Meer nieuws

Wernhout 2 wint met ruime cijfers van Moerse Boys

Wernhout 2 wint met ruime cijfers van Moerse Boys

Zondag voetbaldag. Op zondag 28 oktober kreeg ‘Ut Twidde’ bezoek van buurman Moerse Boys 3. Wernhout ging deze wedstrijd in als koploper en ‘de Moer’ als nummer 11. Vorig jaar stonden de twee ploegen ook al tegenover elkaar. Toen won Wernhout uit met 1-2 en thuis met 3-2. Vooraf was al aangekondigd dat Moerse Boys 3 dit jaar een ruime keuze aan spelers heeft, en dat de oranjehemden tegen Wernhout in de sterkste formatie aan zou treden, Wernhout was dus gewaarschuwd.

Om 11 uur was iedereen netjes op tijd en werd kleedkamer 5 opgezocht. Hier hing voor de manschappen een onaangename verassing. Het Wernhoutse riool aan de Diepstraat bleek deze week doorgespoten te zijn, en dit was voornamelijk in kleedkamer 5 erg goed te ruiken. Een aantal spelers die op zaterdagavond een klein pilsje op hadden, hadden hier het meeste last van en uiteindelijk werd besloten om toch maar in een andere kleedkamer om te kleden. Nadat coach Deefje had uitgelegd hoe het beste met dit rioolprobleem omgegaan kon worden en hier zijn spreekbeurt over had gehouden en vervolgens nog een kritische noot plaatste over de zaterdagavond om te eindigen met de boodschap ‘Of je nou gisteren vijf wijven hebt genaaid of niet, dadelijk moet je er staan’, stuurde hij de volgende namen het veld in: de Belg, Bartje, Lexie, Mouwskuhh (’45 Tommy), Krampus (’72 Jodan), Sjoerd, Snej (’45 Jappie), Brede kast Max, Bodybuilder Dennis, van Hees (’45 Burn) en TVDP (’45 Meijer).

Wernhout wist dat Moerse Boys een stugge tegenstander is, met veel ervaren spelers. Tegen zo’n tegenstander sta je liever niet achter. Wernhout werd in de openingsfase in het zadel geholpen, het kreeg namelijk na drie minuten voetballen al een (terechte) penalty. Captain Lexie eiste deze penalty op en schoot keurig binnen, 1-0! Vervolgens ontstond er een spelbeeld waarin Wernhout veel moeite had met de tegenstander en eigenlijk een kwartier lang geen kansen kon creëren. Moerse Boys kreeg wel een goede kans in de zestien, maar dit schot werd uitstekend gepakt door de Belg. Vervolgens kreeg Wernhout na 23 minuten spelen vanuit het niets een grote kans. Sjoerd gaf een goede voorzet met links(!) en TVDP kopte overtuigend binnen, 2-0!

Overigens had leider King voor de wedstrijd wederom een bakkie bier aan Bodybuilder Dennis beloofd als hij een hattrick zou maken. De vorige keer strandde hij bij twee treffers, nu was hij voornemens om er écht werk van te maken. Hij begon hiermee na een klein half uur spelen. Van Hees nam een bal uitstekend aan en gaf een prima voorzet op maat, waarna Bodybuilder Dennis binnen kon koppen, 3-0! Hiermee had Wernhout een comfortabele voorsprong gecreëerd en dan is er aan de zijkant ook tijd en ruimte om over andere dingen te praten. Kindernamen in dit geval. Coach Deefje is inmiddels de dertig gepasseerd en kan hier dan ook al serieus over na gaan denken. Hij is voornemens om zijn toekomstige zoon ‘Fido Dido’ te gaan noemen, van de vroegere 7-Up reclame. Voor wie hem niet kent, even Googelen. Enfin, op het veld werd er prima door gevoetbald en zat Wernhout in een fase waarin echt alles veranderde in goud. Een paar minuten na de 3-0 gaf TVDP een uitstekende pass op maat richting Bodybuilder Dennis, die op zijn beurt binnen kon tikken, 4-0! Wernhout was volledig los en een paar minuten later was er wederom een goede voorzet van TVDP, dit maal op van Hees, die ook raak schoot, 5-0! Op slag van rust zou er toch nog een dikke zwarte rand aan deze wedstrijd komen. Jens raakte opnieuw geblesseerd aan zijn eerder geopereerde knie en moest het veld met een brancard verlaten. Wij hopen uiteraard allemaal dat hij hier snel weer bovenop komt en willen hem via deze weg nogmaals beterschap wensen.

In de rust moest Wernhout maar liefst vier keer wisselen, waardoor er in de tweede helft een heel ander elftal stond. Wernhout leek het in deze tweede helft wel prima te vinden, en Moerse Boys kon ook niet veel meer creëren. Er vielen nog wel twee doelpunten. De eerste, van Moerse Boys, werd na een corner hard binnen gekopt. De tweede was letterlijk een dure. Althans, voor één specifiek persoon. Dit doelpunt werd namelijk gemaakt door Bodybuilder Dennis, waarmee hij zijn hattrick compleet maakte en daarmee dus een bakkie bier (en een ice tea) verdiende. Met dit doelpunt werd uiteindelijk de 6-1 eindstand bepaald. De Belg vond na de wedstrijd overigens dat hij te weinig in actie had hoeven komen en besloot zich zelf nog eens te testen. Toen het bakkie bier op tafel verscheen dook hij spontaan naast zijn stoel. Dat zie je toch graag, een keeper die zich altijd voor de volle honderd procent prikkelt, voor, tijdens en na de wedstrijd. Dat moet volgende week wel goedkomen.

Een ruime zege voor ‘Ut Twidde’ dus in deze derby. Hiermee staat Wernhout na zes wedstrijden nog altijd op het maximale puntentotaal van 18 punten. De eerste periode bestaat uit acht wedstrijden en komt op deze manier steeds dichterbij. De wedstrijd tegen Victoria’03 telt niet mee voor de eerste periode, omdat die wedstrijd vanaf een latere datum verzet is. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. DSE uit, RSV thuis en Sprundel uit. Als Wernhout minimaal 7 punten haalt in deze drie wedstrijden is de eerste periode binnen. Maar eerst dus volgende week een uitwedstrijd tegen DSE 2, een tegenstander waarmee ‘Ut Twidde’ het doorgaans moeilijk heeft. We zullen dus weer scherp moeten zijn om de drie punten mee terug naar Wernhout te nemen. Tot volgende week!

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws