Wernhout 2 delft het onderspit in Udenhout

SVSSS 2 – Wernhout 2   3-0

Op de laatste zondag van oktober stond de wedstrijd tegen SVSSS 2 uit Udenhout op het programma voor Ut Twidde. Ondanks dat het al bijna november was, voelde het niet zo door de hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar (iets met klimaatcrisis en tafelplakkers?!?!?). Aan de laatste wedstrijd heeft Ut Twidde een goed gevoel over gehouden, door Moerse Boys 2 met 3-2 te verslaan. Dit is echter alweer 2 weken geleden door het bekerweekend wat tussendoor kwam. Normaliter een vrij weekend voor de Ut Twidde-spelers, dit was echter niet te zien op de wedstrijdlijst. Wernhout 1 was namelijk wel geplaatst voor de volgende ronde van de beker, maar waren ook veel afwezigen. Hierdoor mochten een aantal Wernhout 2 spelers zich bij het eerste elftal melden. Ondanks dat Wernhout 1 verloor, onderscheidde Dennis en the Burn zich door allebei te scoren. Daarnaast hebben ook enkele spelers de overige senioren versterkt. Zo bleven alleen de twee ervaren rotten (Lexie & Meijer) en Tommy over op de lijst die vrij waren.
SVSSS 2 is een ploeg die net als Ut Twidde vorig jaar in de 2de klasse uitkwam. Het verschil hierbij is dat Ut Twidde via de nacompetitie is gepromoveerd en SVSSS 2 op aanvraag een klasse hoger is gaan voetballen. Om 09.00 (!!!) werd er verzameld, omdat om 11.00 de aftrap plaatsvond. Luudje was deze week gelukkig weer netjes op tijd, helaas wel toekijkend vanaf de kant vanwege een blessure.
Remco stuurde de volgende namen het veld in: Jeugdmanneke Mart K., Brett (60′ Jaape), Mouwskuhhh, Lexie, Tommy (45′ Krampus), Doelpaal, Mart A., Meijer (85′ Breeky), D’n Borstel, the Burn & Bodybuilder Dennis. De bank werd bezet door Jaape, Krampus & Brady. Voor laatstgenoemde is een bijnaam uit de hoge hoed gekomen, namelijk ‘Breeky’. Deze bijnaam kwam aan bod toen het massieve lichaam van Brady werd besproken. Dit is nog een concept bijnaam en we kijken daarom eerst hoe dit valt bij de lezers van dit verslag. Zoals in een van de voorgaande verslagen werd gezegd, zullen gedurende dit seizoen de nieuwelingen ook een bijnaam krijgen (Brett & Mart A.).
Nu over naar de wedstrijd. Ut Twidde begon matig en incasseerde al een vroege tegentreffer. Het schot van SVSSS-aanvaller kon niet goed verwerkt worden, waardoor de rebound binnen werd geschoten, 1-0. Wernhout had weinig te vertellen in de eerste helft. Mart K. had nog een goede redding, nadat SVSSS 2 via rechts door de verdediging sneed. Kort daarna zocht een middenvelder de diepte en kwam in een 1-op-1 situatie met Lexie. Hij kapte zichzelf vrij voor een schot maar krulde de bal naast de goal van Mart K.. De 2-0 kon niet uitblijven en dit gebeurde ook niet. De rechtsbuiten sneed naar binnen en schoot de bal binnen in de korte hoek, 2-0. Na zo’n 30 minuten kwam Ut Twidde er gevaarlijk uit. The Burn ontving de bal en Dennis kwam er via links overheen. Echter besloot the Burn het van een meter of 30 te proberen, terwijl er betere opties waren, sonde. Nog voor de rust werd Dennis goed diep gestuurd, maar zijn afronding was te gehaast, waardoor deze geen kans van slagen had.
In het begin van de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. SVSSS 2 bleef de bovenliggende partij een creëerde genoeg kansen. Direct na rust kon Mart K. zich weer onderscheiden nadat de bal bij de rechtsbuiten kwam. Hij schoot de bal hard in de korte hoek. Gelukkig voor Wernhout keerde Mart K. deze bal knap. Hierop volgde een dot van een kans. Wederom kwam SVSSS 2 door via de zijkant en vuurde een schot af op Mart K.. Deze werd tegengehouden, maar de bal kwam terecht bij een andere aanvaller, die voor open goal mis schoot.
Na deze enorme misser liet Ut Twidde zich weer eens zien. Een vrije trap van D’n Borstel bleef in het strafschopgebied hangen en belandde bij the Burn. The Burn bedacht zich geen moment een schoot de bal met een soort van karatetrap richting de goal. Helaas spatte deze uiteen op de paal. Direct hierna had Mart A. een vrije schietkans op zo’n 18 meter van goal, maar hij schoot de bal in de handen van de keeper.
Ut Twidde bevond zich op dit moment beter in de wedstrijd en beloonde zichzelf bijna met een goal, maar deze werd helaas afgevlagd. Krampus kwam goed door via links en legde de bal voor op the Burn, die de bal binnen tikte. Schijnbaar stond één van de twee buitenspel, waardoor deze goal werd afgekeurd. Ook kwam Meijer in de omschakeling in een gevaarlijke positie. Hij kwam 20 meter voor de goal aan de bal en kon dribbelen richting de centrale verdediger. Dennis was meegelopen en stond helemaal vrij links van hem, echter besloot Meijer de bal met een ouderwetse punter op goal te schieten. Dit was niet de beste keuze, want de bal belandde in de handen van de keeper. Na deze korte oprisping van Wernhout voerde SVSSS weer de boventoon. Zo kwam de linksbuiten tweemaal gevaarlijk door. De eerste keer kon Mart K. nog knap redding brengen met zijn voeten. De tweede keer legde de linksbuiten de bal af aan de geheel vrijstaande rechtsbuiten, die de bal beheerst diagonaal binnen schoot, 3-0. Hiermee was de wedstrijd direct gespeeld.
Na de derde goal werd de spits van SVSSS vrijgespeeld in de zestienmeter, waar hij in een straal van 2 meter niemand in de buurt had staan. Hij schoot gehaast en hard tegen Mart K. aan. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Ut Twidde nog goede kansen om toch tot scoren te komen. Eerst bereikte D’n Borstel Mart A., die zo naar de goal kon lopen. Hij schoot de bal tegen de keeper aan, waarna Dennis de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door een verdediger. De corner die daarna volgde werd rakelings naast gekopt door Lexie, dit was ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd, waardoor Ut Twidde met 0 punten terugkeert naar Wernhout.
Wernhout 2 heeft de goede wedstrijd tegen Moerse Boys 2 helaas geen vervolg kunnen geven en blijft hiermee op 6 punten staan, uit 5 wedstrijden. De mannen van Remco zullen er dan ook alles aan doen om zichzelf te revancheren. Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen RKVVO 3 uit Veldhoven op het programma, een ploeg die we terugvinden op de 3e plaats met 11 punten (Wernhout 2 staat 9e). Een op papier lastige tegenstander en wij hopen u dan ook te mogen verwelkomen op het sportpark van V.V. Wernhout voor de nodige support.
Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media