Wernhout 2 wint derby van VVR

Wernhout 2 wint derby van VVR

Zondag 27 september, voetbaldag. Althans, voor het overgrote deel van de geselecteerde spelers van ‘Ut Twidde’ dan toch. Want, tot ons grote verdriet was Bennie om half 11 nog niet bij de Valk. Om 12 uur was hij overigens ook nog niet op Sportpark de Laguiten gesignaleerd. Pas rond de rust bleek hij ontwaakt te zijn en meldde hij telefonisch aan de (nog) geblesseerde Jaape wat de reden was voor zijn afwezigheid. ‘Niet zo zat, maar de wekker was niet gezet en Bennie zijn ouders waren niet thuis om hem uit bed te trekken’. Bennie, dit seizoen nieuw bij de selectie, realiseerde zich direct het belang van zijn acties. ‘Het zo zorgvuldig opgebouwde kaartenhuis, in één keer omgeslagen’, was zijn conclusie. Of zoals Bartje vakkundig verwoorde: ‘Ge had flink wat krediet opgebouwd, maar dat is nu in één keer weg’. Ach ja, genoeg daarover nu. Bennie heeft zijn excuses aan de medespelers gemaakt en een rondje bier gehaald na de wedstrijd.

Dan terug naar waar het allemaal om te doen was deze zondag. Namelijk, de altijd beladen derby tegen onze noorder- (of ooster-?) buren VVR. VVR 2, een tegenstander waar ‘Ut Twidde’ opvallend genoeg in competitie verband nog nooit van won is een ploeg waar Wernhout het dus altijd moeilijk mee heeft. Er werd vooraf dan ook een moeilijke wedstrijd verwacht, die dus niet op Barcelona achtige wijze gewonnen hoefde te worden. Hard, slim en overtuigend voetbal, dat werd van de manschappen gevraagd deze zondag. Dit, in combinatie met het voetballende en organisatorische vermogen wat steeds beter in de ploeg komt zou voldoende moeten zijn voor de historische punten in Rijsbergen.

De concurrentie is groot bij ‘Ut Twidde’ en wekelijks wordt er dan ook volop los gespeculeerd over de opstelling. Trainert Joost koos voor de volgende elf basisklanten: Belg, Bertje, Tommy (’87 D’n Frikandel / Bieke / Murdock, één van deze drie bijnamen is vrij te kiezen), Lexie, Joep, die bij een overwinning ‘zijn kop eraf’ zou zuipen (’80 Jopie), Birthdayboy Mouwskuhhh, Bartje (’75 Die lange van Damen), Meijer, Vince, Luutje en Burn.

Enfin, 12:00 uur. Tijd voor de aftrap. Wernhout begon vrij aardig aan de wedstrijd. Al heerste er wel wat nervositeit. Maar, Wernhout begon deze derby zoals je dat graag doet: namelijk met een vroeg doelpunt. Al na 6 minuten op de klok werd Mouwskuhh na een snelle counter bereikt door Luutje, Mouwskuhh gaf hard voor en via de voeten van een verdediger kwam de bal bij Meijer, die door de benen van de Rijsbergse goalie raak schoot: 0-1! Vervolgens was de wedstrijd lang in evenwicht. Beide ploegen creëerde geen grote kansen en het was de verdienste van Wernhout dat VVR niet goed in hun spel kwam. Aanvallend bracht Wernhout zelf nog te weinig, om van een écht overwicht te kunnen spreken. Wernhout was wel degelijk de betere ploeg en na ruim een half uur spelen was Luutje met een schot vanuit de tweede lijn gevaarlijk. Zijn schot ging jammerlijk naast. Twee minuten later kreeg Luutje een grotere kans, maar zijn inzet van dichtbij werd gekeerd door de doelman. Dat we van een échte derby konden spreken werd vlak voor rust wel duidelijk. Tommy maakte namelijk een sliding, waar zijn witte broekje doorgaans tot aan de volgende wedstrijd ongewassen in de shirtjestas kan blijven zitten mocht de wasvrouw zo waar ook eens voor Tommy aan het werk. Misschien kwam het omdat hij tijdens de warming-up een stuk tand was verloren, na een torpedo van de Belg. Vlak voor rust kwam Wernhout op rozen. Na een goede onderschepping op het (uitstekend spelende) middenveld werd Meijer aangespeeld, die vervolgens Luutje met een vakkundig steekballetje één op één met de keeper zette. Drie keer was scheepsrecht en Luutje wipte de bal handig langs/over de doelman: 0-2!

Tweede helft.. Wederom was er sprake van een Wernhout kwartiertje, zoals dat langs de kant werd genoemd. Oftewel het eerste kwartier na de rust, waarin Wernhout 2 zo vaak een tegendoelpunt krijgt omdat we nog niet scherp zijn. Volgens Tokkel (vervangende naam van Krampus, voor de trouwe volgers) was het Wernhouts kwartiertje overigens een bijzondere variant: de eerste vijf minuten van de wedstrijd, de eerste vijf minuten na rust en de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Ach ja, linksom of rechtsom.. Beide uitspraken gingen op. Want, na 50 minuten (5 minuten na rust) kwam VVR op 1-2. Een bal uit de tweede lijn werd goed binnen geschoten, nadat de Belg niet helemaal lekker van de grond af kwam (naar eigen zeggen). Dit tegendoelpunt mogen we ons als team aanrekenen, want wederom begonnen we de tweede helft te pover en werd dit afgestraft. Laat dit een wijze les zijn. Na een uur spelen werd de marge weer twee. Nadat Jopie na vijf keer warmlopen (naar eigen zeggen een record) weer plaats mocht nemen op de bank, werd na een goede combinatie tussen Meijer en Luutje en een handig overstapje van Mouwskuhh Vince bereikt. Vince behield het overzicht en bereikte Burn, die met een handige actie en dito afrondig de rood-witten in extase bracht: 1-3! Dit doelpunt viel in een fase waarin Wernhout het na de aansluitingstreffer lastig had, en kon niet op een beter moment komen. Na dit doelpunt was Wernhout heer en meester, won het vrijwel alle duels en tweede ballen en speelde de ploeg overtuigend. VVR was nog twee keer gevaarlijk: eerst met een dreigend schot naast en daarna na een goede aanval waarbij de lange van Damen en vervolgens Mouwskuhh beide redding brachten op de doellijn. Het slotakkoord was voor Burn. In de blessuretijd werd hij bereikt door Mouwskuhh waarna hij hard en hoog binnen schoot: 1-4!

Al met al een heerlijke overwinning. Wernhout blijft hierdoor met de maximale score van zes uit twee de trotse koploper op doelsaldo. Een prima start van de competitie dus. Volgende week komt de huidige nummer twee, en wellicht wel dé titelfavoriet, Kruisland 2 op bezoek. Wij kunnen alle steun dus weer gebruiken. Om 12:00 uur trappen wij af op ons eigen sportpark. Graag tot dan!

Statement Wernhout 2: ”Wij hebben vandaag extreem veel vragen gehad van nationale en internationale media over de perikelen bij het derde na de schandalige 7-1 nederlaag van de ploeg. Hashtags als #RickOut en #WeWantTheMusBack zijn momenteel trending op de socials. Echter, doen wij hier als Wernhout 2 zijnde geen verdere uitspraken over en wachten wij op het officiële statement vanuit het bestuur namens de club”.

Deel dit bericht op social media