Meer nieuws

Wernhout 2 schiet uit de startblokken en is koploper in 2A

Wernhout 2 schiet uit de startblokken en is koploper in 2A

Zondag voetbaldag. Eindelijk weer eens een competitiewedstrijd voor ‘Ut Twidde’. Door de vroegtijdige onderbreking in verband met de coronaperikelen kwam er een abrupt einde aan het debuutseizoen in de tweede klasse. Een seizoen waarin Wernhout wisselvallig was, maar aan toonde goed mee te kunnen en gedurende het seizoen werd er een positieve groei doorgemaakt. Deze lijn werd in de voorbereiding en de beker doorgetrokken. De resultaten waren wisselvallig, maar het vertoonde spel gaf de burger moed. Er werd gewonnen van Schijf 2 (1-0), Steen 2 (8-3), Zundert 3 (0-4) en gelijk gespeeld tegen Bavel 2 (4-4) en Moerse Boys 3 (2-2).

Tegenstander op de openingsdag was Jeka 3. Een ploeg waarvan we vooraf wisten dat er veel ervaring aanwezig was. Vorig jaar werd er nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Jeka en deze werd met maar liefst 7-0 gewonnen. Echter, was er geen enkele sprake van (misplaatste) onderschatting. Gelukkig maar, want Jeka pakte in de beker geen punt, maar alle wedstrijden werden met een minimaal verschil verloren. Een stugge ploeg dus.

Échte stapavonden en grootschalige feesten zitten er momenteel even niet in, waardoor de gemiddelde speler van ‘Ut Twidde’ een stuk fitter aan de aftrap verschijnt dan de voorgaande jaren. De volgende 11 gladiatoren mochten het strijdtoneel betreden: Belg, Mouwskuhh, Joep, Tommy, Bertje, Bartje (’85 D’n Frikandel), Sjoerd (’85 Pèrol), Meijer (’84 Jopie), Luutje (’85 Wiri), Vince (’74 Bennie) en Burn.

Wernhout begon redelijk aan de wedstrijd. De intentie om te voetballen was er wel degelijk, maar het spel was ook te slordig en de ruimtes werden niet goed benut. Al na 5 minuten voetbal werd Bartje door Tommy bereikt met een goede strakke inspeelbal van achteruit. De crossbal van Bartje op Luutje was vervolgens op maat. Luutje omspeelde zijn directe tegenstander en loste zijn eerste kanonskogel van de middag. Deze werd nog gekeerd door de Bredase goalie, maar Burn was er als de kippen bij om de rebound binnen te knikken: 1-0! Lang kon Wernhout niet genieten van deze voorsprong. Na 12 minuten werd er onnodig balverlies geleden, wat gecorrigeerd werd met een overtreding. Jeka bleek te beschikken over een ware vrije trappen specialist, want de vrije trap van zo’n 20 meter van het doel werd uitstekend binnen geschoten: 1-1.

In de fase die hierop volgde konden beide ploegen geen volledige controle over de wedstrijd krijgen. Jeka gunde de bal aan Wernhout, maar de rood-witten maakte het zichzelf onnodig moeilijk door elkaars ruimte dicht te lopen en te kiezen voor de verkeerde oplossing. Voor Wernhout was Burn met een boogbal op aangeven van Sjoerd nog wel dichtbij de 2-1, werd een poging van Luutje na een counter goed gepakt door de keeper en kopte Bertje na een corner van Vince in het zijnet. Aan de andere kant was Jeka dreigend met een schot die klemvast werd gepakt door de Belg. Na ruim een half uur spelen kwam Wernhout wederom op voorsprong. Vince snoepte de bal van de verdediger af, omspeelde de keeper handig en schot vervolgens overtuigend binnen, klasse doelpunt en 2-1! Wederom kon Wernhout niet lang van de voorsprong genieten. Na 36 minuten was er een goede aanval van Jeka over de flank en werd de voorzet binnen gewerkt door de aanvaller, 2-2.

Tweede helft.. Nadat trainer Joost in de rust aan had gegeven wat er beter kan (en moet) werd er vol vertrouwen weer vertrokken naar het veld. Wernhout speelde de tweede helft zeker 30 minuten overtuigend en goed en de investering in het kapot spelen van de conditioneel mindere tegenstander wierp zijn vruchten af. Nadat Burn op de keeper schoot en Jeka een gevaarlijke kans over schoot kwam Wernhout voor de derde keer deze middag op voorsprong. Mouwskuhh en Bartje combineerde fraai waarna Bartje Luutje inspeelde, die keurig het overzicht behield en Meijer de bal op een presenteerblaadje bezorgde. Meijer wist hier wel raad mee en tikte binnen: 3-2! Niet veel later bereikte Sjoerd met een mooie crossbal Luutje, Luutje speelde vervolgens zijn man uit en schoof de bal bekeken langs de goalie: 4-2! Richting de slotfase werd de wedstrijd dood gemaakt, en Jeka leek ook niet écht veel vertrouwen meer te hebben in een goed resultaat. Wernhout kreeg nog één kans. Burn bereikte Bertje, die niet zelfzuchtig was en de bal één op één met de keeper breed legde op Luutje, Luutje maakte vervolgens zijn tweede van de middag: 5-2! Dit hadden er overigens drie moeten zijn, maar Luutje verprutste nog een 100 procent kans na een goede actie en dito terugleggen van Burn.

Al met al een goed begin van de competitie met deze 5-2 overwinning. Voor het eerst in de historie van de club is ‘Ut Twidde’ koploper in de tweede klasse. En dat smaakt naar meer. Voor nu vooral even genieten en daarna de blik op volgende week. Want dan wacht de derby tegen VVR. Een lastige uitwedstrijd die altijd op het scherpst van de snede gespeeld wordt, dat zal deze keer niet anders zijn. Om 12:00 uur trappen wij af op Sportpark de Laguiten, graag tot dan!

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws