Wernhout 2 bindt ook Terheijden aan de zegekar

Wernhout 2 bindt ook Terheijden aan de zegekar

Wernhout 2 – Terheijden 2 4-1 (1-1)

Zondag voetbaldag.. Zondag 31 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Terheijden 2 op het programma. De koploper (Wernhout) tegen de nummer zes (Terheijden). Om 10.45 was iedereen netjes op tijd op het sportpark aanwezig, en hoefde het stof wederom niet van de dobbelsteen afgeveegd te worden. Dit is overigens niet vanzelfsprekend. De klok werd namelijk verzet. De goede kant op, wel te verstaan. Maar, weet u het nog? Een aantal jaar geleden.. Toentertijd meldde Krampus zich bij toenmalig eerste elftal trainer met excuses een uur ‘te laat’ op het sportpark. Echter, had Krampus het verzetten van de klok over het hoofd gezien, waardoor hij tot zijn grote verbazing tóch op tijd was.

Tja, het verzetten van die klok. Ook in het huidige digitale tijdperk blijkt het nogal een klus, zo bleek tijdens de wedstrijdbespreking. Die werd namelijk geopend door Trainer Jan met het volgende: ‘Goedemorgen heren, ik ben gisteren avond wel een kwartier bezig geweest met het verzetten van mijn wekkerradio(?), maar het is uiteindelijk gelukt’. Gelukkig was Jan toch netjes op tijd op het sportpark. Nog voordat die wedstrijdbespreking begon was er nog een opvallend moment in de kleedkamer. Krampus had zich lekker warm in een hoekje gefrommeld en besloot zijn ogen te sluiten. Waar menig teamlid dacht aan een schoonheidsslaapje, gaf Krampus aan dat hij de looplijnen van Terheijden en zijn eigen verdedigende acties aan het overdenken was. We zouden hier een poll voor kunnen houden, maar ik denk dat u wel weet welke van beide de waarheid is.

Enfin, genoeg over Krampus en wekkerradio’s. Nou ja, bijna dan toch. Want we moeten nog een terugblik doen op de resultaten van de quizzz van donderdag. Het juiste antwoord was uiteraard ‘Krampus’, en die stille hint stond in de opstelling, met de hoofdletters KRAMP. Mocht u dit antwoord goed hebben geraden kunt u zich melden middels het telefoonnummer 0611255588 voor uw prijs.

Ook tijdens de warming-up was er wéér een opvallend moment. Het vermoeden bestaat namelijk dat de Belg een vermomde Duitser is. Waar hij vorig jaar al een keer een stuk tand uit de mond van leider Tommy schoot, raakte hij hem ditmaal wederom op zijn hoofd. Tommy stond overigens op dat moment niet naar de afwerkoefening te kijken, maar was met zijn gedachte ergens anders. Daarover verder geen commentaar.

Dan is het tijd voor de wedstrijd. Er waren nogal wat wijzigingen in de basiself van ‘Ut Twidde’. En daar moeten wij onze excuses aanbieden. Ik beloofde u namelijk een middag met onder andere Hein, RL7 en Luudje, maar laatstgenoemde zat op de bank. Ik beloofde u ook doelpunten, dat kwam wel goed. Daarover later meer. De opstelling: Belg, RL7, Mouwskuhh, Thijs D, Krampus, Brenders, Bartje, Sjareltje, Hein (’87 Lolly), Von Hees (’85 Meijer) en Burn (’70 Luudje).

Eerste helft.. De aanvoerder van Terheijden bleek direct goed op de hoogte van de spelregels. Bij de aftrap riep hij: ’90 minuten jongens’, en dat klopt natuurlijk. Geen speld tussen te krijgen. Die kan van de bingokaart afgestreept worden. Wernhout begon overigens niet heel sterk aan de wedstrijd. Het leek wat tam, maar dat kwam voornamelijk doordat de ploeg niet helemaal goed stond en daardoor niet de gewenste druk kon uitvoeren op de tegenstander. Terheijden kreeg hierdoor de kans om aardig mee te voetballen. Toch was de eerste mogelijkheid voor Wernhout. Hein gaf na een kleine 10 minuten spelen een bal voor op Von Hees, maar zijn kopbal eindigde in de handen van de doelman. De volgende mogelijkheid was voor Hein, die over de bal heen maaide op aangeven van Von Hees. Na een kwartier was het aan de andere kant raak. Na balverlies op het middenveld werd de Terheijdense aanvaller één op één gezet met de Belg. Hij omspeelde onze keeper handig en plaatste de bal in het netje, 1-0. Wernhout voor het eerste in deze competitie op achterstand. Een minuut later kwam Wernhout goed weg. Terheijden scoorde, maar dit werd door gelegenheids-treitervlagger Lappert afgevlagd. Na een aantal schoten van afstand, één van Terheijden en namens Wernhout door Brenders en Bartje die allen geen doel troffen, kreeg Terheijden een grote kans. De buitenspeler kwam door en Wernhout stond te slapen, echter werd er niet gescoord. Hierna was het weer Wernhout, waar met name de verdedigers het op hun heupen kregen. Allereerst was er een voorzet van RL7 die zo waar op de lat belandden en niet viel later was Mouwskuhh dichtbij met een volley op de kruising na een spectaculaire 1-2 met het hoofd van diezelfde RL7. Maar, nog altijd 1-0 op het scorebord. Op slag van rust werd hier verandering in gebracht. Sjareltje passte Hein in, die goed aannam en handig de bal over de keeper in de verre hoek wipte, 1-1! En welkom doelpunt aan het einde van een taaie eerste helft voor Wernhout.

In de rust verzwikte Meijer, die sowieso al een zwaar weekend had, nog bijna zijn enkel in de kleedkamer. Er werden afspraken gemaakt over het strijdplan in de tweede helft, en we konden weer van start.

Tweede helft.. Net na rust was er direct een grote kans voor Sjareltje, maar zijn schot was recht op de keeper. Kort hierna posteerde Thijs D zich achter een vrije trap. Het schot was zeer fraai, de redding wellicht nog fraaier. Nog ruim één uur spelen was er een strakke voorzet van Hein en een hard schot van Burn net over het vijandige doel. Langzaam maar zeker hing een doelpunt voor Wernhout meer in de lucht dan een doelpunt van Terheijden. Na 72 minuten werd er voor het eerst gewisseld. Een goude wissel, zo bleek. Luudje werd in de ploeg gebracht en hij bracht de diepgang die Wernhout leek te missen. Bij zijn eerste balcontact kreeg hij een bal op zijn hoofd, na een voorzet van Hein, en knikte binnen, 2-1! Met 82 minuten op de klok werd de wedstrijd in het slot gegooid. Na een assist van Sjareltje zorgde Hein voor de bevrijdende goal, 3-1! Vijf minuten voor tijd werden Meijer, die niet helemaal fit was, en Lolly, die nog een wisselbeurt uit mocht zitten na het niet trainen van vorige week, ingebracht. Ook Lolly was bij zijn eerste balcontact goed voor een doelpunt, echter werd dit doelpunt door de dienstdoende arbitro afgekeurd na vermeend duwen van Sjareltje. Het slotakkoord was voor Luudje. En hoe. Luudje gaf aan dat het zijn grote droom was om ‘ooit nog eens de kruising van het doel af te schieten’. Hij bracht dit bijna gelijk in de praktijk met een ongekende kanonskogel. Helaas voor Luudje raakte hij niet de kruising, maar de onderkant van de lat, waarna het leer in het doel belandde. Heerlijke goal, 4-1!

Met deze overwinning en puntverlies van de concurrentie gaat Wernhout volgende week als losstaande koploper op bezoek bij concurrent Zundert. Een derby tussen de huidige nummer één en nummer drie, waarbij Zundert weer op gelijke hoogte kan komen met Wernhout. Om 12 uur wordt er afgetrapt in Zundert. Kan Wernhout zijn ongeslagen status en daarmee de koppositie behouden? Wij hebben er alle vertrouwen in, maar kunnen alle steun uiteraard weer goed gebruiken. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media