Wernhout 2 wint eerste derby van het seizoen thuis tegen Schijf

Wernhout 2 wint eerste derby van het seizoen thuis tegen Schijf

Onder zomerse omstandigheden stond zondag 30 september de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma tegen Schijf 2. Een derby dus. Schijf 2 is een jonge voetballende ploeg die vorige week een knap resultaat behaalde tegen Victoria ’03, namelijk een 3-3 gelijkspel. Een niet te onderschatten ploeg dus.

Zoals altijd begonnen de voorbereidingen op de wedstrijd al vroeg (lees de zaterdagavond). Het contrast hierin was dit weekend groot te noemen. Casanova bleek wat last te hebben van zijn geweten en compenseerde zijn slaaptekort van vorige week door deze zaterdagavond thuis te blijven, terwijl ervaren rot en capitano Lexie één van zijn vele jaarlijkse uitjes beleefde. Ook ons brede aanvalsduo was op de zaterdagavond in de stad te vinden, als dat maar goed zou gaan..

Door de grote selectie moesten er wat vervelende en lastige keuzes gemaakt worden en vielen een aantal vaste klanten van ‘Ut Twidde’ deze week buiten de boot en hielpen de overige seniorenelftallen aan de punten. Met name Burn verdiend hierbij een speciale vermelding. Hij stond op de lijst bij het derde, werd op de zondagochtend nog gevraagd voor het vijfde en was daar met twee doelpunten belangrijk.

Het spektakel deze zondagochtend begon zoals vanouds alweer in de kleedkamer, waar coach Deefje met een aantal stevige uitspraken kwam en waar Mouwskuhh en de Belg concludeerde dat de wasbak in de krappe kleedkamer 5 toch wel écht ideaal was. Tja, ook de randzaken zijn bij ‘Ut Twidde’ onderdeel van het succes. Vervolgens mochten de volgende vedettes aantreden om de drie punten in Wernhout te houden: de Belg, Bartje, Lexie, Mouwskuhh, Jes R/Krampus (’73 Lenny), Lampie Aaaantens (’59 Snej), Casanova, Jodan (’59 Luutje), Meijer (’85 Ro) en voorin het inmiddels welbekende brede duo: Bodybuilder Dennis en onze brede kast Max.

Leider King beloofde bij het oplopen van het veld een bak bier aan Bodybuilder Dennis als hij een hattrick zou maken. Dit bleek de juiste motivatie te zijn. ‘Ut Twidde’ kreeg al na 45 seconden de eerste corner die door Dennis genomen werd en zo waar in één keer werd binnen gedraaid. Ook Max was hierbij betrokken. De keeper bleek zo te schrikken van Max zijn postuur dat hij de bal niet meer kon keren en Wernhout dus op voorsprong zag komen, 1-0! Schijf voetbalde vervolgens goed mee, maar de kansen waren toch voor Wernhout. Na een kwartier werd Dennis door een harde bal van Casanova gevonden en zorgde hij met een schuiver voor de 2-0, zo leek die bak bier toch wel heel dichtbij te komen, maar wat belangrijker is, de marge werd dus vergroot naar een comfortabele 2-0 voorsprong. ‘Ut Twidde’ probeerde door te drukken en kreeg  voldoende kansen om de 3-0 op het scorebord te zetten. Zo miste Bram een kans  en miste Dion een één op één mogelijkheid met de keeper.

Vorige week spraken we al over het in Wernhout welbekende toetje, Lampie Aaantens blijkt dit aspect wel extreem goed te beheersen. Na een prachtige aanval werd hij via Meijer en Max gevonden. Zijn schot strandde in eerste instantie op de keeper, ook de rebound was voor de keeper, maar de rebound die daar weer op volgde was wél raak: 3-0! En om daarmee een wijsheid van Snej te citeren “Drie keer aanleggen voor een kwartje’’. Vervolgens ging Wernhout rusten met een overtuigende 3-0 voorsprong, net zoals vorige week. Toen liet Wernhout de tegenstander terugkomen tot 2-3.

Het advies in de rust was dan ook om gewoon door te voetballen en Schijf niet terug in de wedstrijd te laten komen. Maarja, ‘Ut Twidde’ zou ‘Ut Twidde’ niet zijn als ze er geen spannende wedstrijd van zouden maken. Binnen vijf minuten na rust kreeg Schijf dan ook een grote mogelijkheid. Na vrij slap verdedigen verscheen de Schijfse aanvaller plots voor de Belg en met een schuiver in de verre hoek was het raak, 3-1. Niet veel later was er wederom een grote kans na een slippertje achterin, gelukkig was de Belg attent en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Schijf niet helemaal terug was in de wedstrijd. Wernhout was gewaarschuwd en kreeg langzaam maar zeker weer controle over de wedstrijd. En zo was er voor de bankzitters en toeschouwers voldoende gelegenheid om bezig te zijn met andere zaken. Zo spotte Burn dit jaar als eerste de jaarlijks terugkerende citroenvlinder, wat een speciale vermelding waard is. Vervolgens concludeerde Ro heel scherp dat het met zon toch echt wel warmer was dan zonder zon, een uitspraak waar Albert Einstein een puntje aan kan zuigen. Enfin, weer terug naar de wedstrijd. Dennis bleek de druk om de bak bier te verzilveren te voelen. Een aantal keer kwam hij in de gelegenheid om zijn derde te maken, echter lukte dit helaas niet en kon King zijn geld op zak houden. Overigens werden er in deze fase veel kansen gemist door Wernhout. Na een heerlijke voorzet van Max kopte Bram hard in maar was de keeper alert, Meijer schoot een bal het VV Wernhout stadion uit en een in de buurt staande boom in, en ook Max miste een grote kans na een vlotte combinatie met Meijer en Dennis. Uiteindelijk was het invaller Snej die voor de verlossende 4-1 zorgde. Na een corner kwam een afvallende bal voor zijn voeten, waarna hij vanaf randje zestien overtuigend en beheerst binnen schoot, 4-1 en de wedstrijd was beslist. Vervolgens voetbalde ‘Ut Twidde’ de wedstrijd uit en kwam het niet meer in de problemen.

Wernhout is de competitie overtuigend gestart en staat na twee wedstrijden op de volle 6 punten. Hiermee is het samen met Rood Wit lijstaanvoerder, met de kanttekening dat Rood Wit een beter doelsaldo heeft. Het toeval wil dat Rood Wit nu net de tegenstander is volgende week, en wel op het eigen Wernhoutse sportpark. Een hele belangrijke kraker dus, en dat zo vroeg in het seizoen. Wij hopen jullie allemaal weer langs de lijn te zien, om 12:00 uur trappen wij zoals altijd bij thuiswedstrijden af. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media