De Wernhout 2 loco dendert maar door…!

Zondag voetbaldag…ditmaal stond de uitmatch tegen Ido’s Football Club 2 op het programma.

Na een lange tocht van circa 35 minuten, zeker voor de ‘afslagboys’ welke er nog langer over deden, arriveerde we op het sportpak in het dorp met de prachtige naam Hendrik-Ido-Ambacht. Het was de eerste echte herfstdag van 2016 en we mochten dan ook aantreden op het welbekende ku(ns)tgras.  De mannen van IFC stonden weliswaar op de voorlaatste plaats, maar hadden nog niet veel verloren en vooral veel gelijk gespeeld. Onze jongens waren dus gewaarschuwd. Daarnaast was ook IFC wederom een jonge ploeg en beloofde het weer een mooie pot voetbal te worden.

De thuisploeg startte fel en onze jongens stonden als makke schaapjes (of als personen zonder ballen in de broek) op het veld. Het eerste half uur had Wernhout 2 werkelijk niets in te brengen. De passes kwamen niet aan, er zat geen vertrouwen in en IFC was gewoon de betere en fellere ploeg. Het geluk zat echter (wederom) aan Wernhoutse kant aangezien het kansen regende (en ook gewoon regende overigens) voor IFC. Het bleef ‘gelukkig’ maar 1-0 in het eerste half uur en hadden we de scheidsrechter mee. Na het eerste half uur raakte IFC ietswat vermoeit en kwam Wernhout meer onder de druk vandaan. Dit resulteerde in wat meer balbezit en enkele kansjes. Wernhout kwam steeds beter in het spel en zowaar kwam de stokstand op het scorebord in de 42e minuut. Op aangeven van onze tropische verrassing Teo kwam #Bern als een duveltje uit een doosje in het keepersgebied en liep de bal binnen. Hierna volgde nog een grote kans, maar de Stifler (a.k.a. #Bern) raakt te bal niet goed.

1-1 de ruststand dus. Na een donderspeach van onze succescoach waren de mannen wakker geschut en zo konden ze feller en gemotiveerder aan het tweede bedrijf beginnen.

De tweede helft begon en het leek wel een geheel ander elftal van Wernhout wat binnen de lijnen stond. De ballen zaten weer terug in de broek en er weer goed gevoetbald. Vele passes kwamen beter aan en ook werd de ‘tweede bal’ meer gewonnen. IFC kwam daarentegen minder in de wedstrijd en moest meer achteruit lopen.  De Wernhout 2 locomotief denderde door in de tweede helft en ze creëerde meer en meer kansen. Daarentegen stond De Schoenlappert weer zijn mannetje in de goal en had een aantal goede reddingen. Al waren sommige kansen of dode spelmomenten van IFC’s kant niet echt om naar huis te schrijven, terwijl hun eigen Roy Donders de bal over het vangnet schoot. Enfin, Wernhout was de betere ploeg in de tweede helft en wilde de volle drie punten mee naar huis nemen. Door een snelle combinatie op het middenveld en een voortreffelijk pass van de Foezzz werd Mouwskuhh in stelling gebracht en kon zo de 1-2 binnenschuiven in de 78e minuut.

De mannen van twee stonden weer voor en wisten met hangen en wurgen de stand zo te houden. Het was spannend in de slotfase en zeker in de (veel te) lange blessuretijd. Maar toch klonk daar het eindfluitsignaal en sprongen de mannen van Wernhout 2 als dolle tijgertjes van blijdschap…wederom drie punten op zak, de Wernhout 2 loco dendert maar door in de derde klasse!

 

Wernhout 2 heeft nu een totaal van 16 punten en staat stevig op de 4e plaats. Een puike prestatie. A.s. zondag staat de (vroegevogels)wedstrijd op het programma, uit naar Roosendaal 3 om 09:30u. Bij winst stijgen we een plaats in de ranking, dus wederom een belangrijke pot!

Graag tot a.s. zondagmorgen!

Deel dit bericht op social media