Meer nieuws

Wernhout 2 boekt belangrijke zege in de vroege ochtend

8 mei 2022

Roosendaal 3 – Wernhout 2

Na de belangrijke en zwaarbevochten overwinning van vorige week tegen Virtus doet Ut Twidde weer volop mee om het kampioenschap in de 2de klasse. Op zondag 8 april stond de wedstrijd tegen Roosendaal 3 weer op het programma. Een ploeg die Ut Twidde al sinds de 3de klasse treft, waardoor het onderhand als een klassieker gezien kan worden.

Aan de motivatie lag het niet bij de spelers van Wernhout, want ze hadden nog wat recht te zetten. De vorige wedstrijd verliep namelijk niet heel goed tegen Roosendaal, waar dan ook met 0-2 van werd verloren. Daarnaast stond er op deze zondagmiddag ook een topper op het programma, namelijk Virtus 2 – Dosko 2. Hierdoor was het zeker dat minimaal een van de concurrenten van Ut Twidde punten zou laten liggen.

Echter waren er toch de nodige spelers afwezig door vakantie of andere activiteiten. Zo was Wernhout 2 vedette RL7 een weekend weg met de familie en ook Captain Lexie was maar weer eens op vakantie. Die vakantiedagen van Lexie zullen nu toch wel onderhand op zijn? Ook D’n Borstel was afwezig, hij had verplichtingen met zijn schoonfamilie. Maar het gaat natuurlijk niet om de spelers die er niet zijn, maar om de spelers die er wel zijn. Zo werd Ut Twidde versterkt door maar liefst 4 jeugdmannekes, namelijk: Mart K, Mart A, Thijn & Sem.

Waar Roosendaal ook om bekend staat, is dat ze zo belachelijk vroeg voetballen. De wedstrijd begon namelijk al om 9:30 uur. Hierdoor moest iedereen al om 8:00 uur aanwezig zijn op het sportpark van V.V. Wernhout. De laatste keer dat Ut Twidde uit tegen Roosendaal speelde, was onze Casanova een uur voor het verzamelen nog aan het feesten bij D’n Bels. Vandaag zal hij hier geen last van hebben omdat hij met Wernhout 1 moet voetballen. Een groot deel van het elftal was de avond ervoor naar de foute XXL-party geweest. Gelukkig was dit feestje al om 01:00 uur afgelopen en gingen de meeste daarna ook huiswaarts.

Jan Sr. Stuurde de volgende namen het veld op, op deze vroege ochtend: Jo-19 speler Mart K in de goal, Bert, D’n blauwe envelop, Mouwskuhhh & Krampus (72’ Thijn). Het was voor Krampus al weer even geleden dat die in de basis mocht beginnen. Het middenveld bestond uit: gelegenheidsaanvoerder Doelpaal, Jo-19 speler Mart A & Meijer (83’ Sem). Voorin stond het vertrouwde trio Bodybuilder Dennis, the Burn & Luudje (83’ Lolly). Niet alleen binnen de lijn assisteren ze elkaar maar ook buiten de lijnen. Zo belde the Burn voor de zekerheid maar even naar Bodybuilder Dennis om te kijken of de oogjes al open waren. Een goed doordachte actie van Burn bleek wel, want Dennis was inderdaad nog in diepe slaap. Door de actie van the Burn werd Dennis wakker en werd hij door zijn vriendin afgezet, waardoor hij nog op tijd aanwezig kon zijn.

Eenmaal aangekomen in Roosendaal kon de wedstrijd beginnen. In de eerste minuten was het even aftasten van beide kanten. Toch kwam Ut Twidde al vroeg op voorsprong, al naar 8 minuten namelijk. Een lange bal van Roosendaal werd onderschept en werd terug naar voren gewerkt. The Burn won zijn kopduel en zette hiermee Dennis alleen voor de keeper. Dennis was niet zelfzuchtig en legde de bal af op de meegelopen Luudje. 5 minuten na deze goal kreeg Wernhout wederom een dot van een kans, door goed drukken zetten van Dennis. Hij snoepte de bal af van de laatste man van Roosendaal, waardoor de bal bij The Burn kwam en hij een grote kans kreeg. Helaas redde de keeper op de inzet van The Burn.

Na een kwartier was daar het eerste wapenfeit van Roosendaal, maar Mart liet zien een goede keeper te zijn door de bal tegen te houden. Na 22 minuten kreeg the Burn een herkansing om een doelpunt te maken. De middenvelder van Roosendaal speelde de bal tussen de laatste man en de keeper, waar the Burn tussen kon zitten. Hij liep op de goal af maar schoot wederom recht op de keeper. Roosendaal was gewaarschuwd, Wernhout had al met 0-3 voor kunnen/moeten staan binnen een halfuur. Na  27 minuten stuurde Doelpaal Dennis diep met een prachtige pass, hij nam de bal aan schoot op de keeper. Hij kreeg een herkansing doordat de bal terug in zijn voeten kwam. De hoek was nu echter te lastig om af te werken en daarom legde Dennis de bal af op Luudje die wederom was meegelopen. Al vallend lepelde Luudje de bal over de lijn, waardoor het 0-2 stond, dezelfde score als in de eerste wedstrijd.

Wernhout speelde prima en stond dik verdient met 0-2 voor. Na een halfuur kreeg the Burn de bal aangespeeld op een meter of 13 voor de goal. Hij draaide goed weg bij zijn directe tegenstander, maar had pech in de afronding. Hij schoot de bal met links via de bovenkant van de lat over de goal. Nog geen 2 minuten daarna kreeg Roosendaal uit het niets een penalty. Roosendaal was anders gaan spelen, met een extra middenvelder en 2 voorhoede spelers i.p.v. 3. Hierdoor stond Ut Twidde even niet goed en kreeg Roosendaal een schietkans, die op de paal belandde. Mouwskuhhh wilde de bal weg janken, maar de spits stak snel zijn voet ertussen. Als de scheidsrechter het niet had gezien, dan had hij ook kunnen horen dat er contact was. De bal werd terecht op de stip gelegd en deze werd overtuigend binnengeschoten.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de kleedkamer was er weinig paniek, want iedereen dacht er hetzelfde over. Als we in de 2de helft de kansen wel afmaken dan lopen we erover heen. Echter startte Roosendaal beter aan de 2de helft dan Wernhout. Zo kreeg Roosendaal ook de eerste kans na de rust. In de 56 minuut creëerde Roosendaal, na een mooie aanval over veel schijven, een kop kans voor de spits. De afwerking hiervan was erg matig, waardoor het niet heel gevaarlijk werd. Het laatste halfuur werd het veld steeds groter en leek Ut Twidde conditioneel sterker te zijn dan Roosendaal, waardoor er steeds meer ballen op het middenveld werden gewonnen.

Na 68 minuten kreeg Meijer de kans om de bevrijdende 1-3 binnen te schieten. Hij werd diep gestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper, alleen hij wachtte te lang waardoor een verdediger zijn bal kon blokken. Een kwartier voor tijd werd Dennis in de diepte aangespeeld via de zijkant. Luudje liep mee en positioneerde zich in de zestien van Roosendaal voor zijn tegenstander. Dennis legde bal goed voor, alleen kwam Luudje niet helemaal lekker uit met zijn stappen en kon hij niet genoeg kracht aan de bal meegeven. Ut Twidde drong steeds meer aan en de verdediging  van Roosendaal begon te kraken. 1 minuut na de vorige kans werd Luudje aangespeeld en dit was dezelfde situatie als tegen Virtus in de eerste minuut. Hij zocht zijn tegenstander op en tikte de bal naar zijn rechterbeen op de rand van de zestien en schoot de bal diagonaal via de binnenkant van de paal langs de keeper, 1-3! De actie en afwerking van Luudje waren identiek aan vorige week tegen Virtus. Dit was alweer zijn derde goal van de wedstrijd.

Het verzet van Roosendaal leek gebroken. Zo liep the Burn nog een keer door de verdediging. Hij omspeelde de keeper en schoot op goal. Echter werd zijn bal nog van de lijn gehaald door de verdediger van Roosendaal. Tot woede van Luudje die helemaal vrij voor de goal stond en de bal graag had ontvangen. 10 minuten voor tijd kreeg jeugdmanneke Mart A. nog een goede schietkans. Hij schoot echter hoog over. 7 minuten voor tijd was het wederoom raak voor Ut Twidde. Bert speelde The Burn in die de bal in een keer in de diepte op Luudje speelde. Luudje rende zijn tegenstander eruit en kon op de keeper af lopen. Hij zag dat Meijer en Dennis meeliepen en gunde Dennis zijn goal, nadat Dennis dit tweemaal bij Luudje deed eerder in de wedstrijd. Hierna was het direct einde wedstrijd voor Zowel Luudje als Meijer. Voor hen kwamen Jeugdmanneke Sem en Lolly in de ploeg. Laatstgenoemde had niet lang nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Lolly gaf een bal voor op Dennis die de bal kon binnenschieten vanaf een meter of 10.

Jeugdmanneke Sem zette Doelpaal nog met een listig balletje alleen voor de keeper. Maar Doelpaal wilde de bal over de keeper liften, iets wat mislukte doordat de bal naast het doel ging. Ook Jeugdmanneke Thijn viel zo’n 20 minuten voor tijd in voor Krampus. De mooiste goal van de wedstrijd werd 2 minuten voor tijd gemaakt door Roosendaal. De aanvaller van Roosendaal schoot een bal overtuigend in de bovenhoek vanaf een meter of 18. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 2-5, waardoor de punten weer mee naar Wernhout kunnen.

Er waren weinig twijfels of het nog niet te vroeg voor bier was, want de wedstrijd was namelijk om kwart over 11 afgelopen. Maar om half 12 zat iedereen aan een Leffe Blond die Luudje trakteerde voor zijn verjaardag, eerder die week. Ook werden er in de 3de helft de vakantiegangers gefacetimed. Waarbij D’n Borstel aangaf zijn tijd goed te hebben besteed met zijn schoonfamilie.

Na de wedstrijd was in Zevenbergen de topper bezig tussen Virtus 2 en Dosko 2. Murdock die met Wernhout 6 had meegespeeld wilde graag de tussenstand weten van deze wedstrijd. Hij belde met de schuilnaam ‘Jeroen’, namens Zundert 2 om te vragen hoeveel het stond. Hij kreeg te horen dat het 0-3 voor Virtus stond en deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-4. Hierdoor blijft het gat me Virtus 3 punten.

Volgende week moet Ut Twidde naar Dosko toe, gezien de uitslag van Virtus zal Wernhout moeten blijven winnen om kans te maken op de titel. Virtus zal volgende week afreizen naar Kruisland, waar Ut Twidde zelf ook nog averij opliep.

We hopen dat de vakantiedagen inmiddels op zijn bij de meeste spelers, waardoor we met een zo sterk mogelijk elftal kunnen afreizen naar Bergen op Zoom om de overwinningsreek in stand te houden. Om 11.30 wordt er afgetrapt, graag tot dan!