Wernhout 2 deelt zesklapper uit tijdens seizoensopening

Wernhout 2 deelt zesklapper uit tijdens seizoensopening

Hoeven 2 – Wernhout  0-6 (0-2)

Zondag voetbaldag.. Want ja, wij zijn weer terug trouwe supporters. Zondag 26 september 2021. Een datum die bij de vedettes van ‘Ut Twidde’ met een dikke rode stift omcirkeld was in de agenda’s. Na bijna een jaar geen competitie wedstrijd gespeeld te hebben was het eindelijk weer zover. Hoeven 2 was de tegenstander op deze warme voormiddag.

Maar, eerst even een korte terugblik. Want in alle anonimiteit is de selectie al zo’n twee maanden bezig aan de voorbereiding op deze zondag. Deze voorbereiding begon dramatisch door het veel te vroeg overlijden van onze hoofdtrainer Rudo. Vervolgens werd onze trainer Joost doorgeschoven naar het eerste elftal. Een promotie die Joost uiteraard verdient, maar een groot gemis voor ‘Ut Twidde’. Sindsdien is voorzitter Jan nu ook interim-trainer van Wernhout 2, waarvoor wij hem allemaal uiteraard zeer dankbaar zijn. Ondanks dit alles heeft Wernhout 2 een prima (ongeslagen) voorbereiding gehad, waarbij ook in de beker de volgende ronde werd behaald. Een poule met Moerse Boys 2, DSE 2 en Zundert 3 werd met zeven punten overtuigend gewonnen. In vriendschappelijke wedstrijden werd er gelijkgespeeld tegen Gloria UC, die voornamelijk met het eerste elftal speelde (2-2), tweede klasser Roosendaal 2 (2-2) en werd er gewonnen van eersteklasser Rood-Wit 2 (1-3).

Enfin, terug naar de actualiteit. Hoeven uit… Altijd lastig, zou je bijna automatisch invullen. Twee seizoenen geleden werd er nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Hoeven 2, toen nog eerste klasser. Dit was een gelijk opgaande en spannende wedstrijd. Hoeven heeft inmiddels een stap terug gedaan vanuit de eerste klasse naar de tweede klasse. De zondag begon overigens prachtig, of verschrikkelijk. Het is maar net hoe je het interpreteert. Luutje heeft zich namelijk compleet voor l*l gezet. Althans, dat vond iedereen op het sportpark, behalve Luutje zelf. Na het dobbelen omdat hij een training niet was komen opdagen was zijn straf namelijk het zingen van een liedje. En dit gebeurde op het terras van Hoeven. ‘Niet filmen, want dan moet je zelf zingen’, waren de woorden van Luutje. Iets waar alle Wernhout 2 spelers zich aan hielden, maar toch schijnt er vanuit het blauw-witte kamp beeldmateriaal te zijn. Deze beelden zouden wij graag ontvangen. Na de Nederlandstalige hit in een ‘The Voice’ achtige setting en helaas voor Luutje zonder omgedraaide stoelen, zochten de spelers met plaatsvervangende schaamte de kleedkamer op.

De volgende elf spelers werden door Jan de (stroeve) kunstgrasmat opgestuurd: Jeugdmanneke Mart, Mouwskuhhh, Jappie Brenders, Bartje, Jaape, Hein (Wilco), Meijer, Luutje, Rini (D’n Frikandel / Olleke Bolleke Rubisolleke, hierover later meer), King(voor de ervaren lezer)/Lolly(voor onze nieuwe volgers) en Burn.

Al snel bleek dat Wernhout deze middag de bovenliggende partij zou zijn. Duels werden gewonnen, er werd volop gecombineerd en eigenlijk was Wernhout vanaf het begin af aan heer en meester. Dit resulteerde ook in een aantal (grote) kansen voor onder andere King, Burn, Hein en Luutje, maar deze kansen waren niet aan hen besteed. Aan de andere kant werd Hoeven ook ineens gevaarlijk, maar kwam Wernhout met de schrik vrij. Na zo’n twintig minuten voetballen was het dan eindelijk wel raak. Hein kreeg de bal voor zijn voeten en schoot raak, 0-1! De fase die hierop volgde bleef Wernhout de bovenliggende partij en bleef het ook kansen creëren, veel kansen. Maar scoren, dat was het probleem deze middag. Nog voor rust werd de marge wel verdubbeld. De bal op randje zestien terecht bij Luudje, die overtuigend raak schoot, 0-2! Dit was tevens de ruststand.

Ondanks de riante voorsprong na 45 minuten heerste er geen tevredenheid in de kleedkamer. Een ruststand van 0-6 of 0-7 was niet gek geweest en dit moest in de tweede helft dan ook beter. Niet onnodig in de problemen komen en de wedstrijd in het slot gooien, dat was de belangrijkste boodschap.
Tweede helft… De eerste vijf minuten van de tweede helft begon Wernhout matig en kon Hoeven aardig mee voetballen. Een aantal keer kwam Hoeven in de buurt van Jeugdmanneke Mart, maar als het moest, dan was Mart scherp. Jeugdmanneke Mart mocht overigens keepen, omdat de Belg deze zondagmiddag bij het eerste stond. Enfin, na deze openingsfase ontstond eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, zo niet extremer. De bal was bijna de gehele tweede helft op de helft van de blauw-witten, en Wernhout creëerde kans na kans. Door drie extra doelpunten van Hein, die zijn totaal deze middag daarmee op vier (!) bracht liep Wernhout uit naar een 0-5 voorsprong. Het slotakkoord was voor King, tegenwoordig ook wel Lolly genoemd (waarvoor dank Burn), die er na een fraaie bal van Hein 0-6 van maakte.

Ondanks deze ruime overwinning heerste er na afloop een rare sfeer in de kleedkamer. Echte tevredenheid was er namelijk niet. Een mentaliteit die deze groep tekent in positieve zin. Want, we willen en kunnen nog veel beter. Voor nu, natuurlijk een prima seizoenstart, waarbij ‘Ut Twidde’ zelfs koploper is op doelsaldo. Na afloop werd er door een deel nog afgereisd naar de wedstrijd van het eerste, waarna er nog een derde helft werd doorgebracht bij Café de Brembos. En daar ontstond een nieuwe passende bijnaam: Olleke Bolleke Rubisolleke. D’n Frikandel, the gift that keeps on giving . De reden daarvan, die laat ik u zelf invullen (zie onderstaande foto). Gezellig was het wel in ieder geval.

Volgende week Gastel 2 thuis. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, waarbij wij uiteraard uw steun na die lange tijd weer kunnen gebruiken. Aan de diepstraat rolt het balletje vanaf 12:00 uur, graag tot dan!

 

Deel dit bericht op social media