dosko had het moeilijk met de druk die Ut Twidde op hen uitoefende. Dit resulteerde daarom ook in de eerste goal van de wedstrijd. Doelpaal kwam voor zijn man op eigen helft en stuurde Dennis direct diep met een verre pass. Dennis kwam 1 op 1 met de keeper en schoot de bal overtuigend in de korte bovenhoek, 0-1!.

De wedstrijd was na deze goal rommelig van beide kanten, waardoor er geen grote kansen werden gecreëerd. Tot de 34e minuut, toen Luudje werd diep gestuurd. Hij sneed naar binnen en schoot de bal buiten bereik van de keeper laag in de verre hoek, 0-2! Deze goal bleek een harde klap voor Dosko. Direct na de aftrap veroverde Luudje de bal van zijn directe tegenstander en legde de bal voor op The Burn. De keeper kon zijn inzet nog keren, maar Dennis was er als de kippen bij om zijn 2de goal van de wedstrijd binnen te schieten. Het stond 0-3 na 35 minuten en dit was ook aan de houding van de spelers van Dosko te zien.

In 43e minuut stuurde Dennis met een goeie steekbal Luudje weg, waarop hij een goede schietkans kreeg op 0-4, helaas schoot hij recht op de keeper. Het laatste moment was voor Dennis die zijn uitstekende eerste helft kon belonen met een hattrick, maar hij schoot de bal hard in het zijnet. Hierdoor ging Ut Twidde met een 0-3 voorsprong de rust in.

De tweede helft was een stuk rommeliger en minder fel aan de kant van Wernhout. Lag dit aan het weer of aan Dosko wat beter uit de kleedkamer kwam? Dit resulteerde in een grote kans voor Dosko, waarbij Mart K. verschalkt werd. Gelukkig was Mouwskuhhh meegelopen en kon hij met zijn hoofd knap redding brengen op de doellijn. Door deze kans leek Wernhout wakker geschud en pakte het weer de controle in de wedstrijd.

Het duurde tot de 74e minuut tot Wernhout het krachtsverschil weer liet zien deze wedstrijd. Doelpaal kwam zo’n 30 meter voor de goal aan de bal en hij speelde Luudje in met een strakke bal,

waardoor hij richting de goal kon lopen. Hij nam de bal niet helemaal lekker mee, waardoor hij met een sliding als uiterste inspanning de bal nog voor de keeper weg kon glijden. Hij wilde The Burn bereiken, die was meegelopen, maar hij raakte de bal niet goed. Hierdoor ging de bal nipt over de inglijdende keeper heen en belandde deze in de goal. Een gelukkige 2de treffer voor Luudje die resulteerde in 0-4!

Daarna leek het verzet gebroken bij Dosko en lieten ze het echt lopen. Alleen de centrale verdediger had schijnbaar een weddenschap met iemand langs de kant dat de spits van Wernhout niet mocht scoren. Twee minuten na zijn goal, werd Luudje wederom weg gestuurd. Dennis liep mee en creëerde een twee tegen één. Dit speelden de heren prima uit, waardoor Dennis kon aanleggen voor zijn derde goal. Hij faalde oog in oog met de keeper waardoor hij zijn hattrick niet kon voltooien.

The Burn was dorstig op zoek naar een doelpunt in het restant van de wedstrijd. Hij probeerde het met een schot van zo’n 20 meter, welke over ging. Daarna kwam hij goed voor zijn man bij de eerste paal op een corner van D’n Borstel. Deze poging ging helaas voor hem ook over. De daaropvolgende corner voor Wernhout bleef in de zestien hangen en kwam voor de voeten van Mouwskuhhh, die de bal hard via de binnenkant van de paal binnenschoot. Het was voor Mouwskuhhh zijn eerste goal van het seizoen.

In de slotfase counterde Ut Twidde uit een corner van Dosko. De bal werd vanuit de corner naar Luudje gespeeld, hij zag jeugdmanneke Mart A. in het gaat duiken en bediende hem op maat. Mart A. bleef rustig en schoof de bal beheerst langs de keeper. Een ware primeur, want dit was de eerste goal voor Mart K. in de selectie.

Het slotstuk van de wedstrijd was voor Dosko, na een zwakke inspeelpass van Chri. Kwam de bal terecht bij de aanvoerder van Dosko die de bal vanaf de middenlijn over Mart K. in het doel schoot. Dit was ook gelijk het laatste moment van de wedstrijd, waardoor Wernhout met een 1-6 overwinning op de nummer 3 naar huis ging.

Het echte feest kwam later op de dag, doordat Wernhout 1 met 0-2 won van Rimboe en het kampioenschap binnen haalde. Het was alweer 17 jaar geleden dat Wernhout zich tot kampioen kon kronen. Wernhout 1 heeft hun doel behaalt, nu is het de beurt aan Ut Twidde om te promoveren naar de 1e klasse!

De volgende horde in de aanloop naar deze doelstelling is Sprundel 2, waar Wernhout eerder dit seizoen met 2-2 gelijk heeft gespeeld. Een ploeg die Ut Twidde niet goed ligt en waar vaak punten tegen worden verspild. Om Virtus in zicht te houden zullen alle wedstrijden gewonnen moeten worden, te beginnen met aankomende zondag tegen Sprundel 2!

Wij hopen jullie te mogen ontvangen op het sportpark van V.V. Wernhout op 22 Mei 12:00 uur.