Meer nieuws

Wernhout 2 neemt sportieve revanche en wint de derby tegen Moerse Boys 2

Wernhout 2 – Moerse Boys 2   3-2
Op 16 oktober 2022 stond de eerste van de twee derby’s op het programma voor Ut Twidde. Na de overwinning op Virtus 2, heeft Wernhout 2, twee zeer matige wedstrijden gespeeld. Dit resulteerde dan ook in 0 punten. Ut Twidde kon dus wel een overwinning gebruiken, ook om weg te blijven bij de onderste plaatsen. Voor deze wedstrijd was het uiteraard niet nodig om naar de ranglijst te kijken voor een beetje extra motivatie! Zeker na de eerdere nederlaag welke tegen Moerse Boys 2 werd geleden in de beker voorbereiding (2-1 verlies).
10:45 uur is de vaste tijd om te verzamelen bij Ut Twidde. Bij het tellen van de koppen bleek echter een persoon te missen. Zo kwamen de spelers en leiding erachter dat Luudje nog niet aanwezig was op het sportpark. Om 10:52 belde the Burn naar Luudje om te vragen waar hij was. Luudje zijn telefoon was uitgevallen zaterdagnacht en was in slaap gevallen toen hij deze aan de oplader had gedaan (naar alle waarschijnlijkheid was het jaarlijkse Oktoberfest hier de oorzaak van). Hierdoor stond zijn telefoon uit en ging zijn wekker ook niet af. Hij schrok om 10 voor 11 wakker en startte zijn telefoon op om te kijken hoelaat het was. Nadat hij zijn pincode had ingetoetst zag hij dat the Burn belde en toen besefte Luudje dat hij veel te laat was. Hij kwam midden in de wedstrijdbespreking binnengelopen. Dit is iets wat natuurlijk nooit mag gebeuren bij een speler en vooral niet in de voorbereiding richting een derby. Voor Luudje zelf was het extra zuur, omdat hij eigenlijk voor het eerst sinds 19 juni weer in de basis mocht beginnen tijdens een competitiewedstrijd, na lang blessureleed.
Wij verwachten allemaal dat dit de eerste en laatste keer is dat een speler zich verslaapt voor een wedstrijd. Vorig jaar was het Doelpaal die zich had verslapen en dit seizoen is het Luudje. Naast de afwezigen i.v.m. blessures was D’n Borstel afwezig door een corona besmetting. Na de conditie-oefening van afgelopen donderdag werd hij al misselijk en deze besmetting was daar naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak van.
Remco stuurde de volgende 11 namen de wei in voor deze derby: Jeugdmanneke Mart K. was de sluitpost van dienst. Brett, Lexie, Mouwskuhhh en Tommy in de verdediging. Doelpaal, Mart A. en Meijer op het middenveld. Bodybuilder Dennis, the Burn en Brady in de aanval. De bankzitters voor deze wedstrijd waren Luudje en jeudmannekes Thijn, Chiel (beide Jo-19) & Faas (Jo-16).
Ut Twidde begon goed aan de wedstrijd. Zo werd Dennis in de 3de minuut al in diepte gestuurd. Dennis gaf de bal gevaarlijk voorlangs en deze werd slecht verwerkt door de verdediging van Moerse Boys. De bal belandde voor de voeten van Meijer. Meijer bleef kalm en stuurde de keeper de verkeerde hoek in en scoorde, 1-0! Na deze goal begon Moerse Boys meer aan te dringen en kregen zij ook kansen. Zo kwam de vleugelaanvaller gevaarlijk door aan de zijkant en bediende hij de spits met een harde voorzet. De bal bleek gelukkig voor Wernhout te moeilijk, want hij faalde in de afronding.
In de minuten daarna bleef het spelbeeld ongewijzigd, de Moer was de gevaarlijkste ploeg. Zo kregen ze in de 11de minuut een vrije schietkans, maar dit resulteerde in een rollertje die Mart zo kon oprapen. In de 23e minuut kreeg Ut Twidde de volgende waarschuwing, de Moer kopte een bal van dichtbij over.
Na 25 minuten liet Wernhout zich in aanvallend opzicht eindelijk weer eens zien. Meijer ontving de bal rond de zestienmeter en raakte uit balans. De bal kwam daardoor bij the Burn terecht die geen moment twijfelde en direct de trekker overhaalde. Helaas rolde de bal langs de goal van de Moer. Nog geen minuut hierna ontsnapte de aanvaller van de Moer aan buitenspel en bracht Mart K. knap redding op deze doelpoging.
In de 29e minuut creëerde Ut Twidde weer een kans na een goede combinatie tussen the Burn en Dennis. Laatstgenoemde kon de bal op goal schieten. Dit resulteerde in een corner voor Wernhout. Dit was gelijk de laatste kans van de eerste helft.
Na rust gaf Remco Luudje de kans om zijn fout in de ochtend te herstellen, hij verving Brady.
Wernhout kwam niet scherp uit de kleedkamer, want de Moer scoorde binnen twee minuten al de gelijkmaker. De linksbuiten kon zo naar de goal van Mart lopen en rondde deze kans beheerst af, 1-1. Kort na deze goal bediende Luudje Meijer met een listig balletje, alleen het ontbrak aan controle bij Meijer, waardoor hij niet kon schieten. In de 52e minuut kreeg Meijer opnieuw de kans om te scoren. Na een ingooi vanuit links, welke door the Burn werd verlengd op Meijer, had Meijer alle tijd en ruimte in de zestien om deze kans af te ronden en dit deed hij dan ook (wederom) zeer beheerst, 2-1!
Lang duurde de voorsprong niet, want binnen vijf minuten scoorde de Moer de gelijkmaker. De spits werd de diepte ingestuurd en Lexie kon hem niet van de bal afhouden. Hij stiftte de bal zeer technisch over de half uitgekomen Mart K., waardoor het alweer 2-2 stond. In de 20 minuten daarna gebeurde er weinig en hadden beide ploegen het lastig om kansen te creëren. Tot aan de 77e minuut, Dennis dook de diepte in en werd op maat bediend. Het leek erop dat hij vrij op goal kon schieten, maar op het laatste moment kreeg de verdediger van de Moer nog zijn voet tegen de bal. De bal kwam terecht bij Luudje die even aan de linkerkant van het veld stond. Hij zocht zijn directe tegenstander op en kapte naar binnen om ruimte te maken voor het schot. Hij schoot de bal vanaf een meter of zestien onberispelijk in de bovenhoek, buiten het bereik van de keeper, 3-2! Luudje pakte de kans die Remco hem bood om zichzelf te kunnen herstellen.
Na deze goal gebeurde er weinig meer. Het lukte de Moer ook niet om een slotoffensief te forceren. Ut Twidde speelde de wedstrijd volwassen uit en trekt de 3 punten over de streep! Door deze overwinning stijg Ut Twidde niet alleen een aantal plaatsen op de ranglijst, het passeert ook Moerse Boys 2. Door de huidige stand is Ut Twidde momenteel het hoogst geklasseerde tweede elftal van de gemeente Zundert. Een mooie uitdaging om dit tot het einde van het seizoen vast te houden.
Volgende week is Ut Twidde vrij en dat komt goed uit. Zo kunnen er hopelijk een aantal spelers terugkomen van hun blessure. De eerstvolgende wedstrijd is uit tegen SVSSS 2 uit Udenhout, een ploeg die net als Wernhout gepromoveerd is afgelopen seizoen. Zij zijn het seizoen goed begonnen en hebben afgelopen zondag pas voor het eerst punten verspeeld. Ut Twidde zal hun borst nat moeten maken voor deze wedstrijd, want makkelijke wedstrijden zoals afgelopen jaar zullen dit seizoen niet meer voorkomen.
Volgende week zal er dus ook geen verslag komen, maar niet getreurd, er zullen nog genoeg verslagen langs komen dit seizoen!