Wernhout 2 verpulvert VVR 2 in Derby

24 april 2022

VVR 2 – Wernhout 2

Na de zakelijke overwinning op Hoeven 2 stond de wedstrijd met VVR een vereniging binnen dezelfde gemeente op het programma, een echte derby dus. Ut Twidde moest het deze middag stellen zonder de ervaren rotten Lexie & Meijer die een weekendje weg waren met hun vriendengroep. Ook onze Belgische sluitpost werd doorgeschoven naar het eerste elftal, doordat de Schoenlappert geblesseerd uit de laatste wedstrijd was gekomen. Gelukkig heeft Wernhout met Jeugdmanneke Mart een waardige vervanger om de goal te verdedigen.

Normaliter is een wedstrijd tussen VVR en Wernhout een waar veel strijd en beleving aanwezig is. Echter was hier nog niks te merken tijdens de warming-up waar de avond ervoor nog besproken werd en vooral veel gelachen. Ook heeft Ut Twidde al vaal genoeg laten zien dat dit geen slecht teken hoeft te zijn voor de wedstrijd.

Jan Sr had weer de moeilijke taak op 11 namen op het veld sturen en 3 man naast hem op de bank te zetten. Iets wat hij al vaker heeft aangegeven vaak nog op het laatste moment beslist door de hoge mate van concurrentie binnen het elftal. De keeper was al bekend, namelijk Jo-19 speler Mart. De verdediging bestond uit: RL7, Mouwskuhhh, Sjoerd & Bert, Waar onze captain Lexie dus afwezig was. De middenvelders van deze middag waren: D’n Borstel, Doelpaal & Luudje (70’ Lolly). Voorin stond onze man in vorm the Burn in de punt van de aanval geassisteerd door Bodybuilder Dennis (75’ Krampus) & Gastspeler (W1) Jurre (60’ Jaape).

Vanaf minuut 1 zat iedereen er bij Wernhout fel op en werden bijna alle duels en tweede ballen gewonnen. Dit resulteerde in het eerste gevaar aan de kant van Wernhout. Met een ingooi op Luudje die vervolgens de combinatie zocht met The Burn. Luudje kreeg een kans om het doel van VVR onder vuur te nemen. Helaas zat er een been van de tegenstander tussen, waardoor het een corner werd. Na 18 minuten werd Dennis diep gestuurd. Hij legde bal voor op Jurre die de bal miste, maar hierdoor kwam de bal bij the Burn. Hij liet deze kans niet onbenut en schoot de bal diagonaal langs de keeper, 0-1! Wat daarna gebeurde was smullen langs de zijkant Wernhout werd feller en feller. Ut Twidde wonnen alle duels, VVR wist niet wat ze overkwam en kwamen sporadisch over de middenlijn met de bal. Door deze druk werd VVR gedwongen tot het maken van fouten. Door deze druk kwam Jurre aan de bal en snelde langs zijn man richting de keeper. Hij schoot de bal hard tegen de keeper aan wat resulteerde in een corner. Dennis trapte deze corner wederom strak bij de eerste paal. Net als vorige week en wederom kopte The Burn de bal binnen, 0-2! De wedstrijd was een halfuur bezig en Ut Twidde stond dik verdiend met 0-2 voor in Rijsbergen. Mouwskuhh won kort daarna maar weer eens  het duel van de spits van VVR en werd het volgende duel ook gewonnen door Luudje die de bal doorkopte. De bal kwam bij The Burn die meteen opendraaide en Dennis wegstuurde en de 0-3 binnen schoot in de korte hoek. Dennis zijn directe tegenstander gewisseld na deze goal, terwijl hij geen blessure had. De coach van VVR had waarschijnlijk genoeg gezien. 0-3 was ook de ruststand, maar vooral de strijd die in deze wedstrijd was een pluim waard voor Wernhout. Soms ging dit ook net over de grens. Zoals toen RL7 fel door dekte op zijn tegenstander. Hij trapte niet tegen de bal maar tegen de borstkas van zijn tegenstander, waardoor hij terecht geel kreeg.

In de kleedkamer werd maar 1 ding gezegd namelijk, precies hetzelfde blijven doen wat we in de eerste helft ook deden. Na de rust kwamen we terug het veld op en ging VVR in een kring staan om de coach heen en kregen ze nog wat bemoedigden woorden toegesproken. Ook was duidelijk te zien dat VVR aanvallender ging spelen, met een extra middenvelder en man op man achterin. Door deze tactische omzetting van VVR kreeg Wernhout meer ruimte voorin en dat resulteerde direct in kansen. Na 2 minuten werd maar weer eens een duel overtuigende gewonnen en belandde de bal bij the Burn. Hij zag Luudje in het gat duiken en gaf de bal een hem mee, waardoor hij richting de goal van de tegenstander kon lopen. Helaas voor Luudje stuiterde de bal op een ongelukkig moment op, waardoor hij de bal met zijn scheen trapte i.p.v. met zijn voet. Hierdoor ging de bal naast ging. 2 minuten daarna kwam de bal wederom bij the Burn terecht op eigen helft. Hij gaf de bal vervolgens aan Luudje, hij zag Dennis diepgaan en gaf de bal aan hem mee. De bal van Luudje was op maat en Dennis schoot de bal beheerst diagonaal langs de keeper. Dit was alweer de tweede goal van Dennis deze middag. 5 minuten na de 0-4 scoorde Wernhout ook direct de 0-5, de verdediger van VVR speelde de bal te kort terug op de keeper.  Waardoor the Burn ertussen kon zitten en hij omspeelde de doelman en schoot zijn 3de van de middag binnen. D’n Borstel gaf heel duidelijk nog advies aan de trainer van VVR na de 0-5 ik citeer ‘’Die trainer is ook niet 100%, ze worden al helemaal scheel getikt en dan gaat hij nog man op man achterin spelen ook’’ De woorden van D’n Borstel leken te zijn aangekomen bij de coach van VVR, omdat hij na deze uitspraak weer met 4 man achterop ging spelen. Het slotakkoord was voor Krampus die weer een keer als aanvaller in mocht vallen. De ingevallen Jaape stoomde mee op, waardoor Wernhout met 3 man in de 16 van VVR stond tegenover 1 speler van VVR. Jaape schreeuwde dat the Burn de bal een hem moest laten, omdat Jaape graag wilde scoren kennelijk. The Burn was onvermijdelijk en pakte zelf de bal, waardoor Jaape een klein sprongetje maakte van teleurstelling. The Burn legde de bal keurig af op Krampus die de bal binnenliep. VVR werd toch wel lichtelijk vernederd op eigen veld door het sterrenensemble van Ut Twidde.

Door deze overtuigende overwinning blijft Wernhout meedoen om de bovenste plekken in de 2e klasse. Volgende week zondag staat de topper tegen koploper Virtus op het programma. Deze wedstrijd moet gewonnen worden, wil Ut Twidde nog meedoen om het kampioenschap.