Wernhout 1 verliest in laatste minuten van BSC Roosendaal

Op een troosteloze zondag is Wernhout er niet in geslaagd om punten te pakken in Roosendaal. Met een vrijwel fitte selectie en dezelfde opstelling als vorige week moest Wernhout de in degradatienood verkerende Roosendalers gaan bestrijden. Wederom dus weer Carlo – Lars D – Chris – Sjoerd – Cristian – Davey – Leroy – Bram – Thijs – Maikel – Mathieu in de basis. Ook de bank was hetzelfde als afgelopen week: Jens – Marvin – Karel – Jasper S.

Wernhout begon sterk aan de wedstrijd en stoorde vroeg in de opbouw van BSC, waardoor de Roosendalers er alleen uit konden komen met lange ballen. Al gauw bleek dat er bij BSC een paar bij stonden die een goede crossbal in huis hadden waarmee ze gevaarlijk konden worden. Na 10 minuten voetballen zette Mathieu stevig druk op zijn directe tegenstander die uit paniek naar binnen kapte. Mathieu ontfutselde hem de bal en zag de keeper iets voor z’n goal staan. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal met een prachtige boogbal in de goal: 0 – 1. Deze goal betekende voor Mathieu dat hij zijn eerste ster binnen heeft. Hij heeft nu namelijk 25 goals gemaakt voor Wernhout 1, in november 2010 was hij voor het eerst trefzeker (voor de quiz-fanaten: tegen SV Reeshof).

Na de Wernhoutse goal brak er een fase aan waarin BSC sterker was. Een aantal keer kon de linksbuiten gevaarlijk worden, maar Carlo hield z’n goal fraai schoon. Uit een hoekschop van Davey kon Lars van dichtbij op goal koppen, maar helaas kon hij de bal net niet genoeg drukken en ging de bal rakelings over. Op het half uur moest Wernhout een tegengoal incasseren. Vanuit een ingooi werd de aanvoerder van BSC bereikt, die met een van richting veranderd zondagsschot de bal in de verre kruising zag belanden: 1 – 1. Met deze stand gingen de ploegen aan de thee.

Halverwege het tweede bedrijf kon BSC een aantal keer gevaarlijk worden via kopballen uit vrije trappen. In deze fase kwam Wernhout een aantal keer goed weg.

Beide ploegen gingen voor de overwinning en het werd langzaamaan duidelijk dat de ploeg die een goal zou maken er met de 3 punten vandoor zou gaan. Even leek het Wernhout te gaan worden, want in de 85ste minuut ontsnapte Thijs aan z’n directe verdediger, waarna hij de mee opgekomen Chris ineens op zag duiken voor de goal. Met een lage voorzet trachtte Thijs hem te bereiken, maar Chris liep net voorbij de bal en zo kon BSC uitverdedigen. Nog geen minuut later kreeg de linksbuiten van BSC de bal, hij wilde een voorzet geven (zo gaf hij later toe) op de kopsterke spits van BSC. Onfortuinlijk voor Wernhout raakte hij de bal verkeerd, waardoor deze in één keer binnen viel buiten het bereik van Carlo: 2 – 1. Een slotoffensief van Wernhout mocht niet meer baten. Na een goede reeks van Wernhout weten we weer wat verliezen is en dat ook nog op een erg zure manier.

Het is zaak om de rug zo snel mogelijk te rechten, want volgende week komen onze vrienden uit Achtmaal op bezoek in Wernhout. De vorige confrontatie tussen de buren eindigde na een spectaculaire wedstrijd in een 3 – 4 overwinning voor Wernhout. Achtmaal heeft de punten nog hard nodig, dus zij zullen gebrand zijn op een overwinning. Sensatie gegarandeerd volgende week en één ding is zeker: de derde helft zal in ieder geval leggendario zijn.

Fino a domenica!

Deel dit bericht op social media