Wernhout 2 wint in spektakelstuk van Victoria’03 2

Een nieuwe zondag, een nieuwe wedstrijd voor de mannen van ‘Ut Twidde. Vandaag de eerste thuiswedstrijd. Het beloofde meteen een lastige wedstrijd te worden, de koploper van speelronde 1 kwam namelijk op bezoek: Victoria’03 2. Zij wonnen de eerste wedstrijd met 8-3 van Alliance.

Opstelling Wernhout: Schoenlappert, D’n Daark (’45 Dennis, die nog altijd geen bijnaam heeft), Lexie, Sudowudo (’45 Dockx), Tommy, Mouwskuh, Foezzz, D’n Aaaantens, Jes R, Burn (’82 Jeugdmanneke Luut) en King (’89 Jeugdmanneke Gijs Domen).

De warming-up van ‘Ut Twidde’ leek meer op stand-up comedian dan op de voorbereiding van een voetbalwedstrijd. Dit gebeurd wel vaker en betekend ook zeker niet altijd een voorbode op een slecht begin van de wedstrijd. Vandaag was dit echter wel het geval. Het leek wel of alle W2 spelers de voetbalwekker een kwartier te laat hadden gezet, want het eerste kwartier leek werkelijk waar nergens op. Na 1 minuut stonden stond het al 0-1 en ook de 0-2 lag na 14 minuten achter de onfortuinlijke Lappert, die de bal via zijn handen en de paal tegen het netje zag verdwijnen.

Na een kwartier ging ‘Ut Twidde’ wél voetballen en werden de tweede ballen ook gewonnen. Langzaam maar zeker was er meer balbezit voor Wernhout en werden ook de eerste kansen gecreëerd. Foezz en King stuitten op de doelman en ook de Burn wist het net niet te vinden. Ruststand 0-2, maar het vertrouwen en geloof in een resultaat was er nog steeds.

De tweede helft, ‘Ut Twidde’ begon sterk en er was al meteen dreiging. Dit werd in de 48e minuut beloond: de Burn kwam een op een met de doelman en bleef koel, 1-2. Hierna werd het geloof in een goed resultaat steeds groter en het spel werd beter. In de 54e minuut lepelde D’n Aaaantens de bal heerlijk achter de verdediging, waarna King binnen kon volleren, 2-2! Hierna werden bijna alle tweede ballen op het middenveld gewonnen door Mouwskuh, Foezzz en D’n Aaaantens waardoor Victoria onder meer druk kwam te staan. Maar, ook Victoria creëerden nog kansen. In totaal werd er nog een aantal keer de lat geraakt, waardoor Wernhout met de schrik vrij kwam. In de 79e minuut kwam er dan toch loon naar werken voor ‘Ut Twidde’. Een voorzet van Dennis werd omhoog gekopt door King, waarna D’n Aaaantens er als de kippen bij was om binnen te koppen, 3-2! Vervolgens nam Victoria het heft weer in handen en hierdoor kreeg Wernhout in de 86e minuut een enorme domper te verwerken, het werd 3-3 en een driepunter leek uit te blijven. Na de 3-3 had jeugdmanneke Luut nog een keer pech in de afronding. Niet veel later was er weer balbezit voor Luut, die hierbij het overzicht behield en de goed spelende Dennis bediende. Dennis twijfelde niet en schoot de bal hard en hoog binnen, 4-3 in de blessuretijd!

Een heerlijke overwinning voor ‘Ut Twidde’ na een echte teamprestatie. Volgende week spelen we uit bij Rood-Wit 2, die we nog kennen van de voorbereiding. Rood-Wit is na 2 speelronden nog puntloos, en dit wil ‘Ut Twidde’ volgende week graag zo houden. Tot dan!

Deel dit bericht op social media