Wernhout 2 verliest onnodig van Sprundel

Onder natte omstandigheden stond op zondag 29 september voor ‘Ut Twidde’ een uitwedstrijd tegen Sprundel 2 op het programma. Traditiegetrouw een wedstrijd waarin Wernhout het de laatste jaren moeilijk heeft en meermaals belangrijke wedstrijden verloor. Zo werd er vorig seizoen in de laatste minuten verloren en werd op deze manier de winst van de eerste periode verspeeld. Enfin, nieuw seizoen nieuwe kansen. De dag begon al met een overtreding van de afgesproken regels. Ro kwam namelijk (ruim) te laat en kon hierdoor fluiten naar zijn speelminuten en de komende weken gaan sparen voor een bak bier die hij bij de volgende thuiswedstrijd mag geven. Voor de rest was iedereen op tijd en werd vertrokken naar een nat Sprundel, waar de wedstrijden eerder op de ochtend al afgelast waren. Eenmaal aangekomen bleek het veld echter prima bespeelbaar, en ging de wedstrijd dan ook gewoon door.

Sprundel 2, een bekende ploeg dus, die normaal gesproken en met alle respect onderin zal gaan meedraaien in de tweede klasse. Het promoveerde vorig seizoen ondanks een nederlaag in de nacompetitie tegen Wernhout doordat een aantal teams zich terugtrokken. Een wedstrijd die door Wernhout dus gewonnen moest worden. De volgende spelers moesten voor een driepunter gaan zorgen:

Lappert, RL2, Lexie, Tommy (’70 Jeugdmanneke Jurre), Krampus, Mouwskuhh, PJ, Meijer, TVDP, Tedje en Burn.

Al na twee minuten voetballen was Sprundel gevaarlijk vanuit een voorzet en kon de grote spits richting doel koppen, deze inzet werd echter gekeerd door de Lappert. Vervolgens kwam Wernhout beter in de wedstrijd en liet het zien voetballend beter te zijn dan Sprundel. Echter, werden afspraken niet altijd nagekomen, waardoor we voorin in het druk zetten te laat kwamen en hiermee onze middenvelders in de problemen brachten, wat uiteraard weer gevolgen had voor de defensie. Simpele basisafspraken dus waar we de hele voorbereiding aan gewerkt hebben die niet werden nagekomen. Desondanks was Wernhout de betere partij en werden er in het eerste kwartier voldoende mogelijkheden gecreëerd. Zo werd een zwabberschot van TVDP gekeerd, raakte Burn een kopkans volledig verkeerd, schoot diezelfde Burn na een steekpass van Tedje in het zijnet, schoot TVDP met links te zwak in, hielp Tedje een grote kans om zeep door op de keeper te stuiten, en zag TVDP zijn kapbeweging stranden waar hij wellicht beter voor een schot had kunnen gaan. Telt u mee? Zeven mogelijkheden dus en een niveau hoger moeten er hiervan gewoon minimaal twee à drie in. Gebeurd dit dan speel je een relatief makkelijke wedstrijd, echter liep het anders. Tegenover al deze mogelijkheden creëerde Sprundel er overigens één, deze inzet van dichtbij van de zijkant werd gekeerd door de Lappert.

Na deze fase had Wernhout pech toen een harde en strakke voorzet van TVDP net niet binnen gelopen kon worden en kwam ex Twidde speler Foezzzz aan de andere kant niet verder dan een zwakke kopbal in de handen van de Lappert. In de tegenstoot was Wernhout na een goede aanval gevaarlijk via TVDP, maar zijn inzet werd wederom gekeerd door de Sprundelse doelverdediger. Aan de andere kant kreeg Sprundel in minuut 32 een corner. Deze corner viel tussen drie Wernhoutse verdedigers in en ietwat knullig werd de bal niet, of toch in ieder geval onvoldoende, weggewerkt. Hierdoor viel de bal voor de voeten van een Sprundelse aanvaller die vervolgens binnen schoot, 1-0. Zoals eerder benoemd speelde Wernhout dus niet volledig naar zijn mogelijkheden, maar waren er alsnog voldoende kansen, deze tegentreffer was dan ook een domper. Gingen de koppies hierna dan hangen? Nee, was het antwoord. Voor rust werden er nog meer kansen gecreëerd. Achtereenvolgens wisten Burn (kopbal over en schot op de keeper) en TVDP (lob over) niet te scoren. Ruststand 1-0.

In de rust werd de ploeg gewezen op de situaties die beter kunnen en moeten en werd het vertrouwen uitgesproken dat er nog voldoende kansen zullen komen om met de volle buit te vertrekken.

De tweede helft.. ‘Ut Twidde’ startte gretig en leek getriggerd door de toespraak tijdens de thee. Zo was een tweede bal na een hard schot van TVDP net niet voor Burn en was een strakke voorzet van Tedje net te strak om binnen gelopen te worden, na een goede pass van PJ. In de fase die hierop volgde was Sprundel ook een aantal keer gevaarlijk en had het ook zo maar 2-0 kunnen staan. Eerlijk is eerlijk. Maar, dit gebeurde niet. Vervolgens werd een hard afstandsschot van Meijer gekeerd en was de Lappert aan de andere kant alert op een afstandspegel van de Sprundelse captain.

Vervolgens een fase waarin beide ploegen geen échte kansen konden creëren en dit vond Sprundel gezien de tussenstand prima, maar voor Wernhout moest er wat gebeuren. Een wissel dus. De razendsnelle jeugdspeler Jurre werd ingebracht voor verdediger Tommy en Wernhout startte het laatste kwartier met een slotoffensief, waarbij Jurre hoofdrolspeler werd met een uitstekende invalbeurt. Nog koud binnen de lijnen werd hij met een crossbal gevonden, omspeelde hij vervolgens de centrale verdediger en schoot hij koel binnen, 1-1! Zou je zeggen… Maar helaas, stond de assistent scheidsrechter met zijn vlag omhoog. Onterecht overigens, zo gaf hij na de wedstrijd zelf toe. Hier werd Wernhout dus van de gelijkmaker bestolen. Niet veel later werd een lange bal van de Lappert ongelukkig verlengd door de Sprundelse captain en kon Tedje één op één met de keeper, hij bleef hierbij rustig en schoot beheerst binnen. Eindelijk die 1-1! Doordrukken nu en alsnog die drie punten binnenhalen. Via Burn was hier een uitgelezen kans voor, echter speelde hij de bal in kansrijke positie te ver voor zich uit. In de 85e minuut sloeg het noodlot dan toch toe. Een corner werd kiezelhard ingekopt en gekeerd door de Lappert, maar in de rebound kon diezelfde speler nogmaals inkoppen en was het wel raak, 2-1. Deze klap kwam Wernhout niet meer te boven en het zou hierbij blijven.

Een zure en dure nederlaag dus. Totaal onnodig, zeker gezien de kansenverhouding. Aan de andere kant moeten we kritisch zijn dat we in bepaalde fases te vaak onze afspraken niet na zijn gekomen waardoor we Sprundel aan het voetballen toe lieten komen. Een wedstrijd waarin we als collectief toch hebben gefaald en waarvan we moeten leren. Er worden nog te vaak dezelfde fouten gemaakt en dat moet er uit. Nu de blik vooruit richting de volgende wedstrijd, waarbij er een ware wereldreis om het programma staat als Wernhout helemaal naar Terneuzen moet om het tegen het plaatselijke tweede elftal, wat nog puntloos is, op te nemen. Terneuzen 1 speelt op zaterdagavond, waardoor het tweede op zondag op oorlogssterkte zal zijn. Wernhout is gewaarschuwd, en we gaan er weer alles aan doen om de drie punten binnen te halen. Afspraken nakomen, beleving brengen en de ballen er gewoon inschieten, zo simpel kan het soms zijn. Doen we dat zondag, dan moeten we in staat zijn om te winnen in Zeeland. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media