Meer nieuws

Wernhout 2 lijdt aan ‘Stinos syndroom’

Wernhout 2 lijdt aan ‘Stinos syndroom’

Zondag 26 november, de dag begon nog zo mooi. De licht zieke Foezzz had geprofiteerd van de ‘Black Friday’ actie, en was in het nieuw gestoken met flitsende nieuwe patta’s en scheenbeschermers. De donkere wolken begonnen zich rond de klok van 5 voor 12 samen te pakken boven Rijsbergen, waar de wedstrijd tegen het plaatselijke VVR op het programma stond. Oorzaak hiervan was oud W2 leider en clubicoon Stinos. Onder toeziend oog van de man naar wie bij de warming-up een kenmerkende oefening is vernoemd heeft ‘Ut Twidde’ namelijk vrijwel iedere wedstrijd puntverlies geleden dit seizoen, eerst tegen Roosendaal en vervolgens ook tegen Sprundel en Internos. Helaas zou het ditmaal niet anders zijn.

Overigens had Stinos nog wel pikant nieuws op de zondagochtend, hij had namelijk onder de douche gestaan met de moeder van SnoopDockx, die hier wel van op de hoogte was. Of hij ook goedkeuring heeft gegeven is niet bekend. SnoopDockx is na een maand tussen de leeuwen en olifanten in Zuid-Afrika weer terug bij de pitbulls van ‘Ut Twidde’ en zat ook direct weer bij de W2 selectie.

Dat het deze zondag wel degelijk om de serieuze knikkers ging was duidelijk. VVR stond eerste, en ‘Ut Twidde’ met een gelijk puntenaantal tweede. Een overwinning zou de koppositie dus opleveren. De volgende namen mochten het van coach Deefje gaan proberen: Lappert in de goal, de defensie werd gevormd door de gebroeders Willemsen (’45 Bakkert voor Jappie), Tommy en Jes R, op het middenveld Mouskuhh, Foezzz en D’n Aaantens en voorin Dennis, Burn en Vertomme (’65 Onze tropische verrassing Teo).

Wernhout werd in de eerste minuut al direct gewaarschuwd door VVR, dat een grote kans kreeg. Lappert was echter alert en voorkwam hiermee een vroege achterstand. Wernhout was vervolgens wakker geschud en pakte het voetballend aardig op. Dit leek beloond te worden door een treffer van D’n Aaantens uit een corner, maar deze werd op onverklaarbare wijze afgekeurd door de toch al warrig leidende scheidsrechter. VVR besloot hierop om er nog een schepje bovenop te gooien en maakte er een harde wedstrijd van. Tot overmaat van ramp kwam VVR ook nog op 1-0 en moest Wernhout in de achtervolging. Wat er vervolgens gebeurde mag een wijze les zijn voor Wernhout. Er werd alleen nog maar gezeurd en geklaagd, met name tegen de scheidsrechter en tegenstander. Dat je hier doorgaans alleen maar jezelf mee hebt bleek zondag maar weer. Wernhout werd in het restant in vrijwel ieder duel afgetroefd door VVR, dat zelf ook niet eens zo geweldig speelde, maar Wernhout wel precies in de hoek had waar VVR dat wilde. In de tweede helft viel ook nog de 2-0 uit een corner en leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. Er was nog wel een goede kans voor Dennis en een kopkans voor Burn maar beide mogelijkheden bleven onbenut en 2-0 zou ook de eindstand zijn.

Feit is dat Wernhout terecht heeft verloren van VVR. Natuurlijk zat de scheidsrechter tegen en speelde de tegenstander het hard, maar we mogen toch vooral in de spiegel kijken. Als het even tegenzit moeten we het samen oppakken en harder werken voor elkaar, want daar moeten we het uiteindelijk toch van hebben. Zondag hebben we elkaar in de steek gelaten en dit heeft drie hele dure punten gekost. Maar, komende zondag is er gelukkig gelijk weer een nieuwe kans om sportieve revanche te nemen. Jeka komt op bezoek voor weer een topper. ‘Ut Twidde’ moet winnen om aansluiting te houden en hier zullen we alles weer aan doen. Zondag om 12:00 op het eigen sportpark is de aftrap, tot dan!

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws