Wernhout 2 wint ook na de winterstop niet

Wernhout 2 wint ook na de winterstop niet

Na een lange winterslaap mochten de manschappen van ‘Ut Twidde’ na twee oefenwedstrijden (0-0 tegen Viola 2 en 2-1 winst tegen Achtmaal 2) zich weer eens melden voor een echte competitiewedstrijd. Tegenstander van deze zondag was Beek-Vooruit 3. Beek-Vooruit, een tegenstander die vrij ver onderaan de ranglijst bivakkeert en een tegenstander waar Wernhout gewoon van kan en moet winnen om bovenin mee te blijven doen. Want, ondanks de slechte reeks voor de winterstop was het gat naar de koploper nog altijd maar vier punten.

Het team aan geblesseerde begint bij ‘Ut Twidde’ weer wat uit te dunnen, met de rentree van Foezzz, Niels en Jenske was King plotseling de enige overgebleven speler die als toeschouwer toe moest kijken. Over de gehele selectie zijn er nog wel veel geblesseerde en een aantal geschorste, waardoor ‘Ut Twidde’ smaakmaker en levende legende Lampie (voor de trouwe lezers D’n Aaaantens) moest afstaan aan het eerste. Zie voor meer informatie over deze bijnaam het verslag van het trainingskamp. Bakkert deed zijn oude bijnaam (Laks) eer aan. Waar menig speler in twee maanden winterstop voldoende tijd ziet om een vakantie te plannen, dacht hij hier namelijk anders over. Coach Deefje en assistent RL7 aka. Luut waren zoals altijd wél aanwezig en zij gaven de volgende spelers het vertrouwen om er wat moois van te maken:

Lappert, Jes R, Tommy, D’n Dààrk, Vertomme (’70 Jeugdmanneke Bertje), Niels (’45 SnoopDockx), Mouwskuhh, Jappie (’60 Foezzz), Dennis, Burn en Jeugdmanneke Jaroslav (’75 Jenske).

Dan de wedstrijd.. Deze viel wederom erg tegen. De eerste helft speelde zich wel voor zo’n 70 à 80 procent af op de helft van de tegenstander, maar echte kansen creëerde Wernhout nauwelijks. Een poging van Burn verdween via een been van de tegenstander over en een bal uit de hierop volgende corner werd door diezelfde Burn op de paal gekopt. In de eerste helft was er, op de erg warrig fluitende leidsman na, weinig te melden. Deze zelfde leidsman eiste in de tweede helft een hoofdrol op. Wernhout verloor de grip op de wedstrijd en nu was het Beek-Vooruit dat steeds gevaarlijker werd. Lappert redde al een keer fantastisch op een inzet van dichtbij en Wernhout kwam niet écht gevaarlijk meer voor de Prinsenbeekse goalie. Dan terug naar die leidsman. Oké, je moet ze er zelf inschieten en natuurlijk heb je een goed resultaat zelf in de hand, maar deze beste man drukte toch wel heel erg de stempel op de wedstrijd. Zo werd een aanvaller van Beek-Vooruit in buitenspel positie (toch zeker 5 meter) diep gestuurd, vlagger Rickert stak dan ook netjes de vlag omhoog, maar de scheidsrechter vond deze kans toch echt te groot om af te fluiten en liet doorspelen. Vervolgens werd de bal door Lappert weggetikt, maar tot overmaat van ramp werd er ook nog voor een penalty gefloten. Deze werd feilloos benut, daar valt dan weer niets over te zeggen.

Vrij snel na deze 1-0 kwam Wernhout toch terug in de wedstrijd. De bal belandde voor de voeten van Burn, die het leer vervolgens handig over de doelman in het netje plaatste, 1-1!

Vervolgens dan nog wel een aantal mooie en noemenswaardige momenten, buiten het voetbal om. Foezz keerde na een kleine drie maanden blessureleed terug en Jenske maakte zijn rentree na ruim anderhalf (!) jaar. Dit deden zij beide overigens zeker niet onverdienstelijk. Foezzz viel zoals ouds keurig in op het middenveld en Jenske mocht aantreden op de linksbuiten positie, waar de rechtback van Beek-Vooruit nog een aantal keer wakker moet zijn geschrokken van de Cristiano Ronaldo achtige bewegingen van de flankenflitser.

Helaas mocht dit niet leiden tot een driepunter voor Wernhout en bleef het dus bij 1-1. Hierdoor dreigt Wernhout toch terecht te komen in de middenmoot, en moet het waken dat het geen verloren seizoen gaat spelen.

Volgende week staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen DSE 2 op het programma, nieuwe ronde nieuwe kansen dus. Tot dan!

Deel dit bericht op social media