Wernhout 2 maakt de 2e klasse weer spannend

1 mei 2022

Wernhout 2 – Virtus 2

De wedstrijd waar het aanhaken of afhaken wordt voor Ut Twidde. Het gat tussen de nummer 1 en nummer 2 van de 2e klasse was voor de wedstrijd 6 punten, waarbij Wernhout als nummer 2 wel een beter doelsaldo had. De resultaten van de afgelopen wedstrijden geeft de spelers van Ut Twidde een goed gevoel, namelijk 3 wedstrijden 9 punten, met een doelsaldo van 16 doelpunten voor een slechts 1 tegen! Al zal dit bij Virtus niet anders zijn, want hun laatste puntenverlies dateert alweer van 20 maart.

De warming-up was voor Wernhout 2 begrippen redelijk serieus te noemen. Al werd er natuurlijk wel lacherig gedaan over de warming-up van de tegenstander, die in veel ogen veel te gek was natuurlijk. He C-veld waar de warming-up plaats vond was allesbehalve ideaal, waar op sommige plaatsen meer zand als gras te zien was, dit werd ook opgemerkt door Virtus.

Voor deze zeer belangrijke wedstrijd stuurde Jan Sr de volgende namen het veld in: Jeugdmanneke Mart, RL7, Mouwskuhhh, Sjoerd, Jaape (75’ Bert), D’n Borstel, Doelpaal, Meijer (85’ Lexie), Luudje (65’ Bodybuilder Dennis), The Burn, Lolly. Deze gasten moesten de spanning terugbrengen in de 2e klasse.

Er stond veel volk langs de kant, de dames zaten op het terras na hun gewonnen wedstrijd tegen Sprundel. Wernhout 1 stond langs het veld en nog menig ander toeschouwer was paraat om ooggetuigen te zijn van deze belangrijke wedstrijd. De wedstrijd begon fantastisch voor Ut Twidde in de eerste minuut had Lolly de bal en hij verlegde het spel naar Luudje . Hij had ruimte aan de rechter kan zo’n 35 meter van de goal af.  Hij zocht de linksback van Virtus op die maar achteruit bleef lopen. Bij het benaderen van de zestien meter tikte Luudje de bal naar zijn rechterbeen en schoot hij de bal hard diagonaal langs keeper. Hierop volgde een vreugde explosie ontstond op het sportpark van V.V. Wernhout. Beter had de wedstrijd niet kunnen beginnen door al in de eerste minuut op een 1-0 voorsprong te komen. De wedstrijd was daarna goed in evenwicht en werden er geen tot weinig kansen gecreëerd. Meijer kreeg nog een goeie schietkans nadat hij de laatste man uitkapte. Helaas eindigde zijn schot met buitenkantvoet recht in de handen van de keeper. In de 41e minuut kreeg Virtus een goede schietkans op randje zestien, nadat de linksbuiten van Virtus op de been bleef nadat 2 spelers van Wernhout hem onreglementair de bal wilde afpakken. Mouwskuhh zorgde ervoor dat hij zeker niet verder kon lopen door hem stevig onderuit te halen, iets wat de Jaape en D’n Borstel niet lukte. De goed fluitende scheidsrechter gaf toch voordeel, waardoor er een vrije schietkans voor de spits van Virtus ontstond. Gelukkig was zijn afwerking matig en schoot hij de bal over de goal. Hierdoor was de stand 1-0 bij rust.

In de tweede helft kwam Ut Twidde goed uit de startblokken en werd het voornamelijk gevaarlijk via Luudje met ballen in de diepte. Zo kreeg Luudje een schietkans uit een hoge bal van achteruit in 55e minuut.  Helaas ging deze voorlangs. Enkele minuten daarna snelde Luudje langs zijn tegenstander, waarna hij The Burn probeerde te bereiken voor de goal. The Burn miste jammer genoeg de bal, waardoor de kans weg was. In de 69e minuut gebeurde waar iedereen bang voor was namelijk een goal van Virtus. De goal ontstond uit een ware scrimmage waarbij Mart tot 2x toe redding kon brengen met behulp van de lat. Daarna kwam de bal bij RL7 die uit paniek de bal weg wilde schieten. Hij schoot de bal tegen Sjoerd aan waarna de bal in de goal belandde, heel knullig. Een paar minuten daarna kreeg Virtus een kans op om voorsprong te komen, maar dit gebeurde gelukkig niet. In de 81e minuut kwam Dennis door aan de linkerkant hij gaf een voorzet die veel te hard leek te zijn. Toch kwam de bal bij Lolly terecht die bal terug voor het doel bracht, waardoor de bal bij The Burn kwam. The Burn schermde de bal goed af en legde deze terug op Meijer. Hij maakte zichzelf vrij en schoot de bal in de bovenhoek buiten het bereik van de doelman, 2-1! In de laatste minuten werd Lexie zijn rentree gegund. Waar hij nog uitviel tegen Hoeven en tegen VVR een weekend weg was en wetende dat hij er volgende week tegen Roosendaal ook niet bij is wederom door vakantie…. De wedstrijd werd uiteindelijk over de streep getrokken en zo zorgt Ut Twidde ervoor dat de spanning weer terug is in de 2e klasse. Met deze overwinning heeft Ut Twidde laten zien een serieuze titelkandidaat te zijn.

Volgende week neemt Ut Twidde het op tegen Roosendaal 3.  De wedstrijd daar wordt een stuk vroeger dan normaal gespeeld, namelijk om 9:30 uur al. Wernhout heeft nog een appeltje te schillen met Roosendaal, omdat het eerder dit seizoen thuis met 0-2 van verloor. Ut Twidde zal hun 5de overwinning oprij moeten boeken, om in het spoor van Virtus te blijven. Virtus speelt volgende week tegen Dosko, wat de nummer 3 van de competitie is, waardoor in ieder geval een van de concurrenten punten zal laten liggen. Dit moet als extra motivatie voelen voor de spelers van Ut Twidde om de kampioensdroom te kunnen gaan realiseren.

Deel dit bericht op social media