Wernhout 2 wint eindelijk weer

Wernhout 2 wint eindelijk weer

De laatste overwinning in de competitie dateerde van 05-11-2017. Toen nog met spelers zoals Lampie (D’n Aaantens), King, Bakkert en Sjoerd. Zij haakte vervolgens af door blessures of promotie naar het eerste. Nu zijn het naast een aantal vertrouwde gezichten ook een aantal ‘nieuwe’ gezichten die de punten voor ‘Ut Twidde’ bij elkaar moeten spelen. Sindsdien die bewuste november dag werd de eerste periode verspeeld en werd er niet meer gewonnen. Mouwskuhh heeft hier overigens een positievere kijk op, hij merkte op dat ‘Ut Twidde’ in 2018 ook nog niet verloren heeft, en daar heeft hij gelijk in. In de competitie werd er dit kalenderjaar alleen nog maar gelijk gespeeld. Deze speelronde stond de uitwedstrijd tegen Alliance 2 op het programma. Alliance, een team dat vorig seizoen eigenlijk uit de competitie is gedegradeerd, maar door het vertrek van Goes toch in de competitie bleef, is een tegenstander die Wernhout wel ligt. De laatste drie onderlinge duels werden dan ook gewonnen (0-2, 2-0 en 1-0). Vertrouwen in een goed resultaat was er dus.

De volgende namen kregen van het trainersduo het vertrouwen:

Lappert, Jeugdmanneke Gijs D (’82 SnoopDockx), D’n Dàààrk, Tommy, Jes R, Mouwskuhh, Jappie, Jenske (’45 Vertomme), Dennis (’35 Burn), Foezzz (’62 Meijer) en Jeugdmanneke Max.

Waar een aantal vedettes van ‘Ut Twidde’ doorgaans naar de Turkse kapper in de Molenstraat gaan voor een nieuwe en frisse coupe, bleek dat de tegenstander vandaag een Turkse kapper op het veld had staan, en dat centraal achterin. Deze centrale verdediger was blijkbaar geen fan van de pass en besloot bij vrijwel ieder balcontact de welbekende kapbeweging toe te passen. Op de Wernhoutse bank werd dan ook al snel geconcludeerd dat dit altijd een aantal keer fout moet gaan in de wedstrijd. En zo geschiedde. Alliance, dat achterin dus vrij technische voetballers heeft, maar verdedigend erg kwetsbaar is werd onder druk gezet door Wernhout, en dit resulteerde in de openingsfase in een aantal dreigende momenten. Na ruim een kwartier spelen werd Jeugdmanneke Max gevloerd in de vijandelijke zestien en werd terecht een penalty toegekend. Foezzz schaarde zich achter de bal en liet dit buitenkansje niet onbenut: 0-1. In de hierop volgende fase werd Alliance via de handige linksbuiten een aantal keer gevaarlijk, maar de doelpogingen eindigde geen van allen binnen de palen en de Lappert hoefde dan ook niet op te treden. Wernhout had de controle over de wedstrijd en werd steeds dreigender. Zo mistte Jeugdmanneke Max een grote kans één op één met de doelman, werd een bal na een goede aanval via D’n Dàààrk en Foezzz niet goed terug gelegd en werd een doelpunt van Foezzz afgekeurd wegens buitenspel van Mouwskuhh. Een tweede treffer hing in de lucht en Wernhout kreeg loon naar werken. Uit een corner van Foezzz knikte Mouwskuhh raak, naar horen zeggen zijn eerste (!) doelpunt met het hoofd voor ‘Ut Twidde’, 0-2! Wernhout kreeg vervolgens nog voldoende mogelijkheden om de wedstrijd nog in de eerste helft definitief in het slot te gooien. Nadat Jeugdmanneke Max de bal nu wel keurig breed legde kwam Jenske niet verder dan een rollertje (volgens coach Deefje een terugspeelballetje) en even later teisterde Foezzz de lat. De heren mochten aan de thee met een verdiende voorsprong van 0-2.

Nadat de thee genuttigd was en de meegereisde supporters na ruim een kwartier eindelijk de tosti’s, die op aanraden van de trainer besteld waren, in ontvangst hadden genomen ging de tweede helft van start. Alliance leek geen vertrouwen meer in een goed resultaat te hebben en het vijandelijke doel werd een ware schietschijf. Achtereenvolgens beproefde Jappie (2x), Vertomme en Mouwskuhh hun geluk, zonder succes. Uit het niets was er ook ineens een schot op de kruising van Alliance en kwam Wernhout goed weg. Want als je hem zelf niet maakt…. Gelukkig ging dat gezegde ditmaal niet op. Uit een corner van Jappie werd de wedstrijd op fenomenale wijze beslist. Foezzz had blijkbaar een aantal filmpjes van ‘Ibra’ gekeken en maakte met een halve omhaal/volley de 0-3, zonder ook maar één spiertje of ledemaat te verreken, scheuren of breken. Wie minder geluk had was Dennis. Wat er gebeurde is niet helemaal duidelijk, maar het gevoel zegt dat de schouder kort uit de kom schoot, om vervolgens weer terug op zijn plek te schieten. Laten we hopen dat dit niet het geval was en dat Dennis komende week gewoon weer binnen de lijnen kan komen.

Dan een mooi moment. ‘Ut Twidde’ staat bekend als kweekvijver, waar eenieder van harte welkom is. Jong en oud, kwalitatief goed, of wat minder. Dat maakt allemaal niet uit. Zo ook voor Meijer (Dion), onder welke van deze categorieën hij valt, mag iedereen zelf beoordelen. Meijer raakte in de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 in de wedstrijd Wernhout 1 – Achtmaal 1 zwaar geblesseerd waarna hij een lang proces van revalideren in ging. Afgelopen zondag mocht hij na anderhalf jaar blessureleed eindelijk zijn rentree (en debuut voor ‘Ut Twidde’) maken. Want de van nature captain van het eerste is weer terug! Dat menig Wernhout 2 speler hier nog aan moest wennen werd al snel duidelijk. Meijer was gretig en op zoek naar een doelpunt, echter ontving hij in vrije positie een aantal keer de bal niet, terwijl hij deze wel degelijk had moeten krijgen.

In de slotfase deed Alliance nog iets terug, waarbij de verdediging van Wernhout niet volledig vrijuit ging, 1-3. Hier zou het bij blijven. Eindelijk weer eens een driepunter voor Wernhout. Bovenin verspeelde een aantal concurrenten belangrijke punten. VVR lijkt voorlopig even los te zijn, maar als Wernhout komende zondag thuis van in een directe confrontatie een driepunter weet te pakken is alles weer mogelijk. Zondag 25 maart om 12:00 uur thuis op het eigen sportpark, tot dan!

Deel dit bericht op social media