Wernhout 1 bereikt de 30 punten uit bij Alliance

Op een tropische zondag mocht Wernhout aantreden tegen de reeds 100-jarige voetbalclub uit Roosendaal. Een aantal weken geleden heeft het bestuur van RSC Alliance besloten om na het seizoen de stekker uit de zondagtak van de club te trekken en de volledige focus op het zaterdagvoetbal te leggen. Bovenstaand gegeven houdt in dat RSC Alliance het seizoen gewoon afmaakt in 4B, maar eigenlijk nergens meer voor speelt. Eerlijk gezegd was dat gedurende de hele wedstrijd te merken. Geen moment leek het nog op de ploeg die voor de winterstop veel kwaliteit en goede papieren had om zich te kronen tot kampioen.

 

De namen die het voor Wernhout moesten gaan doen waren deze zondag:

Carlo – Lars – Sjoerd – Chris – Cristian – Davey – Leroy – Bram – Thijs – Maikel – Mathieu.

Op de bank namen plaats: Jens – Marvin – Karel – Jasper Slootmans

 

In de beginfase zette Wernhout hoog druk en Alliance wist zich hier niet onderuit te voetballen. Dit resulteerde al na 5 minuten in een grote kans van Wernhout. Maikel kreeg op z’n 25 meter van de goal de bal in de voeten geschoven, waarna hij Thijs vrij zag staan aan de rechtse kant. Met een aanname naar binnen toe speelde laatstgenoemde z’n tegenstander uit. Echter was de afwerking niet aan hem besteed. Hij schoof de bal met een slap schot naast het doel.

 

De warmte en het enorm slechte veld zorgde ervoor dat de wedstrijd op een laag tempo gespeeld werd. Na een minuut of 30 spelen kreeg Mathieu de bal aan de linkse kant, waarna hij 2 man uitspeelde. De derde tegenstander die hij opzocht zag het gevaar en legde Mathieu neer. De zeer goed fluitende scheids (van slechts 17 jaar) gaf een vrije trap aan Wernhout. Topscorer Maikel ging achter de bal staan en schoot de bal feilloos in de rechteronderhoek: 0-1. Het laatste kwartier voor rust was gezapig van Wernhout-kant. Hierdoor kon Alliance een aantal keer in de buurt komen van de Wernhout-goalie Carlo, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

 

Wernhout besefte in de rust dat het noodzakelijk was om zo snel mogelijk de score te verdubbelen, omdat het verzet van Alliance dan definitief gebroken zou zijn. Wernhout kreeg in het eerste kwartier na rust een aantal goede mogelijkheden, maar telkens was de beslissende pass verre van zuiver. Na 60 minuten vond Jan Hereijgers het tijd voor verse krachten. Eerst kwam Marvin voor Bram en even later verliet Thijs het veld voor Karel. Laatstgenoemde werd direct na z’n invalsbeurt alleen voor de keeper gezet. Karel probeerde de uitgekomen keeper te omspelen, maar hij tikte de bal te ver naar buiten, kans verkeken.

 

Wernhout hield Alliance onnodig lang in de wedstrijd en de Roosendalers kwamen zelfs tot scoren. Echter werd deze goal terecht afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd vond Mathieu het welletjes en haalde de spanning uit de wedstrijd. Hij werd weggestuurd op links, hield z’n tegenstander sterk van zich af en kon met links binnenschieten, 0-2! Met nog een kwartier te spelen leek dit de beslissing en ook de Roosendaalse tegenstander leek de moed op te geven na deze goal. In de 80ste minuut kreeg Mathieu een welverdiende wissel. Jens mocht de wedstrijd op zijn plek volspelen.

 

Het slotakkoord van de wedstrijd kwam op naam van de hongerige Maikel. 15 doelpunten vond hij blijkbaar niet genoeg. In de 90ste minuut draaide hij met een prachtige lichaamsschijnbeweging weg bij zijn directe tegenstander, waarop hij vervolgens oog-in-oog stond met de doelman. Maikel maakte geen fout en zorgde voor de eindstand: 0-3.

 

Als we de balans opmaken heeft Wernhout 1 vijf wedstrijden voor het einde de beoogde 30 punten op zak, heeft het de laatste 4 wedstrijden slechts 2 tegengoals hoeven incasseren en heeft het ook nog eens een record uit de boeken geschoten. Alliance had namelijk een West-Brabants record op zak. De ploeg had al bijna twee seizoenen thuis niet verloren.

 

De support vanuit Wernhout was wederom super. Er zijn weinig clubs van onze omvang die wekelijks op zo’n grote groep supporters kunnen rekenen, bedankt daarvoor!

 

Aankomende twee wedstrijden zijn inhaalwedstrijden van de tweede periode. In die periode staat Wernhout 3 punten achter op VVR. Wie weet zit er dus nog een toetje in na het seizoen. De eerstvolgende wedstrijd die op de rol staat is BSC-Wernhout. 29 april mag Wernhout op Sportpark Vierhoven weer op zoek naar de 3 punten.

 

Tot volgende week!

Deel dit bericht op social media