Wernhout 2 klopt Victoria’03 na een ware thriller

Wernhout 2 klopt Victoria’03 na een ware thriller

Zondag 21 oktober stond voor ‘Ut Twidde’ de thuiswedstrijd tegen het tweede elftal van Victoria’03 uit Oudenbosch op het programma. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk in december gepland, maar door de feestavond die dan door de plaatselijke VV georganiseerd wordt is de wedstrijd verzet. Deze wedstrijd telt dus niet mee voor de eerste periode, waarin Wernhout nog altijd koploper is. Victoria is een team waar Wernhout vorig jaar ook tegen speelde in de competitie, toen werd er thuis in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 gewonnen en uit werd er gelijk gespeeld. Neem dat gecombineerd met het feit dat Victoria de nummer vier is op de ranglijst en de ingrediënten voor een spannende wedstrijd zijn aanwezig. Deze zondag stond de wedstrijd onder leiding van een scheidsrechter die vanuit de KNVB was aangewezen. Net voor de wedstrijd besloot hij de vedettes van ‘Ut Twidde’ eens flink aan de tand te voelen met een ware quiz. Vooral Burn werd hierbij op de proef gesteld, omdat hij zijn naam hoorde in combinatie met het rugnummer 11, waar hij doorgaans met het rugnummer 10 speelt. Gelukkig bleek dit slechts een scherpe test van de dienstdoende arbiter. Ook Jaroslav was scherp. Toen de scheidsrechter door de kleedkamer riep ‘Nummer 5’, antwoorde hij met Ja………….. Ro!

Nadat coach Deefje de manschappen had verteld een voorbeeld te nemen aan Ajax, dat tegen Heerenveen vroeg op voorsprong was gekomen, stuurde hij de volgende namen het veld in: de Belg, Jappie (’69 Mouwskuhh), Sjoerd, Tommy, Krampus, Snej (’85 RL7), Casanova, Brede kast Max, van Hees, Burn (’45 Luutje), TVDP.

Al vanaf de eerste minuut ontvouwde zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarin beide ploegen graag aanvallend voetbal op de mat wilde leggen. Na een uitstekende aanval via van Hees en Krampus belandde de bal voor de voeten van Casanova, zijn schot werd nog geblokt, maar de bal belandde voor de voeten van TVDP die vervolgens over schoot. Niet veel later kreeg Victoria’03 haar eerste grote kans, maar deze inzet werd gekeerd door de Belg. Dat eerder genoemde advies om een vroeg doelpunt te maken had Casanova stevig in zijn oren geknoopt. Nog binnen de eerste tien minuten hield Brede kast Max het overzicht en bediende hij Casanova, die beheerst en overtuigend binnenschoot, 1-0! Vervolgens bleef het spel op en neer golven en waren er mogelijkheden aan beide kanten. Beide doelmannen waren echter alert en met name de Belg kon zich in deze fase onderscheiden met een aantal katachtige reflexen, waarmee hij Wernhout op voorsprong hield. Na 35 minuten spelen werd er bij Wernhout achterin zwak ingegrepen, waardoor de handige aanvaller van Victoria vrij kon inschieten, 1-1 en de Belg was nu toch écht kansloos. Met deze 1-1 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft hadden beide ploegen nog altijd dezelfde aanvallende intenties en zou het publiek uiteindelijk de grote winnaar worden. Goed voetbal werd afgewisseld met slordigheden, maar spannend was het de gehele wedstrijd. Vlak na rust kwam ‘Ut Twidde’ op achterstand. De vijandige aanvaller verscheen ineens voor de Belg en rondde keurig af, 1-2. Vier minuten later kreeg Wernhout een corner, die door TVDP werd genomen. Aan de zijkant klonk ‘Thijs (ofwel TVDP) moet geen corners nemen, die moet koppen’. En wat was het gevolg? Inderdaad, een hele goede strakke corner van TVDP, precies op het hoofd van van Hees die keurig raak kopte, 2-2! Ach, de beste stuurlui staan aan wal. Vrijwel gelijk na de aftrap was Wernhout in het centrum niet scherp en kwam er wederom een aanvaller van Victoria door, en wéér was het meteen raak, 2-3 na 55 minuten spelen. Wernhout toonde wel dat het over veerkracht beschikt en bleef gedecideerd door voetballen, op zoek naar de gelijkmaker. In de 60e minuut kreeg Wernhout een terecht gegeven penalty. Casanova schaarde zich achter de bal. Deels via de grond schoot hij de bal via de keeper binnen, 3-3! Ongelofelijk maar waar, wederom bijna direct vanaf de aftrap volgde er een grote kans voor Victoria en ook nu was het direct raak, 3-4 na 62 minuten spelen. Daarna volgde een rustigere fase en dat was nu net wat Wernhout niet kon gebruiken. Wernhout had veelvuldig de bal, maar creëerde geen echte kansen meer. Tot de 78e minuut, waarna een schiettent ontstond in de zestien van Victoria, echter helaas niet met een doelpunt tot gevolg. De tijd begon nu toch wel te dringen voor Wernhout. In de 80e minuut werd er door Sjoerd een vrije trap genomen, via een Wernhouts hoofd en een verdediger kwam de bal voor de voeten van van Hees, die raak schoot, 4-4! Kort hierna schoot de ingevallen Mouwskuhh verwoestend  en snoeihard op de lat. De wedstrijd zou ook eindigen, zoals bij deze wedstrijd past, namelijk chaotisch en spectaculair. Na wat tumult kreeg Wernhout opnieuw een pingel en werd de speler van Victoria met zijn tweede gele en dus rode kaart weggestuurd. In alle hectiek schaarde van Hees zich achter de bal. Hij bleef erg koel en schoof de penalty uitstekend binnen, 5-4! De ontlading die hierop volgde was groot, en terecht ook. De drie punten zouden wederom in Wernhout blijven.

Volgende week staat de derby thuis tegen Moerse Boys 3 op het programma. Voor de beker speelde ‘Ut Twidde’ al tegen Moerse Boys 2, toen werd er met 2-2 gelijk gespeeld. Moerse Boys 3 bivakkeert momenteel in de onderste regionen, met drie punten uit vijf wedstrijden. Derby’s zijn altijd speciale wedstrijden en Wernhout zal wederom bij de les moeten zijn om de koppositie te behouden. Om 12:00 uur trappen we af, graag tot dan!

Jappie, 21 oktober 2018 – ‘Het geluk van een kampioen’.

Deel dit bericht op social media