Wernhout 2 boekt belangrijke overwinning bij Schijf

Wernhout 2 boekt belangrijke overwinning bij Schijf

Zondag 17 februari 2019. Derbyday! Namelijk Schijf uit. Traditiegetrouw een lastige uitwedstrijd voor ‘Ut Twidde’. Zeker nu, gezien de huidige vorm van Schijf. Schijf is inmiddels opgeklommen naar de zesde plek op de ranglijst en won vorige week erg knap de lastige uitwedstrijd bij Victoria met 1-3. Eerder dit seizoen won Wernhout met 4-1 van Schijf, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wernhout was dus gewaarschuwd. Zelf verkeert Wernhout ook in goede doen, wat onderstreept werd met een 2-1 overwinning op koploper Roosendaal vorige week.

Nadat ‘Ut Twidde’ op sportpark de Zoek arriveerde bleek coach Deefje nog te ontbreken. Sportief als hij was toonde hij een briefje van 5 euro en was iedereen weer tevreden. Ook PJ bleek toch sportief en betaalde de 5 euro omdat hij een aantal weken terug te laat was. Brede kast Max bleek een tatoeage gezet te hebben, en dit bleek niet eens een plaksticker of henna tattoo te zijn, maar een echte! Toen ‘Ut Twidde’ zich wilde gaan omkleden bleek de kleedkamer nog bezet te zijn en werd de bespreking van de trainert wat vertraagd en toen ook nog bleek dat er een broekje te weinig aanwezig was leek niets vandaag mee te zitten. Bartje was nog wel bereid om de warming-up in zijn onderbroek te verrichten, maar uiteindelijk werd in Chiel de Meijer de oplossing gevonden, die een wit broekje vanuit Wernhout mee kon nemen. Er was in de kantine van Schijf geen Dextro aanwezig en ook het doorgaanse alternatief, namelijk Mentos, bleek niet aanwezig. Ach, dan maar een zakje apenkoppen, als de maag maar gevuld is.. U begrijpt het al, de voorbereiding was weer eens typisch Wernhout 2, namelijk: niet best. De volgende namen moesten er voor zorgen dat Wernhout in het spoor van koploper Roosendaal bleef, dat zaterdag met 8-0 van HVV had gewonnen:

De Belg, Bartje, ‘Die lange van Damen’, Lexie, Jappie (Krampus), Lampie Aaaantens, Mouwskuhhh, Rick (PJ), Brede kast Max (Faasie), Bodybuilder Dennis en Burn.

In een heerlijke zonnetje ontpopte zich voor het verrassend in grote getalen aanwezig zijnde publiek een matige wedstrijd. Zowel Wernhout, als Schijf kon niet overtuigen. Wernhout was slordig in balbezit. En Schijf loerde voornamelijk met een cross bal van achteruit op de counter. Wernhout was te weinig in staat om de Schijfse defensie te doorbreken. Toch was na ongeveer 10 minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd voor Wernhout. Na een goede actie van Rick kreeg Burn een schietkans, echter vond hij de doelman. De tweede mogelijkheid na een kwartier spelen was voor Lampie Aaantens, maar hij schoot zijn volley stadion ‘De Zoek’ uit en bezorgde de ballenjongens flink wat werk. Wernhout had met name moeite om in de laatste fase kansen te creëren. Verdedigend stond het goed, maar aan de bal was er te weinig rust en creativiteit, waardoor het allemaal wat statisch oogde. Toch kreeg Wernhout nog een goede kans. Brede kast Max legde uitstekend terug, waarna Mouwskuhh in kon schieten. Zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman en de rebound was voor Burn te ver tegen de achterlijn om er nog wat mee te kunnen doen. ‘Dan maar een keer van afstand schieten’ moest Bodybuilder Dennis na een half uur spelen hebben gedacht. De Wernhoutse topscorer had nog geen kans gehad en beproefde zijn geluk uit de tweede lijn. Zijn inzet werd wederom gekeerd door de Schijfse goalie. Er waren dus wel degelijk mogelijkheden voor Wernhout, ondanks dat er matig gespeeld werd. Hierna leek Schijf wakker en kreeg het zijn eerste mogelijkheden. De eerste werd vanuit een moeilijke hoek naast geschoten. De tweede, een goed uitgespeelde aanval waarna een Schijf aanvaller vrij kon inschieten werd over het vangnet geschoten vanaf een metertje of 11. Hier kwam Wernhout goed weg. Voor rust zouden er nog twee grote kansen zijn. Eén voor Burn. Hij kopte vanuit een corner recht op de keeper en vergat een hoek uit te kiezen. De andere was voor Schijf. Oog in oog faalde de Schijfse aanvaller en keerde de Belg zijn inzet. 0-0 dus met rust. En het moest écht beter.

De tweede helft dan. Zoals zo vaak kwam Wernhout sterker uit de kleedkamer. Met name Bartje had het op zijn heupen en na een aantal goede acties werd hij aan de kant zelfs al ‘Samba Gommers’ genoemd. Na 49 minuten kapte hij wederom handig een verdediger uit, waarna hij combineerde met Rick. Vervolgens werd Burn gevonden. Hij hield het overzicht en legde breed op Bodybuilder Dennis die in de korte hoek raak schoot, 0-1! De hele wedstrijd lang was Bodybuilder Dennis nagenoeg onzichtbaar en leek het niet zijn wedstrijd te zijn, toch zorgde hij voor de belangrijke 0-1. Vervolgens werden er in de tweede helft door Wernhout niet veel kansen meer gecreëerd, met name de eindpass was vaak niet zuiver. Aan de andere kant was het nog wel een aantal keer gevaarlijk. Een goed schot uit de tweede lijn werd gepakt door de Belg. Vervolgens werd een poging na 70 minuten van richting veranderd en ging deze net naast. En dat Wernhout écht niet mocht klagen bleek in de 87e minuut wel. Schijf kwam door aan de rechterkant en schoot uiterst gevaarlijk in, echter eindigde de bal op de paal. Uiteindelijk bleef Wernhout overeind en won het de derby met 0-1. Een zwaarbevochten overwinning, maar ondanks dat het spel niet goed was wel een terechte overwinning over 90 minuten gezien.

De komende twee weken is ‘Ut Twidde’ vrij. Vervolgens wordt de competitie hervat met de lastige uitwedstrijd tegen RSV. Voor nu even genieten van de vrije weken en 9 maart moeten we er weer staan. Dan word er om 10:30 uur afgetrapt in Rucphen. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media