Wernhout 2 blijft maar winnen en bekert verder

Wernhout 2 blijft maar winnen en bekert verder

Hilvaria 2 – Wernhout 2 (1-3) 1-3

Donderdag voetbaldag… Ja, dat is inderdaad even schrikken. ‘Donderdag voetbaldag, Ut Twidde speult toch altijd op zondag?’ Ik hoor het u al denken. Maar door het grote succes van het seizoen tot nu toe, is het tweede ook veroordeelt tot het spelen van de volgende ronde van de KNVB beker. En daarom stond er op donderdag 28 oktober een heuse midweekse awayday op het programma. En wel richting Hilvarenbeek, waar de plaatselijke club V.V. Hilvaria gevestigd is. Een club waar menig Wernhoutenaar nog nooit van had gehoord. Bavaria wel, maar dat is dan weer wat anders.

Het begon allemaal een week geleden, toen de wedstrijd door het slechte weer werd afgelast en blijkbaar ook niet op het kunstgrasveld van Hilvaria gespeeld kon worden. Een grote tactische fout van Hilvaria natuurlijk, die de vakantie van Lolly over het hoofd hadden gezien. Door de wedstrijd met een week te verplaatsen was Lolly op tijd terug, maar moest ‘Ut Twidde’ het stellen zonder Captain Lexie, Sjoerd en de Jaape. Dan kun je jezelf toch afvragen wat erger is.. Maar, wellicht is de verslaggever van dienst niet helemaal objectief.

Enfin, de midweekse wereldreis naar Hilvaria dus, waar het tweede elftal deze avond tegenstander was. Hilvaria 2 komt net als Wernhout 2 uit in de tweede klasse. Een andere competitie, hetzelfde niveau. Wernhout is koploper met 9 uit 3, Hilvaria staat op de zesde plaats met 6 uit 3. Kleine verschillen dus. Het was ook een donderdagavond waarop het een weerzien was met oude bekenden. Bodybuilder Dennis was namelijk na 8 weken weer terug bij de groep, en ook good old Ed was er weer eens bij. Bij het verzamelen was hij nog nergens te bekennen, maar hij bleek toch op het veld te staan. Daarover later meer..

Eenmaal aangekomen bij Hilvaria deden de eerste problemen zich voor. Mouwskuhh bleek de uitgang van de auto van Lolly namelijk niet te kunnen vinden, of beter gezegd het knopje. Na tijden van zoeken kwam Mouwskuhh gelukkig de auto uitgekropen en waren we weer compleet nadat we de Belg en Brenders in de plaatselijke kantine aantroffen. Een Belg die al voor de wedstrijd in de kantine zit en zelf rechtstreeks komt. Tja, daar kun je van alles bij verzinnen natuurlijk. Even was er nog wat onenigheid tussen dezelfde Belg en Mouwskuhh over de kleedkamer waar de manschappen zich om moesten gaan kleden. Na een hoop gehannes moest Mouwskuhh het boetekleed aantrekken en bleek hij op het verkeerde been gezet door de opponent. Helaas, want wij hadden dit liever andersom gezien.

Enfin. ‘Is het dan eindelijk tijd voor de wedstrijd, zie ik u denken vanachter uw telefoon of computer’. Maar bij ‘Ut Twidde’ vind doorgaans meer onzin plaats, dan dat er zinnige zaken te melden zijn. Zo ook nu. Zelfs tijdens de warming-up was er namelijk een hoogtepunt. Of dieptepunt. Dat kun je dus ook weer van beide kanten bekijken. Bartje, gelegenheidsaanvoerder van dienst ‘jankte’ de bal namelijk over het vangnet het donkere maïsveld in. ‘Links van de boom in de maïs’, zo luidde zijn instructies ongeveer, om zich vervolgens om te draaien en de volgende bal te pakken. Naar verluid zijn leider Tommy en de Zagers nog steeds het maïsveld niet uit en komen de militaire oefeningen van eerder deze week dus tóch nog van pas.

Dan gaan we toch écht richting de wedstrijd. De volgende spelers werden door trainer Jan de kunstweide ingestuurd: Belg, RL7, Mouwskuhh, Bartje, KRAMPus (’80 Olleke Bolleke Rubisolleke/Frikandel, Meijer, Brenders, Hein, Luudje (’45 Bodybuilder Dennis), Burn (’77 Zagers) en Lolly (’88 Rini).

Tijdens de openingsfase bleek Hilvaria een voetballende ploeg van een aardig niveau. Wernhout dat vooraf een goed tactisch plan B had afgesproken indien plan A niet zou werken had hier echter een antwoord op. Al snel werd overgeschakeld naar plan B en dit werd 90 minuten lang nagenoeg feilloos uitgevoerd door iedereen. Iets wat vertrouwen geeft richting de toekomst. Los van wat speldenprikjes en heel veel balbezit voor Hilvaria kwam Wernhout niet écht in de problemen en kon het lekker counteren. Met 9 minuten op de klok bracht één van deze counters succes. Luudje ontsnapte aan de defensie en kon richting de goalie. Hij zag Burn staan en legde de bal breed, waarna Burn fantastisch binnen schoot, 0-1! Wernhout kwam hierna wat beter in de wedstrijd en begon meer en meer mee te voetballen. Hilvaria werd gedwongen tot het spelen van de lange crossbal en het spel van de opponent werd voorspelbaar, waardoor Wernhout minder balbezit had, maar wel veel meer grip op de wedstrijd. Eigenlijk is er geen moment geweest waarop het gevoel ontstond dat Wernhout de vroege voorsprong nog uit handen zou geven. Als Hilvaria dan gevaarlijk werd, was daar wederom altijd weer die betrouwbare Belg die goed stond te keepen. Het valt niet vaak op, maar dit mag toch ook wel benoemd worden. Na 17 minuten kwam Wernhout er weer gevaarlijk uit en was daar de twaalfde man van Wernhout: Edje. Long time no see, maar hij is dus weer back. Een harde voorzet/schot van Luudje werd namelijk gepromoveerd tot eigen doelpunt (Ed). Welkom terug! 0-2! Niet veel later kreeg Wernhout een corner tegen die vrij binnen kon worden gepakt, 1-2. En de spanning was weer terug in Hilvarenbeek.  Nou ja, spanning.. Nog geen twee minuten na de aansluitingstreffer was daar weer Wernhout. Een lange bal werd verlengd door Burn en Hein lobte deze bal geweldig vanuit de lucht in de verre kruising, tot verbijstering van de tegenstander, 1-3! Eigenlijk kunnen we de overige 65 minuten schriftelijk af doen. Wernhout liet de bal in het restant van de wedstrijd aan Hilvaria, leunde achterover, stond gegroepeerd en gaf weinig weg. De hele wedstrijd werden de duels achterin gespeeld zoals we dat graag zien, was het middenveld in balans en was er continue dreiging voorin. Het zou dus bij 1-3 blijven en Wernhout bekert wederom verder. Bavel 2 is de tegenstander in de volgende ronde op donderdag 18 november. Wederom een mooie en gewaagde tegenstander.

In ons vorige verslag, dat op het moment van schrijven van dit verslag overigens nog niet door de ballotagecommissie van de VV heen is, berichtten wij over de oldskool muziek die gedraaid werd in de kleedkamer. Maar, het kon blijkbaar nog meer oldskool. Zeg maar gerust retro. Trainer Jan had namelijk een verzoeknummertje. Alone Again van Gilbert O’Sullivan. Nog nooit van gehoord, maar er werd zeker niet minder om gedanst. Ook werd er nog even een ‘International call’ gepleegd met Milaan en Landal Het Vennenbos. Althans dat was de bedoeling. Echter gaven Sjoerd en Jaape uit Milaan geen gehoor en Lex vanuit zijn bed op het Landal park wel wel. Het feit dat captain Lexie op vakantie vanuit zijn bed tijd wil maken voor zijn kameraden van ‘Ut Twidde’ zegt veel. Maar, wat zegt dat dan precies? Ofwel zegt het wat over de goede sfeer binnen het team, of over wat anders. Maar dat benoemen we hier liever niet.

Aanstaande zondag spelen wij alweer. 31 oktober wel te verstaan. Om 12 uur thuis tegen de nummer zes Terheijden 2. Heeft u zondag geen zin om mee op bezoek te gaan naar de schoonfamilie, of u moe te maken op de wielerfiets, kom dan gerust eens naar ons sportpark. Want geloof het of niet, de entree om naar dit sterrenensemble te kijken is precies 0 euro. Geen Messi, Ronaldo of Zlatan. Wel Luudje, Heintje en RL7. En die laatste drie maken doorgaans meer doelpunten dan die eerste drie. Graag tot zondag!

PS. We hebben nog één quizvraag vraag voor u. Er gingen twee spelers met kramp naar de grond, één van Hilvaria en één Wernhout. Welke Wernhout speler ging met kramp naar de grond?

Tip! Er staat ergens in dit verslag een (stille) hint. Het antwoord leest u in het volgende verslag.

Deel dit bericht op social media