Wernhout 2 loopt eerste periode mis na gelijkspel

Wernhout 2 loopt eerste periode mis na gelijkspel

Zondag 19 november stond de thuiswedstrijd tegen Internos op het programma. Met een overwinning werd er uitzicht gehouden op de eerste periode, mits VVR punten zou laten liggen tegen Jeka.

Voor één dag gingen de doorgaans zo bescheiden mannen van ‘Ut Twidde’ door het leven als ware vedettes. Het was namelijk de ‘Week van Wernhout’. Een aantal W2 spelers had gedurende de week trainingen van jeugdteams verzorgd en wedstrijden begeleid. In ruil hiervoor waren de jeugdspelers op zondag aanwezig, gewapend met een poster waarop alle selectiespelers afgebeeld waren. Met deze poster konden de jeugdspelers op handtekeningenjacht, waardoor de spelers van ‘Ut Twidde’ op het sportpark werden begroet alsof ze Ronaldo, Messi of Zlatan waren.

Dat het sterrenensemble door het hele land steeds bekender wordt bleek zondag ook maar weer eens. De vriendin van Jeugdmanneke Vince, afkomstig uit het verre Enschede, was namelijk afgereisd naar Wernhout om naar de wedstrijd te komen kijken. Dat coach Deefje meedogenloos is toonde hij ook aan, want Vince zou de hele wedstrijd op de bank blijven zitten.

Dan langzaam maar zeker toch maar richting de wedstrijd, maar eerst nog opvallend blessurenieuws. Vlagger Rickert was op een nogal opmerkelijke wijze geblesseerd geraakt. Bij het laden op de kwekerij was hij namelijk van de kar gevallen en hierdoor was hij niet in staat om te vlaggen. Er was ook goed nieuws; sterspeler Bakkert, aka. Laks maakte zijn rentree in de basis. De volgende spelers moesten het gaan doen: Lappert, Jappie, Sjoerd, Tommy, Jes R, Mouskuh, Foezzz, D’n Aaantens, Dennis, Burn en Bakkert (’78 RL7).

‘Ut Twidde’ begon ijzersterk aan de wedstrijd, met de beleving en overtuiging van een periode kampioen. De eerste grote kans was er dan ook al vroeg in de wedstrijd voor Burn, maar hij schoot jammerlijk voorlangs. Niet veel later kopte Dennis naast uit een corner en schoot Mouwskuhh rakelings naast van ver, nadat de doelman zijn doel had verlaten. Vervolgens kreeg ook Internos een grote kans. De aanvaller kwam vrij voor Lappert, die uitstekend ingreep. Ook in tweede instantie ging de bal er niet in na wederom goed keeperswerk met behulp van de paal. In het restant van de eerste helft was er nog een goede kans voor Burn die op de doelman stuitte en probeerde Mouskuhh het nog een aantal keer, helaas zonder succes. Ruststand 0-0.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Foezzz. Op fraaie wijze stuurde hij de bal richting de bovenhoek, maar de doelman reageerde uitstekend. In het vervolg van de tweede helft waren er wat minder kansen, maar bleef Wernhout gevaarlijk en beter dan de tegenstander. In de slotfase werd er nog aangezet voor een slotoffensief, wat resulteerde in een kopkans voor de ingevallen RL7. De bal ging rakelings langs het doel. Het zou blijven bij deze 0-0.

Helaas loopt ‘Ut Twidde’ hierdoor de eerste periode mis. Maar, er zijn genoeg positieve dingen om aan vast te houden. Het spel was overtuigend, de nul werd gehouden door Lappert in samenwerking met een verdediging die uitstekend stond, tweede ballen werden gewonnen op het middenveld en vervolgens werden de vrijgekomen aanvallers gevonden. Volgende week onszelf nog belonen en dan kan de koppositie in een rechtstreeks duel weer worden overgenomen van VVR, tot dan!

Deel dit bericht op social media