Meer nieuws

Wernhout 2 wint seizoensouverture knap bij titelkandidaat Roosendaal

Wernhout 2 wint seizoensouverture knap bij titelkandidaat Roosendaal

Zondag 23 september 2018, een dag die bij menig speler in de Wernhoutse selectie dikgedrukt in de agenda moet hebben gestaan. Na een lange voorbereiding stond namelijk eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Bij ‘Ut Twidde’ is er afgelopen zomer het een en ander veranderd. Er werd afscheid genomen van een aantal spelers en nieuwe spelers werden aan het sterrenensemble van Wernhout toegevoegd. Feit is dat de Wernhoutse selectie uit zo’n 40 spelers (!) bestaat dit seizoen, waarvan ook vrijwel iedereen fit is. Een luxe probleem dus. Maar, een luxe probleem waardoor ‘Ut Twidde’ zeker niet zwakker wordt.

Ook in de technische staf van ‘Ut Twidde’ zijn er wat wijzigingen. Rickert is na een operatie de komende maanden nog niet in staat om te vlaggen, wardoor D’n Dààrk die in de zomer helaas een zware schouderblessure heeft opgelopen, de vlag heeft overgenomen. Ook RL7 is uit de technische staf verdwenen, hij heeft besloten om zijn voetbalkunsten weer te gaan vertonen, hij wordt vervangen door oud speler King, die trainer en coach Deefje dit seizoen zal ondersteunen.

Dan de voorbereiding.. Er werd een hoop uitgeprobeerd, zo speelde de multi talenten van ‘Ut Twidde’ in diverse systemen, zoals 4-4-2, 5-3-2, 4-5-1 en 4-3-3. Alles om zo goed voorbereid mogelijk aan de competitie start te kunnen verschijnen. Niet alleen systemen werden getest, ook spelers. Op een paar uitzonderingen na heeft vrijwel iedere selectiespeler in de voorbereiding speelminuten gemaakt voor ‘de Kweekvijver van Wernhout’. De voetbaljaargang werd vriendschappelijk geopend tegen Achtmaal 2, een tegenstander waar Wernhout, met alle respect, gewoon overtuigend en ruim van moet winnen. Dit lukte echter niet, het werd 5-5 en ‘Ut Twidde’ blameerde zich al direct. Vervolgens waren er bekerwedstrijden tegen Zundert 2, Baronie 2 en Moerse Boys 2. Een tweede-, eerste en hoofdklasser. Op papier voor ‘Ut Twidde’, dat dit seizoen wederom actief is in de derde klasse, een (te) zware poule. Maar, gelukkig wordt voetbal niet op papier gespeeld en werden er een aantal keurige wedstrijden op de mat gelegd. Van Zundert werd gewonnen (2-3), tegen Baronie werd na lang aardig weerstand te bieden toch dik verloren (1-8) en tegen Moerse Boys werd er gelijk gespeeld (2-2), waardoor Wernhout knap tweede eindigde in de zware poule. Tussendoor werd er nog tegen derdeklasser Be Ready 2 geoefend, deze pot werd verdiend gewonnen (1-2).

Na de goede voorbereiding was er veel vertrouwen bij ‘Ut Twidde’, en dit was maar goed ook want Roosendaal 3 is de eerste tegenstander in de competitie. Nu zult u misschien denken, een derde elftal, daar moet je toch gewoon van kunnen winnen. Nou, zo makkelijk is dat in dat geval nu net effe niet. Roosendaal 3 speelde vorig seizoen namelijk nog in de tweede klasse, en speelde zelfs voor promotie naar de eerste klasse. Echter, Roosendaal 2 degradeerde van de tweede klasse naar de derde klasse, waardoor Roosendaal 3 automatisch terug moest naar de derde klasse. Volgt u het nog? Enfin, wat het belangrijkste is: Roosendaal is een sterke tegenstander en wordt op voorhand ingeschat als één van de titelkandidaten gezien het feit dat ze twee seizoenen geleden ook kampioen werden in de derde klasse waarin ‘Ut Twidde’ toen ook actief was.

Met dit in het achterhoofd stuurde coach Deefje de volgende 11 namen de wei in:

De Belg, Bartje, Lenny (’60 Tommy), Lex, Jes R, Mouwskuhh, Casanova, D’n Aaaaantens/Lampie, Bodybuilder Dennis (’75 Burn), van Hees en onze brede kast Max (’85 RL7).

Wernhout opende heel aardig op het natte kunstgras veld, wat wel degelijk een obstakel was. Ballen rolde snel en ver door waardoor het moeilijk was om voldoende diepte in het spel te krijgen zonder dat de bal de achterlijn passeerde. Het eerste échte wapenfeit van de wedstrijd kwam na 14 minuten toen van Hees vanaf de zijkant gevonden werd. Zijn kopbal belandde op lat, maar het inmiddels in Wernhout bekende toetje was wel aan van Hees besteed. Via de grond belandde zijn volley in het doel, 0-1! Vervolgens een spelbeeld waarbij het initiatief bij Wernhout lag. Roosendaal oogde wat tam en leek het allemaal wel best te vinden. Tien minuten na de 0-1 diende de volgende grote kans zich aan. Na een vlotte combinatie op het middenveld werd Max aan de rechterkant gevonden. Zijn voorzet belandde via het hoofd van een verdediger voor de voeten van Dennis, die beheerst binnen schoot, 0-2!  Al snel hierna draaide Dennis een corner de zestien in die door van Hees met zijn hoofd werd verlengd. Hierbij stond Max in de ballijn en via zijn brede lichaam belandde de bal in het doel. Op wiens naam deze goal nu écht officieel komt te staan laat ik voor dit verslag in het midden, dit mogen de heren onderling uitvechten, feit is wel dat Wernhout op een comformatebele 0-3 voorsprong kwam. Reden om rustiger aan te doen? Zeker niet! Wernhout voetbalde door en had controle over de wedstrijd. Er waren kansen voor Max (schot voorlangs), van Hees (kopbal op de keeper) en Dennis (schot ruim over) om de voorsprong uit te breiden, maar de 0-3 bleef voorlopig op het bord. Vervolgens kreeg Casanova, die slechts drie kwartier had geslapen, een makkelijk gegeven gele kaart. Hierna werd Roosendaal langzaam maar zeker wat dreigender in de laatste minuten voor rust. Met name een aantal schoten vanuit de tweede lijn en bijbehorende corners waren dreigend. Maar, Wernhout hield stand en ging rusten met een 0-3 voorsprong.

Dan de tweede helft. Een totaal ander spelbeeld. De sterspeler van Roosendaal was binnen de lijnen gebracht en dit bleek de Roosendalers nieuw elan te geven. Roosendaal kreeg meer en meer controle over de wedstrijd en dit leverde na 54 minuten de 1-3 op. Een doelpunt van grote klasse. De bal ging razendsnel van de ene naar de andere Roosendaalse speler en nog voordat ook maar iemand van Wernhout door had wat er gebeurde kon de Belg de bal al uit het net gaan halen, 1-3. Roosendaal was vervolgens de betere partij en had veruit het meeste balbezit, maar échte kansen leverde dit niet op. Sterker nog, de beste kans was voor Wernhout. Na slordig balverlies achterin bij Roosendaal kwam Dennis ineens één op één, maar helaas tilde hij de bal een paar centimeter te hoog, waardoor Roosendaal via de bovenkant van de lat met de schrik vrij kwam. Roosendaal bleef gevaarlijk en de bal werd nog maar eens de Wernhoutse zestien in geslingerd. Via een Roosendaals hoofd rolde de bal over de achterlijn, maar ondanks het vlagsignaal van D’n Dààrk besloot de leidsman een corner te geven. Vanuit deze corner werd de afvallende bal binnen geschoten, dat zul je altijd zien.. 2-3. Gelukkig voor Wernhout bleef het hierbij en werden de drie punten meegenomen, wat uiteindelijk over 90 minuten gezien toch wel terecht was. Een uitstekende start dus tegen een sterke tegenstander, en hopelijk een aanzet tot een mooi seizoen.

Namens heel Wernhout 2 willen wij tot slot nog de speler van Roosendaal die ongelukkig viel waardoor zijn schouder uit de kom schoot beterschap wensen.

Volgende week staat de derby tegen Schijf 2 op het programma, en wel in eigen huis. Om 12 uur is de aftrap, waarbij wij uiteraard rekenen op onze trouwe aanhang. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws