Wernhout 2 weet weer wat winnen is

Zondag 13 maart, voetbaldag.. Een heerlijke voetbalzondag stond op het programma. Een thuiswedstrijd, onder een stralend voorjaarszonnetje. En dan ook nog eens tegen VVR 2. Veel beter wordt het niet. Vorige week is ‘Ut Twidde’ met een teleurstellend 2-2 gelijkspel bij Sprundel weer gestart aan de competitie. Voorafgaand aan het treffen met de oosterburen stond Wernhout op de zevende plaats en stond VVR vijfde. Wernhout had wel een wedstrijd minder gespeeld dan het grootste deel van de concurrentie. Drie punten waren nodig om weer omhoog te kunnen kijken en weer écht bovenin mee te doen. Wernhout had immers al vier competitie wedstrijden op rij niet gewonnen.

De meest interessante informatie van deze zondag, namelijk die van voor de wedstrijd, komt deze maal uit tweede hand. Bronnen geven wij uiteraard liever niet prijs, maar voor de derby tegen VVR maken wij graag een uitzondering. Meijer had namelijk voor de wedstrijd het zwakke punt van VVR al gevonden: de keeper. Deze verscheen in een lange ‘pyjamabroek’ aan de start van de wedstrijd. Nu is dat normaal gesproken niet zo bijzonder, maar het was nu écht geen weer voor een (lange) pyjamabroek. Nadat Bodybuilder Dennis (scherp) had opgemerkt dat onze geblesseerde Lange van Damen erg veel weg heeft van een langpoot mug, werden de volgende spelers door trainer Jan de zonovergoten wei ingestuurd:

Belg, Casanova (’54 Meijer), Chri, Lexie, Mouwskuhh, Jappie Brenders, Bartje, Sjoerd, Luudje (’66 Bodybuilder Dennis), Brede kast Max (’70 van Hees), Burn.

De wedstrijd begon wat rommelig en beide teams kregen in de openingsfase niet echt grip op de wedstrijd. Het eerste kwartier verliep dan ook vrij saai en er waren geen grote kansen. Achteraf had Bodybuilder Dennis wederom een messcherpe opmerking. Namelijk dat de eerste helft misschien wel drie kwartier ofzo leek te duren, waarmee hij bedoelde dat dit erg lang was. Tja.. Maar goed, nadat Wernhout twee keer vanuit een corner, waarvan één hele goede grond-trap van Sjoerd, dreigend was geworden en VVR een schotje had gelost die makkelijk gepakt kon worden door de Belg, kreeg de blauw-witte formatie de eerste grote kans van de wedstrijd, met een kleine twintig minuten op de klok. Na zwak ingrijpen van Wernhout achterin kwam Wernhout uiteindelijk goed weg. Alsof het een teken was verscheen vanuit het niets onze felgele fladderige vriend, de citroenvlinder, ineens voor de dug-out. Uiteraard ieder jaar weer een teken van vrolijkheid op de Wernhoutse bank. Erg vroeg dit jaar, overigens. Maar goed, een teken dus. Wernhout ging ineens veel beter spelen en kreeg nu wel grip op het spel. Allereerst was er na een goede Wernhoutse aanval via de stiekem mee geslopen Chri een gevaarlijk hard schot met binnenkant(!)voet van Luudje, deze eindigde helaas over. Niet veel later maaide Brede kast Max vanaf een meter of vijf van het doel finaal over de bal heen, nadat Burn een vrije trap van Sjoerd koppend handig had verlengd. Op slag van rust kwam Wernhout nog goed weg, nadat VVR een bal recht op de Belg schoot.

Ruststand: 0-0. Op zich een terechte afspiegeling van het spelbeeld, met als positief signaal dat het laatste kwartier voor Wernhout was.

Tweede helft.. Deze lijn werd doorgetrokken en het grootste deel van het spel begon zich op de helft van VVR af te spelen. Wernhout werd beter, tweede ballen werden gewonnen op het middenveld en ook aan de bal was het met vlagen heel aardig. Allereerst schoot Luudje over en vervolgens schoot Burn vanuit de stuit over. Uit het niets was VVR aan de andere kant ook ineens gevaarlijk en kwam de spits, op randje buitenspel, één op één met de Belg, onze internationale vedette bleef goed lang op de been en keerde de inzet. Niet veel later werd Burn in de zestien nog getoucheerd, maar de scheidsrechter besloot niet tot het geven van een penalty. Burn bleek getergd want nog geen twee minuten na dit incident kopte hij een goede voorzet van Luudje al vallend binnen, 1-0! Zo stond Wernhout na een klein uur eindelijk (verdiend) op voorsprong. In het vervolg was het voor Wernhout zaak om de wedstrijd uit te spelen en kreeg het via Bodybuilder Dennis (schot door het midden) en Burn (grote kans naast getikt) nog twee mogelijkheden. De grootste kans was echter nog voor VVR, waarbij de Belg wederom een één op één situatie moest keren. In alle hectiek in de slotfase werd een Rijsbergse buitenspeler zelfs nog uitgespeeld door de Wernhoutse reclameborden. Een fenomeen dat zelfs op de bank van ‘Ut Twidde’ nog nooit was waargenomen. En dat is zeldzaam. De bal stuiterde over de reclameborden heen, waarna de speler van VVR volgde. Op het moment dat de speler van VVR de andere kant van de reclameborden had bereikt besloot de bal om het toegestroomde publiek een lach op het gezicht te bezorgen door uit zichzelf terug te stuiteren. Dat zie je niet iedere zondag.

Enfin, de conclusie is dat het bij 1-0 zou blijven en Wernhout eindelijk weer eens drie punten bij mag schrijven. Hiermee klimt ‘Ut Twidde’ voorlopig naar de derde plaats op de ranglijst. Zondag 20 maart staat de topper uit tegen Kruisland op het programma. De thuiswedstrijd werd knap door Wernhout met 2-1 gewonnen. Om 12 uur wordt er afgetrapt. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media