Voorbereiding en beker Wernhout JO17-1 goed afgesloten

Op zaterdag 13 augustus zijn we begonnen aan seizoen 2016-2017, een nieuw jaar met nieuwe gezichten. De spelersgroep werd uitgebreid met Thieu Huybregts en de ‘staf’ met trainer Thijs van den Buijs. De naam Wernhout JO17-1 was voor sommigen nog even wennen, maar het komt – al zeg ik het zelf – toch een stuk professioneler over. Je zou bijna gaan denken dat de Champions League niet meer ver weg kan zijn. Enfin…

Na 2 weken trainen volgde op zondagochtend 28 augustus het jaarlijks terugkerende jeugdtoernooi bij Moerse Boys. In afwachting wat ons te wachten zou komen te staan – als eerstejaars ‘B’ en tweedejaars ‘C’ – vertrokken we vol goede moed richting Sportpark de Akkermolen. Vanwege afmeldingen van Stef, Thieu, Hein, Jan en een blessure van Damian was de samenstelling wat gewijzigd, maar stond er desondanks een aardig compleet elftal.
Er werd tweemaal tegen Moerse Boys JO17-2 en Achtmaal JO17-1 gespeeld. De resultaten waren prima; 3-0, 3-0, 2-0, 0-0, met goals van Brady (3), Axel (3), Max en Jurre. De cup mocht mee naar Wernhout.

Dinsdag 7 september, bloemencorso achter de rug, Achtmaal JO17-1 voor de boeg!

Om 20:00 uur werd er afgetrapt en stonden er 11 frisse koppies op het veld, aangevuld met 2 spelers die ‘bankie’ begonnen. Damian was helaas nog geblesseerd en die liesblessure zou helaas ook niet snel over zijn, zo zou later blijken. Verder was ook Brady voorzien van fysieke ongemakken en kon ook hij niet meespelen. Na een klinkende 4-0 ruststand werd er uiteindelijk een 9-1 overwinning behaald op de groen-witte buren, door goals van Stef (4), Milan (2), Hein, Wilco en Jurre.

Zaterdag 10 september, bekerwedstrijd nummer 2, derby nummer 2.

De eerste uitwedstrijd van het seizoen stond op het programma, op de fiets naar V.V.Zundert. Na een goed toernooi en een keurige overwinning op Achtmaal was het zaak om niet te verslappen tegen Zundert. Alles was prima, als we maar niet slap zouden beginnen met de gedachte ‘dat dit ook wel even ging lukken’, want dat zou des Wernhouts zijn.
En u mag raden wat er gebeurde dames en heren…
Na de rust werd door beide teams de brilstand die na 40 minuten op het scorebord stond, getracht om te zetten in een overwinning. De tweede helft was er een waarin wel gas – of ‘gass’, zo u wilt – werd gegeven. Grote kansen bleven echter uit en Zundert was zelfs nog een aantal keer gevaarlijk uit de counter.
Kortom; te laat op gang gekomen, hard gewerkt, moegestreden na 80 minuten voetbal, maar geen overwinning.

Met deze wake-up-call werd de voorbereiding afgesloten, waaruit we kunnen concluderen dat het niet zal lukken als we er niet met z’n allen voor gaan… Doen we dat wel, kunnen er nog mooie resultaten behaald worden door deze ‘eggies’!

Deel dit bericht op social media