Wernhout 2 verliest ruim van sterker Terneuzen

Wernhout 2 verliest ruim van sterker Terneuzen

Op zondag 6 oktober stond er voor ‘Ut Twidde’ een enorme reis op het programma, namelijk naar Terneuzen. Een reis van bijna 100 kilometer, wat het ook meteen de verste uitwedstrijd van het seizoen maakt. Je kunt hem maar gehad hebben. Door een aantal afwezigen (blessures, schorsingen, weekend weg) was de selectiesamenstelling wat anders dan we gewend zijn, met onder andere vier spelers van de JO-19 die bereid waren om ons bij te staan.

Eenmaal aangekomen in Zeeland bleek het weer ook daar bar en boos te zijn. Het is op de gehele dag werkelijk geen moment droog geweest. Maar, gelukkig beschikt Terneuzen over een (prima) kunstgrasveld, zodat de reis niet voor niets gemaakt was. Eenmaal aangekomen in de kantine werd het Zeeuwse ritueel van vorig jaar voortgezet. Jappie hoopte al op de aanwezigheid van een vitrine met broodjes, en deze was zo waar aanwezig. Nadat zo’n beetje iedereen zijn saucijzenbroodje op had werd op basis van het vooraf verrichte scoutwerk van trainer Joost het strijdplan besproken en werden de volgende spelers de kunstwei in gestuurd:

 Lappert, RL7 (’80 Parol), Tommy, Lexie, Jeugdmanneke Hein, Jappie (’83 Balloon), Meijer, PJ, van Hees, Tedje en Burn.

In de openingsfase was Wernhout zoekende. De andere samenstelling en de aanpassing aan de tegenstander leverde wat problemen op. Door het gemis van een aantal spelers bleek dat we juist kwetsbaar werden op de punten waar de kwaliteit van Terneuzen ligt. Niks ten nadele van de jongens die noodgedwongen op deze posities moesten spelen overigens. Al na vier minuten spelen waren we zelf achterin slordig en kon een Zeeuwse buitenspeler richting de Lappert, die de inzet vanaf de zijkant keerde. Het eerste wapenfeit van Wernhout was na zo’n tien minuten spelen. Een corner van Meijer werd door Lexie over gekopt. Kort hierna was er wederom slordig balverlies waarna Terneuzen razendsnel voor de Lappert verscheen, echter van dichtbij kon de Lappert alsnog redding brengen. Het spel golfde in deze fase wat op en neer en op een door Hein van richting veranderd schot van van Hees bracht de keeper knap redding. Na een snelle aanval van Wernhout kon Tedje vervolgens niet overtuigend afdrukken, het moest dan ook met zijn mindere been. Na deze fase was Wernhout het even kwijt en werd Terneuzen sterker. Wernhout kwam steeds meer onder druk te staan en dit resulteerde in dreiging én kansen voor Terneuzen. In minuut 24 was het dan ook raak. Na wederom balverlies van Wernhout, ditmaal op het middenveld, was de controle weg en kon de snelle buitenspeler aangespeeld worden. De flankenflitser legde het leer vervolgens op maat breed en de spits kon binnen tikken. 1-0. Wernhout rechtte direct de rug. Vanuit het middenveld vond Meijer moet een lepe steekbal achter de defensie van Hees die vervolgens met een beheerste boogbal de keeper verschalkte, 1-1! De fase na deze gelijkmaker in minuut 25 tot aan de rust was voor Terneuzen. Eerst bracht de Lappert redding op een grote kans, vervolgens werd er nipt naast gekopt uit een vrije trap, werd een mega kans verprutst door over te schieten en vervolgens was het onvermijdelijke daar in minuut 43. De Wernhoutse linker kant lag open, omdat we gekanteld stonden en vervolgens de rugdekking weg was. De Lappert was kansloos op de inzet en Wernhout stond op achterstand. 2-1. In de resterende minuten kwam Wernhout nog goed weg omdat een bal over gestift werd en een harde voorzet nipt naast gegleden werd. 2-1 met rust. Een eerste helft waarin de openingsfase gelijk op ging en Wernhout zijn mogelijkheden kreeg, opgevolgd met de laatste twintig minuten waarin Wernhout (te) zwak was voor dit Terneuzen waardoor een 2-1 ruststand als een meevaller opgevat kon worden. Er was dus nog wel degelijk hoop op een goed resultaat, omdat Wernhout met vlagen wel had laten zien gewoon goed te kunnen voetballen.

De tweede helft.. Het eerste moment was voor Wernhout. Hein vond Mathieu, maar zijn harde schot door het midden werd gekeerd door de doelman. In minuut 49 werd er door Wernhout zwak verdedigd waardoor de aanvaller weg kon draaien en vanaf de rand van het zestien meter gebied hard binnen kon schieten: 3-1. Een doelpunt dat te snel na rust viel, om een goed gevoel te creëren in de tweede helft. Het vertrouwen bleek gelukkig nog niet volledig weg. Er volgde een fase waarin Terneuzen de wedstrijd controleerde, maar geen kansen meer kreeg. Na 61 minuten voetballen onderschepte RL7, die tegenwoordig met nummer 2 speelt, de bal na goed en stevig ingrijpen. Vervolgens werd via Hein van hees gevonden die Burn aanspeelde. Zijn schot van afstand belandde over de keeper tegen de touwen, 3-2! Er was weer hoop. Helaas kon Wernhout hier niet lang uit putten. Na 67 minuten voetballen had Wernhout pech omdat een bal tegen de arm van Tommy kwam. Zeker niet bewust, maar de leidsman vond het klaarblijkelijk genoeg om de bal op 11 meter te leggen. Dan zit het op zo’n moment ook even niet mee, iets wat je in een dergelijke wedstrijd wel nodig hebt. Helaas voor Wernhout werd de penalty via de binnenkant van de paal binnengeschoten en stond het 4-2. Hierna was het Wernhoutse verzet gebroken en liep Terneuzen vervolgens nog uit naar 5-2 en 6-2. Een dikke nederlaag voor ‘Ut Twidde’.

 Terugkijkend op de wedstrijd kunnen we concluderen dat we de verkeerde tegenstander op het verkeerde moment hebben getroffen. Een aantal afwezigen beschikken over kwaliteiten die goed van pas waren gekomen tegen deze tegenstander. Om dat te compenseren moeten we nog beter worden aan de bal, en met name minder slordig in de opbouw vanuit achteruit en op het middenveld. Maar, ook verdedigend moeten we beter in de duels komen om via tweede ballen meer aan voetballen toe te komen. Een leerproces waarin we nog stappen moeten zetten, maar we moeten ook concluderen dat we dit weekend gewoon niet goed genoeg waren om van Terneuzen te winnen. Leren van deze nederlaag en zorgen dat we er komende week weer staan. Dan komt Rood-Wit op bezoek. Een bekende voor Wernhout. Vorig seizoen werd er in eigen huis gewonnen. Het zou lekker zijn als de eerste driepunter bijgeschreven kan worden, wij trappen zondag om 12:00 uur af op het eigen sportpark en kunnen alle steun gebruiken. Graag tot dan!

 

Deel dit bericht op social media