Wernhout 2 laat dure punten liggen bij RSV

Wernhout 2 laat dure punten liggen bij RSV

Zondag 10 maart stond op een stormachtige dag de uitwedstrijd tegen RSV 2 op het programma. RSV is een tegenstander waar ‘Ut Twidde’ al jaren tegen speelt en met name de uitwedstrijden zijn erg lastig. Het feit dat RSV thuis nog ongeslagen was onderstreept dit. Trainert Deefje probeerde de vedettes op zaterdagavond nog eens op scherp te zetten, en op het eerste oog leek dit te werken. Iedereen lag netjes op tijd op bed en op twee man na was iedereen op zondagochtend om 09:15 bij de Valk. Burn en Rick waren één minuutje later en mochten de drankpot spekken met vijf euro.

Aangekomen in Rucphen bleek jeugdmanneke en W2 debutant Heintje wel een erg verwend mannetje. Zo werd hij netjes op tijd wakker gemaakt door zijn moeder, die er tevens voor had gezorgd dat zijn brood gesmeerd was en zijn tas ingepakt was. Tja, gezien het feit dat onze capitano al vader is, zijn de verschillen bij ‘Ut Twidde’ soms goed zichtbaar. Ook de oudste telg van de (mede)directeur van ‘Van Aert Transport’ was weer terug bij de selectie waardoor het bedrijf met tevens Luudje en vlagger D’n Dàààrk weer uitstekend vertegenwoordigd was.

De volgende spelers moesten de drie punten, en daarmee tevens mogelijk de tweede periode binnen gaan halen. Want deze stond met nog twee wedstrijden te gaan al op het spel. Roosendaal doet niet meer mee, omdat zij de eerste periode al hebben gewonnen en gezien het lastige programma van de overige concurrenten bleek de tweede periode al een serieuze mogelijkheid. Achteraf zou zelfs blijken dat ‘Ut Twidde’ bij een overwinning de periode al zou hebben gewonnen.

De Belg, Faasie, ‘Die lange van Damen’ (van Aert transport junior), Lexie, Krampus (Tommy), Mouwskuhh, Rick, Brede kast Max (Jappie), Bodybuilder Dennis, Luudje en Burn (Heintje)

Na een rommelige openingsfase, waarin het lastig voetballen was door de harde wind en het natte veld was er na een klein kwartier voetballen het eerste gevaar van de wedstrijd. Een goede aanval van Wernhout werd beëindigd door een schot ver over het Rucphense doel van Bodybuilder Dennis. Niet veel later was er wederom gevaar van Wernhout. Rick vond Luudje, die zijn tegenstander uitspeelde er vervolgens in de korte hoek inschoot. Zijn schot werd goed gepakt door de goalie. Hierna volgde een fase waarin beide ploegen zoekende waren. Wernhout verloor de grip op de wedstrijd en RSV kon wat hoger gaan spelen. Nu een half uur spelen leverde dit de eerste kans op voor RSV, maar dit zwakke schot kon eenvoudig opgeraapt worden door de Belg. Uit de tegenstoot was Wernhout direct gevaarlijk. Brede kast Max vond Mouwskuhh maar zijn inzet werd wederom goed gekeerd. Acht minuten voor de rust kwam Wernhout fortuinlijk op voorsprong. Krampus vond Rick, hij zag zijn schot van net buiten de zestien van richting veranderd worden door de rug van Luudje en vervolgens in het doel belanden. 0-1 voor Wernhout! Het doelpunt komt hiermee op naam van Rick. Direct na de aftrap werd een bal door een Rucphense middenvelder uit de lucht genomen en kiezelhard richting het Wernhoutse doel geschoten. De Belg was alert en keerde de inzet uitstekend. Vervolgens was er nog een hectische slotfase van de eerste helft. Allereerst werd een doelpunt van RSV (terecht) afgekeurd wegens buitenspel, maar dit leverde uiteraard de nodige protesten op jegens onze vlagger D’n Dàààrk. De situatie vond voor de Wernhoutse dug-out plaats waardoor wij met zekerheid kunnen zeggen dat het minimaal een meter buitenspel was.

De tweede helft dan. Als snel na rust was er een goede kans voor RSV, die gekeerd werd door de Belg. Uit de counter was Wernhout direct gevaarlijk. Burn miste een goede schietkans en het restant van de aanval werd vervolgens verprutst door Rick en Luudje. Vijf minuten na rust kreeg RSV een indirecte vrije trap van een meter of vijf van het Wernhoutse doel, iets wat je in het hedendaagse voetbal toch nauwelijks meer ziet. De leidsman floot een vermeende terugspeelbal van Mouwskuhh op de Belg af. Voor uw beeldvorming: de bal werd met een sliding terug ‘gespeeld’, dan is er dus uiteraard nooit sprake van een bewuste terugspeelbal. De scheidsrechter van dienst vond van wel. De indirecte vrije trap werd door de uitlopende mensen van Wernhout geblokt en het gevaar was geweerd.

Vervolgens kreeg Wernhout een goede kans om de wedstrijd te beslissen, want bij een marge van twee doelpunten zou het vertrouwen bij RSV weg zijn en maak je het jezelf niet onnodig moeilijk. Brede kast Max vond Luudje aan de zijkant, zijn voorzet was goed, maar net te scherp voor Burn, die niet meer kon doen dan de bal aanraken. Vervolgens zag hij het leer van dichtbij ver over gaan. Na 57 minuten kreeg Wernhout een domper te verwerken. Tot drie à vier keer toe kon de bal niet weggewerkt worden en werd er vervolgens binnen geschoten: 1-1. Wernhout speelde niet goed, maar RSV ook zeker niet. Ondanks deze domper was er nog voldoende tijd om een doelpunt te maken en de drie punten mee naar Wernhout te nemen. Na 64 minuten spelen kreeg Bodybuilder Dennis de bal aan de rechterkant van het veld. Hij zag de opkomende linksback Krampus aan komen stormen en bediende hem uitstekend. Krampus drukte met een droge knal in de korte hoek af en zag het netje bollen: 1-2! Na dit doelpunt was Wernhout de bovenliggende partij en maakte het ook via Rick de 1-3. Echter, werd dit doelpunt afgekeurd. De bal zou bij Luudje de zijlijn hebben gepasseerd, zo gaf de vlagger aan. Een onbegrijpelijke beslissing, volgens de Wernhoutse spelers die dit goed konden zien. En zo werd toch pijnlijk duidelijk waarom er zo weinig ploegen punten halen uit bij RSV. Natuurlijk moet je zelf de wedstrijd eerder op slot gooien en ook beter voetballen. Maar, als er zuivere doelpunten af worden gekeurd en als je zo je punten moet halen is dat toch wel erg onsportief. Om dit punt nog eens te onderstrepen werd er nog geen vijf minuten later een zuivere één op één situatie voor Wernhout afgevlagd wegens buitenspel. Dit gebeurde wederom recht voor de Wernhoutse dug-out en we kunnen wel stellen dat het de ruimte tussen onze aanvaller en de laatste Rucphense verdediger nog zeker 2 à 3 meter was. Totaal geen buitenspel dus. Tot overmaat van ramp werd in de 87e minuut een voorzet van RSV door Lexie achter de Belg in het eigen doel gewerkt, 2-2. Hiermee verspeelde Wernhout twee hele dure punten.

Roosendaal deed wel wat het moest doen en won met 0-1 van Rood-Wit. Hierdoor bedraagt het gat met Roosendaal weer 2 punten. De periode staat nog altijd op het spel en die kan wederom tegen Sprundel binnen gehaald worden. Ook de eerste periode kon eerder dit seizoen tegen Sprundel binnen gehaald worden, maar toen werd er verloren. Wernhout is dus uit op revanche, en dit moet zondag zichtbaar worden op het veld. Er zal weer een team moeten staan die samen wil winnen en dat de overtuiging heeft dat er voor Sprundel niks te halen valt. Zondag 17 maart 12:00 op het sportpark aan de Diepstraat. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media