De Wernhout 2-Loco dendert verder

Zondag Voetbaldag² (lees: Zondag Voetbaldag tot de macht 2)…! Wernhout 2 heeft de afgelopen twee wedstrijden beide gewonnen en behaalde de volle 6 punten!

Dit verslag bestaat uit een korte beschrijving van beide wedstrijden, aangezien van de één na laatste wedstrijd nog geen verslag was verschenen…ook de verslagschrijvers van tegenwoordig hebben het druk ;). Daarnaast vindt je onderaan het verslag nog een aantal foto’s van de thuiswedstrijd tegen Hoes 2. Deze zijn gemaakt door onze huisfotografe…Ma Foes! Dank hiervoor…!

Op zondag 27 november jongst lede werd de wedstrijd Wernhout 2 – Hoes 2 afgewerkt op het plaatselijke sportpark van R.K.V.V. Wernhout. Zoals normaal wordt elke thuiswedstrijd van ut twidde aangevangen om exact 12:00u. Echter hadden de mannen uit Hoes ‘autopech’ en kwamen zij ietswat te laat aan, zoals het ‘Zeeuwse kwartietje’. Maargoed, de wedstrijd begon ietswat verlaat en onze trainert David had de volgende 11 namen in de basis gezet: De Schoenlappert, Lange, Mouwskuh, Tomson, Koeke, Jeugdmannekes Dennis en Marvin, #Bern, de Foes, D’n Dirk en Viek. Op de bank zaten Jeugdmannekes Chiel en Karel, Jes R en Lars ‘Hoppa’ v Hassel en de vlaggert was Rickert.

De oplettende lezer ziet al gauw dat de naam van onze laatste man Lex ontbreekt…en warempel zo wordt voor het eerst dit seizoen de naam van Lex genoemd in een verslag. Afspraak is afspraak, alle namen staan vermeld! Anyway…Lex heeft door personele problemen in de selexie een sprongentje naar boven gemaakt en mocht vandaag aantreden in het eerste elftal.

Zoals gezegd begon de wedstrijd wat later en leidde onze scheidsrechter Paultje de wedstrijd weer naar behoren! Na de eerste paar minuten werd al gauw duidelijk dat Hoes een ietswat gekleurd elftal had en dat het vooral veel individuele spelers waren. Sprake van een echt team was er nauwelijks. Wernhout nam vanaf het begin het heft in handen en via spelverdelert Foes kwamen we in de 7e minuut al op voorsprong. De 1-0 werd gemaakt met een mooi schot. Exact 7 minuten later, in de 14e minuut dus, lag de 2-0 alweer in het netje. Een mooie vrijtrap werd door de Foes binnengeschoten. Het spelbeeld veranderde niet veel en Wernhout had de touwtjes in handen. Dit resulteerde in de 33e minuut in nog een goal. Het was onze Koeke(rt) die de bal achter de Hoessche-keeper wist te leggen en zo de 3-0 op het digitale (altijd goed werkende) scoreboard plaatste. Niet veel later wist ook onze spits zijn goaltje mee te pikken deze middag. In de 39e minuut scoorde #Bern de 4-0 en de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld.

In de rust werd de thee onder het genot van een praatje genuttigd en zo kon de tweede helft alweer aanvangen.  De tweede helft kon de verslagschrijven zich niet meer zo goed herinneren…wat waarschijnlijk inhoud dat er niet veel gebeurde de 2e helft, mede gelet op 4-0 tussenstand. Het hoogte punt was wel het invallen van Jeugdmanneke Chiel en Karel, welke beide hun debuut maakte bij de selectie van VV Wernhout. Daarnaast werd het voor Karel helemaal geweldig, aangezien hij de 5-0 maakte in de 85e minuut….een droomdebuut zoals ze het zeggen!

En zo klonk het eindsignaal weer…Hoes 2 werd thuis verslagen met 5-0. Wernhout 2 behoudt de ongeslagen status van toen nog 8 ongeslagen wedstrijden op rij!

Intussen stond de wedstrijd thuis tegen De Sportvriend Etten 2 op het programma. Dit was op zondag 4 december, in het Sinterklaasweekend! Het had in dat weekend echter nogal gevroren in de nacht en zodoende was het veld om 12:00u niet bespeelbaar. Deze wedstrijd werd helaas afgelast en is doorgeschoven naar zondag 5 februari 2017.

Een weekje rust dus voor de mannen van 2. Even goed om bij de prestaties van de afgelopen wedstrijden stil te staan en voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen VV Dubbeldam 3 in Dordrecht.

Op zondag 11 december werd de uitwedstrijd tegen de mannen uit Dordrecht gespeeld. Dit is de eerste terugwedstrijd weer van de competitie. Thuis speelde de mannen van ut twidde tegen Dubbeldam hun eerste competitiewedstrijd in de derde klasse en werd er nipt verloren met 2-3.

Ut twidde heeft inmiddels wat ervaring opgedaan in de derde klassen en zich goed weten aan te passen. Dit is uiteraard wel te zien aan de ongeslagen status van 8 wedstrijden op rij….zouden de mannen van ut twidde hier een 9e wedstrijd aan vast kunnen knopen…u leest het hieronder.

Zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn (waar kennen we deze zinsnede toch van)…zoals bij elke uitwedstrijd verzamelen we in ons clubhuis bij café De Valk. Om exact half 11 moet iedereen binnen zijn, anders volgt er de welbekende geldboete welke kan oplopen tot 37,5eu (prijs van bakkie pils en een Ice-tea Green). En jawel hoor, het was weer eens raak vandaag. Het was The King die zich had verslapen, of nog bezig was met de föhn, en zodoende vertrok de selectie van ut twidde ietswat verlaat aan de reis naar boven de grote sloot. Om 11:15u arriveerden we bij het immens grote sportpark aan de Schenkeldenk in Dort. Het was even zoeken, maar uiteindelijk hadden we Sportpark Schenkeldijk gevonden. Na een korte, maar krachtige warmingup, kon de wedstrijd beginnen door de gelegenheidscheids (de officieel aangestelde KNVB-scheids was niet op komen dagen), welke overigens goed floot deze middag.

Wernhout wist wat het moest doen, winnen en de thuisnederlaag wegpoetsen. Ons jeugdmanneke Maximaal nam dit wel heel letterlijk en begon zijn schoenen te poetsen nadat hij de bal uit een kippenren van de naastgelegen boerderij had gehaald.

Wernhout had in de wedstrijd het heft in handen en hield de thuisploeg goed onder druk. Ook werden de tweede ballen regelmatig gewonnen en speelde we het eerste half uur aardig op het moeilijk te bespelen veld. We waren al een aantal keer bij de goal geweest, maar hadden we de keepert nog niet echt getest. In de 24e minuut was het dan toch raak. Een mooi pass van de Foes welke achter de verdediging werd gelegd werd door The King opgepakt en zo langs de keeper in de goal geschoven (dit maakte zijn te laat komen ietswat goed). De 0-1 door Nuwan in de 24e minuut dus. Niet veel later drukte Wernhout goed door en was het onze spits #Bern welke goed doorliep op de keeper en de bal ontfrutste en zo het netje kon laten bollen…de 0-2 in de 36e minuut.

In de rust werd de Kraak-ranja genuttigd en hierna zelfs nog een bakkie thee…wat werden onze jongens weer goed verwend op deze voetbalzondag. Aan het einde van de rust werd er op onze deur geklopt en ja hoor…de selectie van het eerste van Zndrt zat tegenover ons. Het blijft toch mooi dat de gemeentelijke verenigingen een eenheid uitdragen zodra zij buiten het dorp aantreden! Na wederzijdse succeswensen werd de tweede helft aangevangen.

Wernhout nam wederom het heft in handen en creëerde vele kansen op de 0-3. Zelfs een paar grote welke er toch wel in hadden gemogen..en dat weten de spelers zelf ook. Het was toch wederom The King die in de 59e minuut de 0-3 op het onbrekende scoreboard (en tevens de ontbrekende dug-outs) plaatste. Na een mooie steekbal van de Foes kwam The King 1op1 op de keerpert en rondde het koelbloedig af.

Hierna golfde het spel meer op en neer en werd Wernhout was lakser in balbezit. Dit resulteerde in meer kansen voor Dubbeldam dat steeds vaker op de deur klopte. Zo viel de 1-3 dan ook in de 70e minuut en de 2-3 in de 85e minuut. Het werd in de slotfase van de wedstrijd nog spannend, maar gelukkig voor ut twidde bleef de stand steken op 2-3. Dezelfde stand als in de thuiswedstrijd, alleen nu in het voordeel voor Wernhout!

Dus wederom drie punten voor Wernhout en de 9e wedstrijd op rij ongeslagen…een puike prestatie!

De eerste seizoenshelft zit erop. Ut Twidde heeft 12 wedstrijden gespeeld. 7x gewonnen, 2x gelijk en 3x verloren. Hierbij hebben ze 23 punten vergaard en staan stevig op de 4e plaats (met een wedstrijd minder gespeeld). Op verliespunten staan ze zelfs 3e! We hebben totaal 25x gescoord en de Schoenlappert heeft maar 14x de bal uit het netje moeten vissen (minst aantal tegendoelpunten in de gehele competitie). De verdediging staat als een huis en de aanval, is op aangeven van het middenveld, goed op dreef!

Het is tijd voor rust, tijd voor de winterstop. Na de winterstop hervatten we weer de training, gaan we op trainingskamp naar Witteveen en zullen we de eerste competitiewedstrijd weer spelen op zondag 5 februari thuis tegen De Sportvriend Etten.

Namens de technische staf en alle spelerters van ut Twidde alvast goede dagen toegewenst en de beste wensen!!