Meer nieuws

Wernhout 2 morst wederom punten tegen Gastel 2 en haakt af voor de titelstrijd

29 mei 2022

Gastel 2 – Wernhout 2

Na het zure puntenverlies tegen Sprundel, was Gastel de volgende tegenstander van Ut Twidde. Een tegenstander waar Wernhout vrij gemakkelijk van won tijdens de thuiswedstrijd. Ondanks deze ervaring was Wernhout wel gewaarschuwd door het laatste resultaat van Gastel, waar het maar nipt verloor van Virtus.

De voorbereiding op deze wedstrijd was op het voetbalveld, tijdens de dinsdag- en donderdagtraining, prima. Buiten het veld was de voorbereiding echter minimaal te noemen. Zo had Luudje zich op vrijdag goed begaaid door iets te veel te hebben gedronken en hierdoor kon hij het niet binnenhouden bij de shoarma. Een dag later gebeurde echter hetzelfde, alleen was dit keer onze Casanova de gebeten hond.

Ook waren verschillende spelers van Ut Twidde naar Intents Festival geweest, wat ook zijn sporen had achtergelaten. Eenmaal aangekomen op het sportpark van Gastel was te zien dat er verschillende artiesten in de komende week langs kwamen bij onze tegenstander. Meijer was er zo van onder de indruk dat die zelfs nieuwe artiesten ging opnoemen, of namen van artiesten ging mixen. Hierbij haalde Meijer Henk Dissel & John West door elkaar, waardoor die op Henk West kwam. Dit werd even gecorrigeerd door onze captain Lexie.

Door de blessure van de Schoenlappert keept onze Belgische sluitpost al weken bij Wernhout 1 en jeugdspeler Mart K. Bij Wernhout 2. De Belgische sluitpost bleek echter zaterdag ziek op bed te liggen, waardoor zijn aanwezig de zondag niet zeker was. Hierdoor werd Mart K. doorgeschoven naar Wernhout 1. Gelukkig was Jan Elst (voormalig selectiespeler) van Wernhout 6 bereidt om Ut Twidde te helpen.

Jan Sr. stuurde de volgende namen het veld in tegen Gastel: W6-speler Jan, RL7, Mouwskuhhh, Lexie, Krampus, Doelpaal, Jaapie (65’ Bert), Meijer (45’ Casanova), Luudje, The Burn, Lolly (80’ Bodybuilder Dennis). Daarnaast zat Cri de hele wedstrijd op de bank, doordat hij had aangegeven niet klachtvrij te zijn.

Ut Twidde begon slap aan de wedstrijd wat resulteerde in een vroege tegentreffer. Gastel kreeg een vrije trap zo’n 20 meter voor de goal en deze werd langs de muur binnen geschoten, 1-0. Ondanks dat Wernhout niet goed speelde kwam het na 23 minuten toch op gelijke hoogte. Jaapie die weer een keertje op het middenveld mocht beginnen schoot de bal met links in de verre hoek, buiten het bereik van de goalie. Dit was pas zijn tweede goal ooit in de selectie zoals hij zelf aangaf.

Een paar minuten na de goal van Jaapie kreeg hij nog een goede kans op een treffer. Echter raakte hij de bal niet lekker, waardoor het meer een lob dan een schot was. De bal belandde op het dak van de goal. Kort daarna zocht Luudje zijn tegenstander op en schoot de bal hard op de keeper. De bal kwam via de keeper terug in de voeten van Luudje, waardoor hij wederom de trekker overhaalde. De keeper bracht wederom redding, maar The Burn werkte de rebound met zijn buik binnen. Helaas was dit volgens de grensrechter buitenspel, wat overigens twijfelachtig was.

Nog geen minuut daarna gaf Ut Twidde Gastel te veel tijd en ruimten en konden ze vrij schieten op de rand van de zestien. De bal belandde in de verre hoek, waardoor Ut Twidde weer op achterstand stond. In de 35e minuut kreeg Wernhout een corner en deze werd binnen gewerkt door Mouwskuhhh. Of het nu zijn hoofd, schouder of rug was, u mag het zeggen. Het stond in ieder geval weer gelijk.

In de 37e minuut stuurde The Burn Lolly diep die de bal met links vlak voorlangs schoot. 2 minuten daarna scoorde Gastel weer. Ze kwamen door via de zijkant en met een goeie voorzet werd de spits bereikt die met enig fortuin de bal achter Jan werkte. Hierdoor ging Ut Twidde met een achterstand de rust in.

In de rust was er geen paniek, omdat iedereen merkte dat hier zeker een resultaat te behalen was. Alleen taak om feller en scherper te zijn in de tweede helft. Jaapie vroeg nog aan Jan Sr. hoeveel speelminuten hij nog voor hem in gedachte had. Anders moest hij gaan doseren zoals hij zelf aangaf. Doelpaal reageerde hierop dat hij gewoon volle bak moest gaan, niks doseren.

Wernhout begon de tweede helft beter dan de eerst helft en had de controle in de wedstrijd. 5 minuten na rust veroverde Luudje de bal van een verdediger en liep direct door richting de goal. Hij schoot de bal beheerst en laag in de verre hoek langs de keeper, waardoor het gelijk stond, 3-3!

In de 66e minuut kreeg Wernhout een corner die werd getrapt door Jaapie. Hij schoot de bal richting de eerste paal waar die door iedereen werd gemist. Hierdoor kon The Burn als een echte spits de bal binnenlopen, 3-4! Ut Twidde stond voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong en hoe het speelbeeld in de tweede helft was leek deze niet meer in gevaar te komen.

Wat volgde na dit doelpunt waren enkele merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter. Zo werd Luudje teruggefloten vanwege een zuivere schouderduw en mocht het spel doorgaan toen RL7 vol in de rug werd gelopen. Hierdoor ontstond een hoop irritatie aan de kant bij Ut Twidde.

Naast wat speldenprikjes werd Gastel niet echt gevaarlijk. Toch gebeurde 10 minuten voor tijd iets wat niet in de lijn der verwachting lag. Gastel kreeg een penalty door een lompe overtreding van Doelpaal. Deze werd binnengeschoten en hierdoor stond het wederom weer gelijk.

Dennis viel de laatste 10 minuten nog in, maar hij vond het lastig om op zijn benen te blijven staan. Het leek erop of hij zijn coördinatie bij Intents had laten liggen. Gescoord werd er niet meer en hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, 4-4.

Ondanks dat Virtus uit bij Zundert verloor zijn zij wel zeker van het kampioenschap. Namens Ut Twidde gefeliciteerd met deze prestatie! De afgelopen 2 wedstrijden heeft onze equipe zich niet van hun beste kant laten zien. Nacompetitie is al wel veiliggesteld, nu zaak om de tweede plaats en de tweede periode te pakken.

Tweede pinksterdag, 6 juni 2022, staat de wedstrijd Wernhout 2 – Zundert 2 op het programma, een ware derby. Dit zijn de huidige nummer 2 en 3 van de competitie en er is nog genoeg om voor te spelen. Het is namelijk een rechtstreeks duel om de 2de plaats in de competitie en voor wie zich mag kronen tot winnaar van de tweede periode.

Daarnaast is Ut Twidde de vorige wedstrijd tegen Zundert 2 op een flinke nederlaag getrakteerd (5-0). Aan de motivatie zal het dus niet liggen bij de spelers en de staf en zal dus vanaf seconde 1 worden gestreden om de eer van gemeente Zundert.

Wij hopen jullie op 6 juni 2022 om 12:00 uur te mogen ontvangen op het sportpark van V.V. Wernhout.