Wernhout 2 klopt hekkensluiter Gastel en pakt koppositie

Wernhout 2 klopt hekkensluiter Gastel en pakt koppositie

Wernhout 2 – Gastel 2 4-1 (2-0)

Zondag voetbaldag.. Zondag 24 oktober stond de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Gastel 2 op het programma. Een wedstrijd waarbij ‘Ut Twidde’ bij een overwinning zowaar de koppositie over zou kunnen nemen. Gastel is een ploeg die we nog kennen van twee seizoenen geleden. Na een lastige wedstrijd werd toen een 2-1 overwinning over de streep getrokken.

Eenmaal aangekomen bij de voetbal bleek Burn niet helemaal fit. Of beter gezegd helemaal niet fit. Buikgriep had hem geveld, en de conclusie was al snel dat hij niet kon starten en thuis terug onder de lakens kon kruipen met een warme kop thee. Naar verluid heeft Burn op de avond voorafgaand aan de wedstrijd een familie barbecue georganiseerd, of de barbecue kwaliteiten van Burn de oorzaak zijn van de maagklachten is nog niet duidelijk. Een sterk vermoeden dat het een verband houd met het ander is er wel.

Om in de juiste stemming te komen werd er voor de oude ervaren spelers van het elftal door DJ Sjoerd muziek gedraaid met een ander genre dan doorgaans het geval is in Club W2, tot grote tevredenheid van Captain Lexie en Meijer. Nadat de vlotte moves onderbroken werden door het uitzetten van de box werden de volgende spelers door trainer Jan de wei in gestuurd:  Belg, Jaape (’84 Olleke Bolleke Rubisolleke/D’n Frikandel), Lexie, Mouwskuhh, RL7, Bartje, Sjoerd, Meijer, Luudje (’72 Tokkel), Hein (’58 Brenders) en Lolly.

Al vanaf het eerste fluitsignaal bleek het een wedstrijd waarbij de ruimtes erg groot waren. De eerste minuten begon Gastel beter, en speelde Wernhout slordig in balbezit. Hierdoor werd Gastel dreigend, maar niet veel meer dan dat. Hierna pakte Wernhout het beter op en werd er gebruik gemaakt van de ruimtes, en de ietwat trage verdedigers van Gastel. Er kwam meer beweging in de ploeg en desondanks dat het voetbal niet oogstrelend was, ontstond er meer en meer dreiging richting het doel van Gastel. Na 12 minuten werd Jaape bereikt na een fraaie Wernhoutse combinatie. Jaape gaf een strakke voorzet op maat, en Luudje kon binnen tikken, 1-0! Vanaf deze goal was Wernhout tot aan de rust vele malen sterker dan Gastel en was het spelbeeld eentonig. Vrijwel direct na de 1-0 werd Lolly bereikt door een handig balletje van Hein, maar zijn poging werd gekeerd door de Goalie. Verder was Wernhout nog gevaarlijk via een schot naast van Hein. Met 40 minuten op de klok werd Hein diep gestuurd. Hein tikte de bal breed en werd gevloerd door de keeper. Lolly kon vervolgens vrij binnen schieten, maar de scheidsrechter besloot te fluiten. Doorgebroken speler, zou je zeggen. De scheidsrechter besloot echter tot een gele kaart en een vrije trap op de rand van de zestien. Geen penalty. Geen rode kaart. Geen doelpunt. Pech voor Wernhout dus. Meijer posteerde zich achter de bal en liet zien dat een penalty of vrije trap voor ‘Ut Twidde’ geen verschil maakt. Zijn vrije trap werd namelijk overtuigend binnen geschoten, 2-0!

In de rust werd aangegeven dat dit een wedstrijd is die Wernhout gewoon moet winnen en dat we geduldig moeten blijven voetballen.

Tweede helft… Wernhout kwam goed uit de kleedkamer en ging verder met waar het in de eerste helft gebleven was. Druk vooruit geven en kansen creëren. Na een diepe steekbal van Luudje werd Hein in de 49e minuut weg gestuurd, hij bleef rustig en schoot beheerst zijn zesde(!) competitiedoelpunt van dit seizoen voor ‘Ut Twidde’ binnen, 3-0! Na 56 minuten werd Hein opnieuw weggestuurd en was Lolly meegelopen. Hein legde keurig breed, Lolly omspeelde de keeper en kon de bal in het lege doel schuiven, 4-0! Niet veel later opende Luudje de trukendoos. Hij ging een aantal verdedigers voorbij, maar zag zijn inzet rakelings naast de paal eindigen. Op de momenten dat Gastel er gevaarlijk uitkwam was daar vrijwel altijd de Belg, die uitstekend stond te keepen. Na zo’n 65 minuten had hij echter geen antwoord. Een schot van Gastel werd door een aanvaller van richting veranderd waardoor de Belg kansloos was, 4-1. Hierna was het spel aan beide kanten erg matig en was aan alles te zien dat de wedstrijd wel gespeeld was. Er waren nog kansen voor Hein (één op één die te lang duurde waardoor een verdediger in kon grijpen) en Lolly (inzet gekeerd door de doelman), maar het zou bij 4-1 blijven.

Al met al een goed resultaat en een welkome driepunter. Wernhout staat nu op negen punten uit drie wedstrijden, met een doelsaldo van 12 doelpunten voor en 2 tegen. Prima cijfers dus. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, tegen Terheijden 2. Terheijden is de huidige nummer zes van de ranglijst en dit beloofd een taaie pot te worden. Daarbij kunnen wij uiteraard weer alle steun gebruiken van onze fanatieke aanhang. Om 12 uur wordt het balletje aan het rollen gebracht aan de diepstraat. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media