Wernhout 2 verliest derby en kan zich gaan opmaken voor promotievoetbal

6-6-2022

Wernhout 2 delft opnieuw het onderspit tegen Zundert 2

Door de twee gelijke spelen tegen Sprundel 2 en Gastel 2 van Ut Twidde is Virtus 2 kampioen geworden in de 2e klasse. Ondanks dat Virtus verloor bij Zundert 2 bleef door het gelijkspel van Ut Twidde het gat 4 punten, met nog 1 wedstrijd te gaan.

Desalniettemin staat er tegen Zundert nog genoeg op het spel. Wanneer Zundert met grote cijfers van Ut Twidde wint zal Zundert over Ut Twidde heen gaan op de ranglijst. De tweede plaats geeft een gunstigere loting in de nacompetitie. Daarnaast is de winnaar van deze wedstrijd periodekampioen. Dit zal voor beide weinig toegevoegde waarde hebben, omdat beide elftallen al zeker zijn van de nacompetitie. Vorige wedstrijd werd er met duidelijke cijfers (5-0) verloren van Zundert, iets wat Ut Twidde niet nog een keer wilt meemaken.

Het einde van het seizoen is inzicht en dit begint bij sommige spelers al hun tol te eisen. Zo vallen er ten opzichte van de laatste wedstrijd maar liefst 3 spelers weg door blessures. Meijer blijft last houden van zijn achillespees en kan hierdoor niet meedoen tegen Zundert, ook de nacompetitie is een onzekerheid geworden. Bij Luudje ging het mis tijdens het afwerken op de donderdagavondtraining, waarbij hij last kreeg van zijn hamstring en op aanraden van de verzorger en medespelers de wedstrijd van Zundert moest laten schieten. Voor onze Casanova is het einde seizoen, hij klapte door zijn enkel op de dinsdagavondtraining en hij heeft naar alle waarschijnlijkheid een scheurtje in zijn enkelband opgelopen. De nacompetitie zal te vroeg gaan komen voor hem.

Maar zoals wel vaker in voorgaande verslagen is aangegeven, gaat het om de mensen die er zondag wel bij zijn. Gelukkig heeft Ut Twidde een grote selectie met genoeg kwaliteit om dit op te vangen. Zo staan er wederom weer 15 spelers op de lijst ondanks de bijgekomen blessures.

Jan Sr. stuurde de volgende namen het veld in tegen Zundert: JO-19 speler Mart, Mouwskuhhh, Lexie, Chri, Bert (75’Jaapie), Doelpaal, D’n Borstel, D’n Blauwe Envelop, Lolly (80’RL7), The Burn, Bodybuilder Dennis. Krampus en Murdock bleven de gehele wedstrijd op de bank.

Zundert was in 2de minuut direct gevaarlijk uit een corner. Gelukkig voor Ut Twidde resulteerde dit niet in een goal. Zundert liet zichzelf inzakken, zodat de ruimtes klein waren op hun helft. Ut Twidde vond het lastig om hierin te voetballen en verloor hierdoor vaak onnodig de bal. Zundert counterde vaak met 3 of 4 aanvallers, waardoor het constant gevaarlijk werd. Na 21 minuten kreeg de middenvelder van Zundert een goede kans. Hij schoot uit de draai de bal lag richting de hoek, maar Mart kon reddingen brengen met een goede reflex.

Hierna liet Ut Twidde voor het eerst iets van zichzelf zien met schoten van Dennis en Lolly. Hun pogingen vlogen allebei naast het goal. Van deze schoten werd Zundert niet zenuwachtig. In de 27e minuut kreeg de linksbuiten van Zundert te veel tijd en ruimte en kon hij schuin voor de goal vrij aanleggen voor een afstandsschot. Deze bal vloog in de bovenhoek buiten het bereik van Mart, het stond 0-1 voor Zundert. Hierna gebeurde een hele tijd niks, alleen Doelpaal pakte tussendoor nog een gele prent mee.

5 minuten voor de rust kreeg Ut Twidde een vrije trap, deze werd voor het doel gegooid. De keeper van Zundert bokste de bal weg, maar deze belandde net buiten de 16 meter, waar Dennis stond. Dennis dacht niet na en nam de bal vol op zijn pantoffel. Het was een heerlijke streep die langs alles en iedereen ging die in het strafschopgebied stond, waardoor het net bolde, 1-1! Ut Twidde dacht met een gelijkspel de rust in te gaan, maar Zundert scoorde een paar seconde voor rust de 1-2. De linksbuiten trok wederom naar binnen en schoot de bal in de verre hoek, geen kans voor Mart.

Na rust duurde het lang voordat Ut Twidde echt begon aan te dringen op de gelijkmaker. In de 49e minuut schoot Dennis nog op het doel van Zundert, maar zonder resultaat. 6 minuten daarna kreeg Zundert ook een kans, maar dit leverde ook geen goal op.

De eerste echte grote kans kwam in de 69e minuut toen Ut Twidde een vrije trap kreeg aan de zijkant. Dennis slingerde deze bal voor het doel en Chri kon koppen. Hij kopte helaas recht op de keeper die de bal net voor de doellijn uit zijn goal kon rommelen. De laatste 10 minuten kreeg Ut Twidde meerdere kansen. Zo werd Lexie naar voren gestuurd als extra spits en hier had Zundert het lastig mee. Zo kreeg Lexie een schotkans uit een stuiterbal, hij raakte de bal goed, maar de keeper kon redding brengen.

In de 87e minuut kreeg Ut Twidde wederom een goede kans. Jaapie die was verplaatst naar de rechtsbuiten positie omspeelde zijn directe speler met een prachtige passeerbeweging. Het vervolg was ook goed: met een strakke voorzet bereikte hij Dennis die bal voor het inschieten leek te hebben. Helaas raakte Dennis de bal niet goed, waardoor deze over en voorlangs vloog. In de laatste minuut van de wedstrijd werd Sjoerd nog 1 op 1 gezet met de keeper, maar ook hij faalde in zijn afronding.

Na deze kans had de scheidsrechter van dienst beter af kunnen fluiten, want D’n Borstel maakte uit frustratie een flinke overtreding, waarbij die niet mocht klagen met geel. Tot slot scoorde Zundert uit een counter ook nog de 1-3, waarna het fluitsignaal volgde. Ut Twidde verliest dit seizoen tweemaal van Zundert.

Toch eindigt Ut Twidde boven Zundert in de ranglijst, namelijk op de tweede plaats. Dit betekend dat Ut Twidde de 1e ronde van de nacompetitie het zal opnemen tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van de 2e klasse B.

Het nacompetitie schema van Ut Twidde ziet er als volgt uit:
1e ronde:
Wernhout 2 – RWB 2
RKDVC 4 – De Valk 2

Wanneer Ut Twidde de wedstrijd tegen RWB weet te winnen zal er een dubbele ontmoeting op de agenda staan met de winnaar van de andere wedstrijd.

De eerste ronde van de nacompetitie zal dus bestaan uit 1 wedstrijd en deze wordt om 11:30 gespeeld op het sportpark van V.V. Wernhout.

Wij hopen dat u Ut Twidde komt aanmoedigen op de weg naar promotie, graag tot dan!