Wernhout 2 verliest topper op bezoek bij Roosendaal

Speelronde vijf alweer op zondag 29 oktober, deze keer mocht ‘Ut Twidde’ na een voetbalvakantie van een week op bezoek bij Roosendaal. Roosendaal 4 om precies te zijn. Dat het geen selectie elftal is zegt in dit geval niets, want Roosendaal stond voorafgaand aan de wedstrijd op de tweede plaats, met twee punten minder dan koploper Wernhout. In de wandelgangen hadden trainer Deefje en captain Foezzz vernomen dat Roosendaal een ploeg is met wat ‘oudere’ spelers. Het bleek echter dat de ploeg wel meer ervaring had dan ‘Ut Twidde’, maar met een gemiddelde leeftijd van ergens boven in de 20 kunnen we zeker niet van een veteranen elftal spreken

‘Ut Twidde’ startte met de volgende namen: Lappert, Jappie (’45 Burn), SnoopDockx, Tommy, Jes R, Mouskuh, Foezzz (’75 Tom D.), D’n Aaantens (’50 Jeugdmanneke Vince), Druif, King en Faasie.

Wernhout begon matig aan de wedstrijd en het eerste kwartier was dan ook voor Roosendaal. Lappert trad een aantal keer sterk op en een pegel van een meter of 30 ging rakelings over het Wernhoutse doel. In minuut 11 kwam Wernhout alsnog op achterstand. De bal belandde in de ‘kluts’ in het vijf meter gebied en de Wernhoutse defensie was niet in staat om de bal weg te werken, waardoor de aanvaller van Roosendaal de 1-0 binnen kon schieten.

Na de 1-0 werd Wernhout sterker en kreeg het een licht overwicht. D’n Aaantens en King kopte beide over en er was een goede kans voor Druif, die zijn schuiver in de handen van de lange doelman zag belanden. Mouwskuh kwam nog het dichtst bij een doelpunt, zijn schot kwam via de handen van de doelman en de paal terug het veld in, waarna de bal precies voor de verkeerde voet terecht kwam. Ruststand 1-0.

In de tweede helft probeerde Wernhout wel druk uit te oefenen op Roosendaal, maar Roosendaal bleek erg slim en geslepen. De ploeg rekte wat tijd wanneer hier de mogelijkheid voor was en vertraagde de wedstrijd zoveel mogelijk. Erg veel kansen waren er dan ook niet. D’n Aaaantens viel na 50 minuten geblesseerd uit, waardoor Foezzz ook gewisseld moest worden om nog aan te kunnen sluiten bij het eerste. Dat er met het uitvallen van deze spelers wat creativiteit gemist werd was duidelijk. Écht grote kansen creëerde Wernhout dan ook niet meer, Roosendaal overigens ook niet. Er werd nog wel een discutabel doelpunt afgekeurd door de leidsman. Burn ging het duel aan met de goalie, buiten zijn vijf meter gebied, waarna Druif de bal binnen kon tikken. Er werd helaas gefloten voor een overtreding op de doelman waardoor het feest niet door ging en de stand 1-0 bleef. In de 85ste minuut werd de stand nog wel op 2-0 gebracht. Een bal werd terug gelegd en de middenvelder van Roosendaal schoot de bal hard in de verre hoek.

Helaas moet ‘Ut Twidde’ de koppositie na deze nederlaag af staan aan Roosendaal. Nadat het de laatste weken allemaal de goede kant op viel, zat het nu een keer niet mee. Zeker geen man overboord en volgende week weer een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om mee te blijven doen om de eerste periode. Om 12.00 uur wordt er op eigen veld afgetrapt tegen Alliance 2, tot dan!

Deel dit bericht op social media